Ο ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος στις «Κορυφές» του OTE HISTORY

OTE TV-Κορυφές-Ευαγγελάτος-1Τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη του θεάτρου, ακαδημαϊκό και ιδρυτή του Αμφι-θεάτρου, Σπύρο Ευαγγελάτο, θα φιλοξενήσουν οι «Κορυφές», η νέα εκπομπή παραγωγής του ΟΤΕ TV, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 22.00 στο OTE HISTORY (Β’ προβολή, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 19.00).

Ο διακεκριμένος, διεθνώς, σκηνοθέτης και πανεπιστημιακός μιλά στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για την πορεία του -ως δημιουργός και μελετητής- και την αφοσίωσή του στο αρχαίο και το σύγχρονο θέατρο. Εξηγεί την βαθύτερη σημασία του θεάτρου για τον ελληνικό πολιτισμό, σχολιάζει την εξέλιξη της τέχνης και αποκαλύπτει τον γοητευτικό κόσμο της σκηνοθεσίας ιστορικών παραστάσεων.

 

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το 1975 ίδρυσε το Αμφί-θέατρο, που επί 37 χρόνια υπηρέτησε το αρχαίο δράμα, το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και το διεθνές δραματολόγιο, παρουσιάζοντας συνολικά 95 παραγωγές. Έχει γράψει πολλά επιστημονικά μελετήματα και έχει μεταφράσει πολλά κλασικά θεατρικά έργα. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Γενικός Διευθυντής του Kρατικού Θεάτρου Bορείου Ελλάδος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και αργότερα Πρόεδρος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει σειρά διεθνών διακρίσεων. Το 2013 εξελέγη Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Οι «Κορυφές» είναι η νέα εκπομπή του ΟΤΕ HISTORY, παραγωγής OTE TV, όπου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, σε μία σειρά συνεντεύξεων ελεύθερης θεματολογίας, με κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε Β’ προβολή το Σάββατο στις 19.00. Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν τις «Κορυφές» και μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.

Leave a Reply

%d bloggers like this: