ΑΙΧΜΕΣ

ΑΙΧΜΕΣΈγινε και σύσκεψη στο Μαξίμου για τις άδεις την περασμένη Παρασκευή και αξιολογήθηκε η κατάσταση. Ουδετερότητα ήταν η απόφαση που ελήφθη.

 

Πέρα από συμπάθειες και αντιπάθειες κάθε επιχειρηματίας ειναι μόνος του.

 

Σε πείσμα των ρεπορτάζ της τηλεόρασης, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πως κάθε φάκελος είχε τα “ζητήματά” του, με εξαίρεση εκείνο του ΣΚΑΪ. Τα περισσότερα ο Καλογρίτσας, φυσικά.

 

Αλλά έχει και δεύτερο γύρο η υπόθεση.

 

Μια φορά και έναν καιρό ήταν δύο γάβροι δημοσιογράφοι με την “εγγύηση του ελληνικού δημοσίου”. Τα φανέλα του Ολυμπιακού θα ξαναφορέσει ο ένας, διότι ο δεύτερος γοητεύτηκε από την πράσινη.

 

Αύριο πάλι

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Αργά για συσκέψεις.Έπρεπε νωρίτερα να γίνει αντιληπτό ότι ο περιορισμός των αδειών σε 4 (αρχικά υποτίθεται για τεχνικούς λόγους,μετά για λόγους βιωσιμότητας,κρίμα τα. 5 χιλιάρικα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Φλωρεντίας) θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην πράξη,πέραν του αυτονόητου περιορισμού του πλουραλισμού και του κλεισίματος του επαγγέλματος του καναλάρχη.
  ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ,τι ωραία λέξη! Όποιος καλόπιστος πολίτης παρακολουθεί τα γεγονότα και σκέπτεται αναρωτιέται ήδη για διάφορα γεγονότα.Επί παραδείγματι επίδοξος καναλάρχης (υιός) ,εργολάβος δημοσίων έργων ( ο πατέρας,πρόσφατα ανέλαβε την κατασκευή δρόμων κλπ.),κουμπάρος του υπουργού υποδομών (ισχυρίζεται ότι ισχύει το ασυμβίβαστο εργολάβου – καναλάρχη) ,ΓΓΕ ( ισχυρίζεται οτι αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο το ασυμβίβαστο και έχει καταργηθεί) ,υπουργός επικρατείας – τύπου ( νομολογία για βασικό μέτοχο,ο πατέρας εργολάβος,ο υιός καναλάρχης,έχουν οικονομική αυτοτέλεια;), υπουργός Άμυνας και κουμπάρος ομοίως ( καταγγέλει οτι ο επιχειρηματίας πιέζει με μαύρα σε σάιτ για κανάλι,εν συνεχεία ισχυρίζεται ότι δεν έχει ο επιχειρηματίς 52 εκ. ούτε πόθεν έσχες,ενώ βρίσκει καλή την πρόταση επιχειρηματία μη αδειοδοτηθέντα να αγοράσει τον alpha και με αλγόριθμο ν α σώσει τους εργαζομένους,ενώ ένώ έχει μηνυθεί ως λαγός και έχει υποβάλλει μήνυση για ψευδή καταμήνυση).
  Περιχαρής η επιτροπή του διαγωνισμού με μέλη επιλεγέντα και διορισθέντα από την εκτελεστική εξουσία ανακοινώνον ότι όλα τα πόθεν έσχες είναι εντάξει.Εν συνεχεία αποκαλύπτεται ότι ο ένας τουλάχιστον εκ των συμμετεχόντων δεν καλύπτει το πόθεν έσχες ούτε για την πρώτη δόση ενώ στο πόθεν έσχες συμπεριλαμβάνει κάτι βοσκοτόπια , που του έχει παραχωρήσει φιλόστοργος φίλος του και έχουν εκτιμηθεί το 2011 έναντι 100 εκ. ευρώ και ότι θα τα βάλει υποθήκη για να πάρει δάνειο! Αλήθεια από ποια τράπεζα;Από την ίδια
  που έλαβε την εγγυητική και έγινε τις τελευταίες μέρες αναμπουμπούλα καθώς ως μη συστημική ελέγχεται από την κυβέρνηση;Εκτός αυτού έχει ενδιαφέρον να ερευνήσει κανείς ποια τράπεζα εκτίμησε τα βοσκοτόπια.Όλως συμπτωματικά την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου έχει στην εν λόγω τράπεζα το ταμείο Μηχανικών !
  Κι αφού ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται να αντιμετωπίζει ζήτημα με τα λεφτά της άδειας,πώς θα επενδύσει 50 εκ. ευρώ για να στήσει τηλεόραση;
  Αλλά είπαμε το τρίγωνο διαπλοκής ( πολιτική-τράπεζες- τηλεόραση) καταπολεμήθηκε.Ευτυχώς η διαπλοκή καταργήθηκε δια νόμου.Τόσο που ο μεγάλος εργολάβος αποχωρεί(;) υποστηρίζοντας με την εφημερίδα του ανοικτά και φωνακτά την κυβέρνηση.
  Τελικός μόνος στόχος ήταν να σκυλευθεί το κουφάρι του μεγκα με την συναίνεση κάποιων εκ των μετόχων και ίσως ο ΣΚΑΪ.Αλλά ο τελευταίος με σωστή προετοιμασία καθάρισε την άδεια ενώ και σε επίπεδο εταιρικό και κεφαλαίων είχε προετοιμαστεί σωστά ενώ με τον ενημερωτικό μαραθώνιο του καλοκαιριού ( καθώς η κρατική ερτ είχε κατεβάσει ρολά όπως και όλα σχεδόν τα ιδιωτικά π.χ. ο ant1 δεν έκρινε σκόπιμη την ύπαρξη ενημερωτικής εκπομπής) χτυπά κάθε μέρα την πρωτιά στο σύνολο.Κι από την άλλη το μέγκα μόνο με την ταινιοθήκη χτυπά την πρώτη θέση στο κοινό 15-44.Ενώ το μαύρο επαπειλείται…

 2. Bας says:

  Αν έχουν προβλήματα περισσοτεροι συμμετεχοντες του ενός με το φάκελο τους, πίστευω ότι πρέπει η δημοπρασια να ακυρωθεί και να επαναληφθεί με άλλους όρους και βάζοντας ένα άνω όριο στις προσφορες, γιατι το ζήτημα εδώ δεν είναι να βρεθει η πολυπαθη τηλεόραση να χρηματοδοτήσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά να υπάρχει πολυφωνία στον αριθμό, βιωσιμότητα στα κανάλια και νόμιμες αδειοδοτήσεις.

  Αυτό το ανω όριο θα μπορουσε να το δώσει μια Μελέτη της Φλωρεντίας που είχε πολλά πει για τη βιωσιμότητα όταν ήθελε να καταλήξει στα 4.

  Αν όπως λέγεται τα υψηλότερα κέρδη αυτή την εποχή και στην καλύτερη περίπτωση για να υπάρχει και ποιοτικό πρόγραμμα είναι 1,5 εκατ. € ετησίως (και πάλι αν και εφόσον), τότε τα 12-15 εκατ. για μια δεκαετή άδεια είναι ένα ποσό που στα ακραία σενάρια μπορει να καλυφθει χωρίς να ενισχυθεί ο σταθμός με εξωτερική ένεση χρημάτων απ έξω (δανειοδοτήσεις κ άλλες δουλειές περίεργες και μη). Συγχρόνως είναι κοντά στο Μ.Ο. των αντίστοιχων ευρωπαικών αδειών.

  Επίσης δεν περιορίζεις τον αριθμό στους 4, αλλά φτάνεις στις 8 αδειες γενικές για να εξαντλήσεις αριθμητικά την υπάρχουσα κατάσταση και προσθέτεις και 4 θεματικές αν υπάρχει πρόσθετο ενδιαφέρον. Κάνεις και μια εκδήλωση ενδιαφέροντος για να ξέρεις που κινείται η αγορά.

  Αλλα εδω βλέπουμε το ..κωμικοτραγικό υποψήφιοι αδειούχοι καναλιών να βαζουν εγγυηση αμφιβόλου αξίας και ιδιοκτησίας βοσκοτόπια, με σκοπο προφανώς να πάρουν δάνειο από τραπεζα για τη δόση με ενεχυρο τις στάνες. Και άλλα θέματα με εξαγορές των χαμένων καναλιών που φαινόταν εξαρχής περίεργα στοχευμένο, αλλά πώς δίνεις 50 και 70 εκατ. για άδεια, όταν θες άλλα 50 για να φτιάξεις κανάλι?
  Πολύ καλή η ανάλυση του Nikgeo.

Leave a Reply

%d bloggers like this: