Ποινές…

 

ΕΡΤ ΝΕΟ LOGOΜε αργία τεσσάρων μηνών και στέρηση μισθού για κάποιες εργάσιμες μέρες τιμωρήθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΡΤ δύο από τους εργαζομένους που εμπλέκονται στην ακύρωση του δεύτερου διαγωνισμού για την προμήθεια ψηφιακών πομπών. Οι δύο υπάλληλοι κατηγορούνται πως άλλαξαν κρυφά τους όρους του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα την ακύρωση της διαδικασίας και την αναγκαστική παραμονή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, έναντι ενοικίου, στις υπηρεσίες της Digea.

Το θέμα έστειλε στον εισαγγελέα αρχικά ο τελευταίος πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Πέτρος Μάης και το επανέφερε με επιπλέον στοιχεία ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία.

Στην περίπτωση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού προκαλεί εντύπωση το ότι, ενώ υπήρξε πρόταση της ΠΟΣΠΕΡΤ για τη μέγιστη ποινή, πήρε μια ηπιότερη απόφαση για ένα καυτό θέμα, που αφορά τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ. Όπως εκτιμάται, αυτό έγινε χωρίς να το γνωρίζει η διοίκηση της ΕΡΤ, που θέλει μια αξιόπιστη λύση στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του δικτύου ψηφιακών πομπών, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα και λόγω του λουκέτου το 2013.

Leave a Reply

%d bloggers like this: