Στραβελάκης: Άδειες σε όλους και να πληρώσουν ισομερώς

ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣΜια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε ο Νίκος Στραβελάκης στην εκπομπή του στο Real FM για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και τον αποκλεισμό εν λειτουργία τηλεοπτικών επιχειρήσεων.  Πρότεινε “να  δοθούν άδειες σε όσους συμμετείχαν στη δημοπρασία”  και το ποσό των 246 εκατομμυρίων ευρώ να εισπραχθεί αναλογικά από τους 8 εμπλεκόμενους “σε ίσα μέρη: δηλαδή απο 30,75 εκατ.ευρώ ο καθένας αν δέχονται και οι οκτώ ή από 35,1 εκατ. ευρώ οι επτά”.
Με τον τρόπο αυτό είναι όλοι κερδισμένοι, συνέχισε καθώς “δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας ,αλλά αντίθετα θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες”. “Οι καναλάρχες , έχοντας πλέον οριστική άδεια θα μπορούν να χαράξουν στρατηγική δεκαετίας και να κάνουν επενδύσεις”.  Και τέλος “η κυβέρνηση θα έχει τακτοποιήσει το τοπίο με κανονικές άδειες και θα έχει εισπράξει 246 εκατομμύρια ευρώ απο το τίμημα τους”  και “δεν θα έχει να αντιμετωπίσει κριτική για απώλεια θεσεων εργασίας “. Επιπλέον “θα έχει ακόμα περισσότερα έσοδα απο φόρους και εισφορές απο τους επιπλέον σταθμούς, που τώρα θα χάσει αν κλείσουν ,ενώ θα ενισχυθούν συνολικά η οικονομία και η αγορά”. Η πρόταση Στραβελάκη  αποκλείει τις  θεματικές πανελλαδικές άδειες.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Πρόκειται για πολλή ενδιαφέρουσα πρόταση,που νομικά όμως δεν μπορεί να σταθεί ευκολα.
  Και τούτο διότι και πολλοί επιχειρηματίες θα συμμετείχαν στην διαδικασία.
  Πρόταση πάντως σε αυτή την λογική θα πρέπει να μελετηθεί.Και τούτο διότι θα αποφευχθούν τα λουκέτα.Μάλλον θα δέχονταν και οι πλειοδοτήσαντες διότι τα τιμήματα που προσέφεραν είναι εξωπραγματικά και πιθανόν κάποιοι κάνουν δεύτερες σκέψεις.

 2. Τι θα παίζουν βρε παιδιά 8 κανάλια όλη μέρα? θα έχουμε κανάλια επιπέδου “Ε” και ΣΚΑΙ χωρίς καμια παραγωγή παρα μόνο με ζωντανές εκπομπές που θα αναμασάνε τις ίδιες ειδήσεις και κουτσομπολιά και τηλεμαρκετινκ?

 3. maria says:

  ωραια ιδεα αλλα δεν νομιζω οτι θα την δεχτουν οι επιχειρηματιες πρωτα απο ολα ου δεν εχουν ακομα ετοιμο καναλι και φανταζομαι ετοιμαζονται για συμπραξεις δεν θα μπορουν μετα να ανταγωνιστουν τους ηδη στην αγορα. Γιατι ολοι και καλα φωναζουν να μεινουν ολα τα καναλια αλλα δεν νομιζω οτι το εννοουν.

Leave a Reply

%d bloggers like this: