ΑΙΧΜΕΣ

ΑΙΧΜΕΣΑκούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε πως οι καλοπληρωμένοι αστέρες της ΕΡΤ που εργάζονται σήμερα στο ΣΚΑΪ έχουν, υποτίθεται, “τη σκέψη τους”, στους εργαζόμενους των άλλων καναλιών που δεν λαμβάνουν άδεια.

 

Λίγη ντροπή θα ήταν το ελάχιστο για όσους απόλαυσαν το μεγαλύτερο πάρτι της προηγούμενης δεκαετίας.

 

Και άλλοι, πάλι, “έχουν το μυαλό τους” στους συναδέλφους των άλλων καναλιών που θα χάσουν τη δουλειά, αλλά είναι εκείνοι που σιωπούσαν στις απολύσεις των ανθρώπων τους που έβλεπαν καθημερινά δίπλα τους! 

 

Και το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα για μία άδεια ή για “λύτρα” – ανάλογα με την ερμηνεία, αυτό και μόνο δείχνει πως οι απολύσεις που προηγήθηκαν δεν ήταν για τη σωτηρία της επιχείρησης, αλλά ήταν πράξεις προσωπικής εκδίκησης με πολιτικά κριτήρια και μόνο.

 

Λεφτά υπάρχουν. Αυτό φάνηκε.

 

Επίσης κλαίνε και κάτι διευθυντές που τα τελευταία χρόνια έκαναν πρωταθλητισμό στις απολύσεις.

 

Κι άλλοι, πάλι, θυμίζω, έλαβαν από τους ιδιοκτήτες και μπόνους όταν “ξεκαθάριζαν” την κατάσταση, διώχνοντας τους “ανεπιθύμητους”.

 

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει, ακόμη, πως οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες,  ζήτησαν και πέτυχαν την εξόντωση των “απροσάρμοστων” της “Ελευθεροτυπίας” ( η οποία είχε περιουσία και όχι “αέρα” τύπου ΔΟΛ) και του Alter, διότι δεν ακολουθούσαν τη γραμμή του μνημονίου τα πρώτα χρόνια.

 

Και όταν ακόμη χάθηκαν τα μικρότερα “μαγαζιά”, η ΙΜΑΚΟ και ο Λυμπέρης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ιδιοκτήτες έδιναν βήμα και ρόλο και θέση στους “εξαφανισμένους” ιδιοκτήτες του.  “Η σκέψη τους” δεν ήταν με τους εργαζόμενους.

 

Για τη ΝΔ και το στενό πυρήνα των συμβούλων Σαμαρά θα τους βαραίνει πάντοτε το μαύρο στην ΕΡΤ.

 

Όλη αυτή η αθλιότητα του μνημονίου, τα selfie χαμόγελα στο FB δίπλα στους απολυμένους, δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνιστούν άλλοθι για το κλείσιμο κι άλλων σταθμών.

 

Οι θέσεις εργασίας πρέπει να διασωθούν. Έξω υπάρχει ένα “νεκροταφείο ανέργων”.

 

Και το λουκέτο στους 3 μεγάλους, το MEGA( όπου οι μέτοχοι εδώ και καιρό δεν βάζουν χρήματα) το Star (όπου ο μέτοχος πληρώνει) ο Alpha (όπου δεν θριάμβευε πάντα η δικαιοσύνη) θα επιδεινώσει την κατάσταση.

 

Θα φέρει κι άλλα λουκέτα.

 

Η κυβέρνηση αυτή πήγε πιο πέρα από οποιαδήποτε άλλη. Αλλά πρέπει να προσέξει να μην υπερβή την “κόκκινη γραμμή”.

 

Η περίπτωση Μητσοτάκη-ΣΚΑΪ  το 1993 (που δεν θέλουν θυμούνται και οι δύο πλευρές) και ΕΡΤ-Σαμαρά/Βενιζέλου το 2013 μας υπενθυμίζουν ποιο είναι το όριο.

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Η Ελευθεροτυπία ( η καλύτερη ελληνική εφημερίδα,ιδιαίτερα στην κυριακάτικη έκδοση και στα ένθετα) και το Alter έκλεισαν κατά βάση λόγω της κάκιστης διαχείρισης των διοικούντων τους,των αστρονομικών αμοιβών σε δημοσιογράφους και τηλεστάρ.Η διάδοχη κατάσταση του Κίτσου Τεγόπουλου στην εφημερίδα ήταν πολύ κατώτερη σε συνδυασμό με την κρίση στον τύπο -σήμερα η πρώτη εφημερίδα πουλά 15.000 φύλλα- οδήγησε στην καταστροφή.Εφημερίδες με τεράστιο δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό ,στημένεςσε εποχές με κυκλοφορίες 200.000 φύλλα πώς ήταν δυνατό να επιβιώσει με 20.000 φύλλα;Η αριστερή ελευθεροτυπία έριξε κανόνι χωρίς να πληρώσει αποζημιώσεις.Κυκλοφόρησε εκ νέου με ιδιοκτησιακή πατέντα αλλά ήταν φάντασμα του εαυτού της.Αντιθέτως ο Ελεύθερος Τύπος της Γιάννας Αγγελοπούλου ( επίσης μια από τις καλύτερες εφημερίδες όλων των εποχών) αποζημίωσε στο σύνολο τους εργαζομένους!
  Το alter πτώχευσε χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων και με τεράστιο τραπεζικό δανεισμό.
  Τα λουκέτα είναι κακό πράγμα,φέρνει φτώχεια ,ανεργία,ανθρώπινο πόνο.
  Το μαύρο είναι πάντα ΜΑΥΡΟ.Όπως το λουκέτο στην ερτ ήταν ανοησία ,ομοίώς το λουκέτο των ιδιωτικών καναλιών θα είναι ανοησία.
  Μακάρι να αποδειχθεί ψευδές αλλά η αναδιάρθρωση της τηλεοπτικής αγοράς θα είναι βίαιη, οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν δεν θα αναπληρωθούν.Εκτός αυτού μετά το τόσο υψηλό τίμημα για άδεια που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία
  ( απόδειξη αυτού πως ο σοβαρότερος από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες τιμολόγησε την άδεια το ανώτερο στο ποσό των 18 εκ. €) οι μισθοί στα νέα κανάλια θα είναι πολύ χαμηλότεροι ενώ είναι βέβαιο ότι σε λειτουργούντες σήμερα σταθμούς με 600 άτομα προσωπικό θα γίνει μείωση προσωπικού σε 400 καθώς και μείωση μισθών.
  Η επιλογή για 4 άδειες θα αποδειχθεί λανθασμένη γιατί θα οδηγήσει στην απώλεια θέσεων εργασίας και εσόδων για το κράτος αλλά και θα βλάψει τον πλουραλισμό!

 2. Γιάνης says:

  Θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων από τους 600 στους 400?
  Μα τι λέτε, ο… Τιτάνας Κρέτσος λέει ότι όλοι οι νέοι καναλάρχες θα προσλάβουν πολύ περισσότερους από όσους προβλέπει ο νόμος!
  Τι πίνουν και δεν μας… δίνουν, που λέει κι ο λαός?

Leave a Reply

%d bloggers like this: