Κρέτσος: Χωρίς διαγωνισμό για θεματικές άδειες στο προσεχές μέλλον

ΚΡΕΤΣΟΣΠΗΓΗ: Real.gr

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται στο προσεχές μέλλον να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για θεματικές άδειες καναλιών, αντιθέτως θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τους σταθμούς της περιφέρειας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος στον realm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.real.gr/

Comments

 1. Γιάνης says:

  Κοινώς, πιάστηκαν “Κώτσοι” κάποιοι αφελείς καναλάρχες, που νόμιζαν ότι μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι με τις θεματικές άδειες για να γλυτώσουν το υψηλό κόστος των 4 πανελλαδικών γενικού περιεχομένου.
  Αλλά έτσι είναι, αν έχεις άσχετους συμβούλους, είναι εύκολο να οδηγηθείς στα βράχια (ή σε κυβερνητική παγίδα, όπως προτιμάτε τελοσπάντων).

  • Δημήτρης says:

   Ενώ η παράνομη, καταχρηστική διαδικασία “αδειοδότησης”, οι νέοι και σίγουρα πεντακάθαροι καναλάρχες τύπου Μαρινάκη, και τα ψέμματα της κυβέρνησης για το πόσα κανάλια “χωράνε” δεν σε ενοχλούν. Δεν μου κάνει εντύπωση που γράφεις το όνομα σου με ένα “ν”, εξίσου επικίνδυνος και αισχρός είσαι με τον άλλον “Γιανάκη” με το ένα “ν”.

   • Γιάνης says:

    Απλώς μάλλον δεν έχει τύχει να διαβάσεις άλλα σχόλια μου στο παρελθόν…
    Με παρεξήγησες. Η δε χρήση του ενός “ν” έχει σατιρική διάθεση.
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι ΓΕΛΟΙΑ η διαδικασία αδειοδότησης!!!
    Και ακόμη ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΕΡΗ η μελέτη της Φλωρεντίας και οι άλλες μπούρδες του… ιερατείου.
    Εδώ όμως κριτικάρω και την αφέλεια των υποτιθέμενων σοβαρών και ψαγμένων καναλαρχών (είδαμε τα χαλια τους και στην επιτροπή της βουλής) οι οποίοι πιάνονται “Κώτσοι” από κάτι παιδαρέλια που τους έταζαν θεματικούς σταθμούς για να τους θολώσουν τα νερά και να τους οδηγήσουν εκτός διαδικασίας.
    Και μάλιστα με τη θέλησή τους!

 2. NIKGEO says:

  Ο αρμόδιος υπουργός Τύπου (ονομάστηκε επικρατείας επί Ρουσσόπουλου καθώς στην δυτική Ευρώπη δεν υπήρχε υπουργός τύπου,ενώ στην πατρίδα μας υφίσταται από την εποχή της μεταξικής δικτατορίας,όπως και πολλοί άλλοι θεσμοί άλλωστε) έγραψε προ ολίγων ημερών στο twitter ότι θα ακολουθήσει δημοπράτηση θεματικών και περιφερειακών αδειών .Ο υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι θεματικές είναι νομοθετημένες από την Ευρώπη ( Σκαϊ ,εκπομπή Τώρα).
  Ο ΓΓ δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα.
  Είτε δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά είτε πρόκειται για παιχνίδι αποπροσανατολισμού.
  Και μέχρι το μαύρο υπάρχει χρόνος πολύς.
  Ακόμα και για πολιτικές εξελίξεις.
  Πριν αποτυπωθεί πλήρως ο οικονομικός κατήφορος,που προοιωνίζονται οι πρόδρομοι δεικτες της οικονομίας.
  Φαίνεται όμως ότι παρορούν κάποιοι το ρητό
  ” Κάθε θαύμα τρεις ημέρες,το μεγάλο τέσσερις”.
  Όταν καταπέσει η επικοινωνιακή σκόνη κι ο κοπετός θα έχει έρθει η ώρα για την πληρωμή του δυσβάστακτου Ενφια ( άδικος φόρος,δεν διορθώνεται…) ,των επόμενων δόσεων του φόρου εισοδήματος, η αύξηση των φόρων σε βενζίνη κλπ.
  Και το πόπολο θεωρούν κάποιοι θα ασχολούνται με τις άδειες.
  Ενώ καθείς μπορεί να καταλάβει ότι πιο ισχυρός από απόψεως πολιτικής παρεμβάσεως θα είναι εις εκ των τεσσάρων καναλαρχων από ό,τι είναι σήμερα εις εκ των επτά.Θρίαμβος του πλουραλισμού.

  • Admin says:

   Ο υπουργός επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος συνέταξε και ψήφισε το 2007 νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε.

 3. NIKGEO says:

  Ο νόμος Ρουσόπουλου εκτός του οικονομικού κριτηρίου προέβλεπε για την αδειοδότηση και ποιοτικά κριτήρια (προγράμματα,ποινές εσρ,υψος επένδυσης) καθώς και κριτήριο παλαιότητας.

  Σήμερα η λογική είναι “αδειοδοτείται όποιος πληρώσει τα πιο πολλά λεφτά”.

  Το επόμενο βήμα θα είναι διοικητική επιτροπή να εγκρίνει τον διευθυντή ειδήσεων εκάστου καναλιού ενώ επιτροπή της ερτ θα μεταφέρει και στα ιδιωτικά κανάλια την τεχνογνωσία του πλουραλισμού και προβολής του κυβερνητικού έργου.

Leave a Reply

%d bloggers like this: