“Να μην δώσει η κυβέρνηση άλλες εθνικές άδειες”

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣυνάντηση με τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά, το γγ Λευτέρη Κρέτσο και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη θα έχουν οι «4» προσωρινώς αδειούχοι, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, “Άλτερ Εγκο” και Καλογρίτσας. Οι υπερθεματιστές θα ζητήσουν  από την κυβέρνηση να δεσμευτεί, και ενόψει της ΔΕΘ, πως δεν θα χορηγήσει άλλες άδειες εθνικής εμβέλειας. Θα διεκδικήσουν επίσης  η κυβέρνηση να πιέσει τη …ΝΔ να κάνει παρόμοια δήλωση.  Το ύψος του τιμήματος της δημοπρασίας είναι τέτοιο, που καθιστά απαγορευτική την είσοδο κι άλλων ανταγωνιστών σε εθνική εμβέλεια στην τηλεόραση. Διαφορετικά ορισμένοι δεν αποκλείεται και να υπαναχωρήσουν.

Comments

 1. Ακόμα οι άδειες δεν πρόλαβαν καλά-καλά να δοθούν και αρχίσανε οι απαιτήσεις των νέων διαπλεκομένων!!! ΜΠΡΑΒΟ της κυβέρνησης! Τη χτύπησε αλύπητα τη διαπλοκή, σαν χταπόδι!

  Όσο για το ΣΚΑΪ από τη μία κλαίνε τηλεοπτικώς τα “αστέρια” του για τους συναδέλφους τους που κινδυνεύουν με ανεργία στα άλλα κανάλια που δεν πήραν άδεια και απ’ την άλλη ζητούν απ’την κυβέρνηση να μην δοθούν άλλες άδειες! Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

  • N. Den says:

   Σίγουρα κοροϊδεύει ο Κουρής με αυτό το ανώνυμο άρθρο…. Ότι νάναι… Νομίζει ο Κουρής πως ο ΠΑΠΠΑκος θα πάρει τα 250… Πριτς!

 2. Γιάνης says:

  Εχει “πλάκα” που μετά τις άπειρες αναλύσεις ότι χωράνε δεκάδες κανάλια στο φάσμα, οι υπερθεματιστές τώρα απαιτούν (και με το δίκιο τους? 254εκ γαρ) να μείνουν μόνοι τους!
  Τελικά η κυβέρνηση δημιούργησε φοβάμαι μεγαλύτερο μπάχαλο απότι παρέλαβε…

  Απλά θα γίνει αυτό που φοβόντουσαν πολλοί. Θα μεγαλώσει ο αριθμός των καναλιών που εκπέμπουν, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της πίτας και με εξωφρενικά υψηλότερο κόστος που πρέπει να καλυφθεί από τους “νικητές”(?) της δημοπρασίας…

  Ισα που προλαβαίνει να πανηγυρισει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ, γιατί μετά έρχεται τσουνάμι.

 3. Βας says:

  Ποιός τα είπε αυτα.. Τα να μη δώσει.. το να πει στη ΝΔ..Που ξέρετε τι θα πουν? Εννοώ όλοι. Οχι ο Καλογρίτσας που κλαιγεται για τα λεφτα του.
  Ηταν σαφεστατη και η ΝΔ πριν δώσουν προσφορά ότι όταν έρθει στα πράγματα θα δώσει κι άλλες άδειες για να υπάρχει πολυφωνία και πλουραλισμός.
  Τι να κάνουμε ας μην έδιναν μεγάλη προσφορά να μην κλαινε τώρα.

 4. NIKGEO says:

  Από τον ΣΚΑΪ δεν εκπέμπεται τέτοιο μήνυμα.
  Η υποβολή πολύ υψηλών προσφορών πέρα από κάθε επιχειρηματική λογική για την απόκτηση άδειας εθνικής εμβέλειας είναι αναμφισβήτητο γεγονός.
  Τούτο αποδεικνύεται από το ότι ο κατά τεκμήριο ισχυρότερος παίκτης έκρινε ότι με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια μια τέτοια άδεια δεν αξίζει πάνω από 18 εκ. €.
  Οι επιχειρηματίες Καλογρίτσας και Μαρινάκης που προσέφεραν 53 και 74 εκ. € μη διαθέτοντες τηλεοπτικό σταθμό αλλά απλώς μια εγγυητική επιστολή χρειάζεται να επενδύσουν άλλα 50-70 εκ. για το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς σταθμού.Ομοίως ο Κυριακού θα δαπανήσει 76 εκ. για να διατηρήσει τον Αντ1.Όλοι γνώριζαν όταν πόνταραν ότι για πολλούς μήνες θα συνεχίσουν να εκπέπουν όλα τα κανάλια.Οι δικαστικές εκκρεμότητες είναι πολλές και θα ανοίξουν κι άλλες για την συμβατότητα του κοινοτικού δικαίου.Αν έλθει να πληρωθεί η β’ δόση του τιμήματος και παίζουν 10 κανάλια εθνικής εμβέλειας οι πλειοδοτήσαντες θα προσφύγουν στα δικαστήρια και θα παγώσουν την καταβολή του τιμήματος,στο μέλλον θα ζητήσουν αποζημιώσεις.
  Από την άλλη μεριά αν πέσει βεβιασμένο μαύρο χωρίς εκκαθάριση δικαστικών εκκρεμοτήτων η κυβέρνηση θα πάρει το ρίσκο και την πολιτική ευθύνη για την ανεργία χιλιάδων ανθρώπων, το μαύρο είναι ΜΑΥΡΟ ό,τι και να λένε.Σε κάθε περίπτωση οι χαμένοι θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις για διακοπή εν λειτουργία επιχειρήσεων με διοικητική απόφαση.
  Εξάλλου υπάρχει και ο πάροχος δικτύου.Ο σκαϊ και ο αnt1 είναι μέτοχοι της digea ,οι άλλοι δύο καναλάρχες όχι.Ή θα πρέπει να γίνουν εταίροι στην digea ή θα πρέπει να καταβάλουν το τίμημα για την μεταφορά του σήματος.Και σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξει δικαστική εμπλοκή.Εκτός αυτού είναι αμφίβολο αν η digea έχει δικαίωμα να κατεβάσει το σήμα χωρίς εντολή από το ΕΣΡ.
  Στην κυβέρνηση ελπίζουν μέσω συνεργιών ν α απορροφηθούν το έψιλον,alpha και star και η ζημιά να περιοριστεί στο μέγκα,όπου οντως την μεγάλη ευθύνη την έχουν οι μέτοχοι.
  Αν όμως το σενάριο αυτό δεν επιβεβεβαιωθεί το μαύρο είναι ΜΑΥΡΟ,που θα το παρακολουθήσουμε σε ζωντανή σύνδεση,ίσως και.μέσω alpha open,star open κλπ.Φαντάζομαι τα ματ να μπουκάρουν στην digea και να κατεβάζουν το σήμα και γελώ πικρά,ελπίζοντας τέτοιες εικόνες να είναι προϊόν της άρρωστης φαντασίας μου.

 5. Ο ΣΚΑΪ έχει δηλώσει επανηλειμμένως ότι θα υπερασπιστεί τη συνέχιση της λειτουργίας των καναλιών. Θα έχει ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία σας και αυτήν τη φορά ζητήσει από τον υπουργό το αντίθετο

 6. Bας says:

  Είναι δύο οι κατηγορίες των καναλιών που πήραν αδεια, αυτών που μπηκαν τωρα και αυτών που προυπήρχαν.
  Η πρώτη κατηγορία θα διεκδικήσει να μη μπουν άλλοι, εχοντας σκοπό τη μείωση του υπερθεματίσματος σε περίπτωση που γίνει, αλλά κάτι τέτοιο δεν είχε αποκλειστεί ούτε καν από την τωρινή κυβέρνηση, δεν υπάρχει δέσμευση πουθενά σε κανένα σημείο της προκηρυξης.
  Η δεύτερη κατηγορία συνεχίζει να υπερασπίζεται τη συνέχιση λειτουργίας των σταθμών, στην περίπτωση όμως που γίνει, θέλει τη μείωση (και είναι λογικό) του τιμήματος, ανάλογα με τον αριθμό όσων προστεθούν.

Leave a Reply

%d bloggers like this: