Θέλουν το Euronews

EuronewsΤην επαναφορά του ενημερωτικού δορυφορικού καναλιού του ελληνικού Euronews μέσα από την πλατφόρμα της ΕΡΤ ζητούν πολλά περιφερειακά Μέσα, προφανώς γιατί είναι μία από τις καλύτερες πηγές δωρεάν ενημέρωσης. Όπως ήδη έχει γράψει το «Π», το Euronews είναι δύσκολο να ενταχθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ με ελεύθερο σήμα, καθώς θεωρείται πλέον «ιδιωτικό» και όχι δημόσιο Μέσο, όπως το TV5, το BBC World και η Deutsche Welle, που εκπέμπονται μαζί με το ΡΙΚ στο δεύτερο ψηφιακό «μπουκέτο» της ΕΡΤ.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Το ζήτημα εγείρεται διότι εκπέμπει στα ελληνικά.Για αυτό το λόγο πιστεύεται πως ούτε η σημερινή ερτ επιθυμεί την επαναφορά του καθώς υποθέτει ότι η ελεύθερη μετάδοση του εν λόγω εξαιρετικού ενημερωτικού καναλιού θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της αναιμικής τηλεθέασης της.
  Το γεγονός ότι πλέον ανήκει κατά 55% σε ιδιώτη είναι πρόφαση.Το κανάλι αυτό ούτως ή άλλωςδεν θα έπαιζε ελληνικές διαφημίσεις.

  Σημειωτέον ότι στην Κύπρο υπάρχει ελεύθερη ψηφιακή μετάδοση.

  Οι έλληνες πολίτες είχαν συμβάλλει οικονομικά στην δημιουργία του μέσω της πρώην ερτ.Σήμερα το βλέπουν μόνο οι συνδρομητές nova και οτε.

  Είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα επανέλθει.Αλλά έπεα πτερόεντα.

  • Γιώργος Δ.Π. says:

   Το κανάλι εκπέμπει ελεύθερα, χωρίς συνδρομή. Οπότε δεν χρειάζεται να είσαι συνδρομητής ΟΤΕ ή Nova.

 2. NIKGEO says:

  Πόσοι έλληνες διαθέτουν δορυφορικό πιάτο;Ελάχιστοι.Μόνο με ελεύθερη επίγεια ψηφιακή μετάδοση μέσω του πολυπλέκτη της ερτ θα φθάσει παντού.
  Από την στιγμή που η ερτ μεταδίδει κι άλλα διεθνή κανάλια τι θα έβλαπτε το euronews.Βέβαια επειδή μιλά και ελληνικά θα φαινόταν και στον τελευταίο τηλεθεατή η διαφορά με το ενημερωτικό πρόγραμμα της ερτ.

Leave a Reply

%d bloggers like this: