Λύσεις για τα λουκέτα στην TV αναζητά η κυβέρνηση

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣΘορυβημένοι από το εύρος των αντιδράσεων και την απεργία των δημοσιογράφων το Σάββατο, ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κάλεσαν τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ) σε συνάντηση, στην οποία ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε δέσμη μέτρων για όσους απολυθούν από τους σταθμούς.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν οι εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ, που είχαν συναντήσει πριν τη σύνταξη του νόμου τόσο τον Ν. Παππά όσο και τον Γ. Κατρούγκαλο. Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας ήταν ένα πλάνο-δέσμη μέτρων για τους εργαζόμενους των καναλιών, δηλαδή να επιδοτηθεί με 460 ευρώ για 24 μήνες η κάθε πρόσληψη εργαζομένων από τους παλαιούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα νέα κανάλια. Τα χρήματα αυτά, με τα οποία θα επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας στους νέους σταθμούς, θα προέλθουν από τα κεφάλαια της πρώτης δόσης των υπερθεματιστών.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων επεσήμαναν στους υπουργούς πως δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουν δύο νέα κανάλια τους απολυμένους των τεσσάρων καναλιών που θα κλείσουν. Ο Γ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε επίσης την ενεργοποίηση προγράμματος επανένταξης των ανέργων μέσω του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης.

Comments

  1. NIKGEO says:

    Είναι το επίδομα ανεργίας για μερικούς μήνες λύση;Εκτός αυτού είναι βέβαιο ότι αν πέσει μαύρο κανείς δεν θα πληρώσει αποζημίωση.Ποιος επιχειρηματίας θα δώσει εκ. ευρώ όταν το κράτος με απόφαση του θα κλείσει μια υγιή τηλεοπτική επιχείηση;Κανείς.Μιλούν για επιδότηση θέσεων εργασίας.Θα επιδοτήσει το κράτος τις θέσεις εργασίας στα νέα μαγαζιά;
    Το ΜΑΥΡΟ & ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙ,όπως κάποιοι ονειρεύονται.Το Μαύρο θα πονέσει τους πάντες,πρώτα τους εμπνευστές του μεγαλοφυούς σχεδίου κλεισίματος της αγοράς.

  2. Ούτε Γουλιά says:

    Οι 990 που σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ θα μείνουν εκτός, μαζί με τους άλλους που παραμένουν, θα πρέπει να διεκδικήσουν να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων με μόνιμη εργασιακή σχέση. Επίσης, να επιβληθεί μονοθεσία Παντού σε όλα τα ΜΜΕ και να μπει πλαφόν στον αριθμό των “δόκιμων δημοσιογράφων”. Εγώ αυτά βλέπω ως λύση κι είμαι χρόνια στην αγορά. Δεν καταλαβαίνω τους συναδέλφους που περιμένουν πως θα ξυπνήσει ο χψ ιδιοκτήτης και τι θα κάνει και δεν δραστηριοποιούνται στο να εξασφαλίσουν το μέλλον τους μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες.

Leave a Reply

%d bloggers like this: