ΑΙΧΜΕΣ

ΑΙΧΜΕΣΉταν τόσες πολλές οι διαμαρτυρίες των “συναδέλφων” στο λουκέτο της ΕΡΤ και στις απολύσεις των ανθρώπων στο διπλανό γραφείο, που δεν προλάβαιναν να βγάλουν selfies φωτογραφίες, με όσους γιόρταζαν την παραμονή τους στην εργασία.

 

Ευτυχισμένοι που έφυγαν οι “ανεπιθύμητοι” και ικανοποιημένοι που έμειναν οι πρόθυμοι, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα  για να υπηρετήσουν το αφεντικό και με δικές τους εκπομπές.

 

Βαρεθήκαμε να βλέπουμε την ευτυχισμένη αίθουσα σύνταξης, με τους ενσωματωμένους…

 

Άλλοι, πάλι, είχαν πάρει τα (πολλά) λεφτά από την ΕΡΤ και έκαναν καριέρα στην ιδιωτική τηλεόραση, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Από τα χρόνια του Σωκράτη.

 

Όλα αυτά δεν δικαιολογούν τις γραφικότητες ορισμένων υπουργών που επιτίθενται μέσω FB και την τουλάχιστον  ατυχή δήλωση της κ. Γεροβασίλη για το τι θα πρέπει να μεταδώσουν τα κανάλια.

 

Το πρόβλημα πάντως το έχουν οι δημοσιογράφοι, όταν αποφασίζουν να αγκαλιάζονται και να φωτογραφίζονται με τους πολιτικούς.

 

Το επικοινωνιακό πρόβλημα της κυβέρνησης παραμένει ισχυρό, αλλά πρόβλημά της.

 

Κατά τα άλλα, υπάρχουν οι δημοσιογραφικές και οι εταιρικές ερωτήσεις σε κάθε συνέντευξη. Ή, δεν είναι έτσι;

 

Δεν είδαμε την ευαισθησία ορισμένων σε άλλα θέματα απολύσεων…

 

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Δεν θυμάμαι δημοσιογράφους να επιχαίρουν για το κλείσιμο της ερτ.Μάλιστα προέβαλαν το ζήτημα.
  Σε κάθε περίπτωση η απάντηση σε κάποιον που ρωτά γιατί η κυβέρνηση με την απόφαση για περιορισμό των αδειών σε 4 σπρώχνει στην ανεργία 100άδες ανθρώπους ακόμα και σε περιπτώσεις υγιών επιχειρήσεων δεν είναι απάντηση ότι κανείς δεν έκλαψε για την ερτ,alter ,ελευθεροτυπία …
  Αυτό είναι κοινωνικός αυτοματισμός.
  Πρώτον δεν είναι αληθές το επιχείρημα ότι ουδείς έκλαψε.
  Δεύτερον το alter και η ελευθεροτυπία έκλεισαν πρωτίστως λόγω σοβαρότατων λαθών της ιδιοκτησίας τους και όσων τα διαχειρίζονταν,δεν έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση.Στο αλτερ έπαιξε ρόλο και η άτεγκτη στάση ορισμένων συνδικαλιστών.Η Ελευθεροτυπία είχε δομή και κόστος για 80.000 φύλλα,όταν όμως πουλάς 20.000 φύλλακαι δεν κάνεις περικοπές και συμάζεμα κλείνεις.Πάντως η αριστερή ελευθεροτυπία άφησε απλήρωτους εργαζομένους,επανεκδόθηκε μέσα από περίεργο νομικό σχήμα αλλά είχε χάσει την ψυχή της.Τελικά μόνο η Γιάννα Αγγελοπούλου στον Ελεύθερο τύπο πλήρωσε τις αποζημιώσεις στο ακέραιο!!

  • Admin says:

   -Πρώτος από όλους ο δημοσιογράφος Σίμος Κεδίκογλου. Δεύτερον όλα τα έντυπα που πρόσκεινται στη ΝΔ. Τρίτον τα ανταγωνιστικά κανάλια προς την ΕΡΤ που έλαβαν μερίδιο από την τηλεθέασή της.
   -Το Alter έκλεισε ως αποτέλεσμα και ρεπορτάζ ανταγωνιστικού τηλεοπτικού σταθμού.
   -Τράπεζα που χορήγησε δάνειο στο MEGA, χωρίς εγγυήσεις αρνήθηκε δάνειο 5 εκατ. ευρώ στη Χ.Κ.Τεγόπουλος ενώ η τελευταία διέθετε σημαντική ακίνητη περιουσία.

 2. NIKGEO says:

  Τον υπουργό Σίμο Κεδίκογλου τον είχα ξεχάσει.
  Τα έντυπα που “πρόσκεινται στη νδ ” ( έχει η νδ κομματικό όργανο και δεν το ξέρω;) ,όπως και όλα τα έντυπα μετέφεραν την γνώμη της τότε κυβέρνησης αλλά κατέγραψαν και όλες τις αντιδράσεις.Εξάλλου τα έντυπα δίνουν λόγο στους αναγνώστες του.Σαφώς μπορεί και κάποιοι να είχαν την άποψη ότι καλώς έκλεισε η ερτ,αυτό το πίστευαν αρχικά και πολλοί πολίτες.Αλλά το μαύρο ήταν τόσο αποκρουστικό που μετέστρεψε τις αρχικές εντυπώσεις.Το ίδιο Αποκρουστικό θα είναι το ΜΑΥΡΟ αν πέσει σε ιδιωτικά κανάλια ,στο στόχαστρο θα βρεθεί όποιος δώσει την εντολή να πέσει το σήμα.Ελπίζω η Αυγή,το Έθνος,Η Εφημ. Των Συντακτών να μην θεωρήσουν το μαύρο ωραίο χρώμα και τους απολυμένους δικαίως τιμωρηθέντες ως μίσθαρνα όργανα της διαπλοκής!ΤΟ μαύρο είναι ΜΑΥΡΟ ό,τι ψέμα και να λένε ,όποια επίφαση νομιμότητας και αν επικαλούνται.
  Το επιχείρημα ότι τα ιδιωτικά κανάλια έκλεψαν την τηλεθέαση της ερτ δεν στέκει.Ήδη κατά τον χρόνο του κλεισίματος η τηλεθέαση ήταν αμελητέα ενώ τα σαββατοκύριακα υπολειτουργούσε ενώ όταν
  ο με τα τότε δεδομένα Ολαντρέου επισκέφθηκε την Ελλάδα έδειχνε εικόνα.Εξάλλου λίγο καιρό μετά επέστρεψε ο νέος φορέας ( νέριτ,ήδη νέα ερτ) και η τηλεθέαση του επέστρεψε στα ίδια.
  Το alter έκλεισε λόγω της διαχερισης της διοίκησης του,του αλόγιστου δανεισμού,της ανυπαρξίας ταινιοθήκης,ήταν περίπτωση φούσκας ,που έσκασε πιο γρήγορα.Το ρεπορτάζ του ανταγωνισμού δεν μπορούσε να κλείσει το κανάλι.
  Ομοίως η Ελευθεροτυπία έκλεισε λόγω της αδυναμίας διαχείρισης εκ μέρους της ιδιοκτησίας της.Με το κοστος λειτουργίας που είχε,την γενική κατρακύλα της κυκλοφορίας ,την άρνηση εφαρμογής περικοπών είναι βέβαιο ότι και δάνειο να επαιρνε θα έκλεινε λιγο πιο μετά.Ομοίως όταν επανεκδόθηκε έκλεισε με κρότο.Το μέγκα είναι σε καλύτερη κατάσταση,το πρόβλημα του είναι η διάσταση απόψεων και ο σκυλοκαβγάς μεταξύ των μετόχων.Απόδειξη πως με φουλ επαναλήψεις έχει την καλύτερη τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό ,παίζει διαφημίσεις και αν περάσει σε νέα δίοικηση μπορεί με λίγη προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή.Οι εφημερίδες είναι όλες ουτως ή αλλως υπό κατάρρευση.
  Αυτό που ενοχλεί είναι ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο και λόγω άστοχων ενεργειών τηε μπορεί να κλείσουν υγιείς επιχειρήσεις και να προκύψουν εκατοντάδες άνεργοι.Εκτός αυτού απειλεί με Μαύρο,το οποίο τώρα το βλέπει ως άσπρο της αγνότητας και της νομιμότητας.Στην αναφορά ότι το Μαύρο είναι μαύρο και καταδικαδτέο απαντά με επιχείρημα του τύπου και οι προηγούμενοι βασάνιζαν τους μαύρους.Ρίχνει την μπαλα στην κερκίδα συγκρίνοντας το μαύρο σε υγιείς επιχειρήσεις με κανόνια στην μιντιακή αγορά,οφειλόμενα στους επιχειρηματίες και τις αποφάσεις τους καθώς και στην γενικότερη οικονομική κατάσταση.
  Αλλά όποιος δώσειτην εντολή για το Μαύρο θα υποστεί την καταγραυγή.Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!

Leave a Reply

%d bloggers like this: