Οι “χρυσοί” συμβασιούχοι του Καραμανλή και του Σημίτη μας κουνάνε και το δάκτυλο

ΚΑΝΑΛΙΑ TVΈνα από τα ψέματα που αναπαράγονται σε εφημερίδες και Internet είναι περί 250.000 προσλήψεων από το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.  Αυτοί που τα διακινούν και τα αναπαράγουν θίγ0νται με καθυστέρηση 7 ετών για την προεκλογική δέσμευση του Κώστα Καραμανλή για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονταν επί χρόνια στο δημόσιο από την  εποχή του Κώστα Σημίτη.

 

Αλλά ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλουν τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ορκίζονται σήμερα στο νεοφιλελευθερισμό;

Είναι αυτοί που θεωρούν πως ξεχνάμε…

Είναι οι  συμβασιούχοι  που επί χρόνια με μεγάλη ευκολία εξαιτίας της πρόσβασής τους στην κυβέρνηση, έβρισκαν δουλειές στο δημόσιο. Η ΕΡΤ, ο Αθήνα 984, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ (“Φως, νερό,τηλέφωνο”) το Κανάλι της Βουλής, ακόμη και το ανύπαρκτο  Αγροτικό Κανάλι που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε επί ΝΔ-, το πρώην   ΤΣΠΕΑθ στέγασε το στρατό των σημερινών νεοφιλελεύθερων που σήμερα υβρίζουν το δημόσιο και τους πολιτικούς που τους διόριζαν. Και επειδή μόνο αυτοί είχαν ανάγκες, στην  ΕΡΤ, τον Αθήνα 984,  το Κανάλι της Βουλής, βρήκαν δουλειά οι σύζυγοί τους, οι θείοι τους και οι ανιψιές τους.

 

Και γιατί δεν μιλούσαν τότε; Γιατί σιώπησαν επί 5 χρόνια;

“Γιατί όταν τρώμε δεν μιλάμε”. Η χαμηλότερη αμοιβή  ξεκινούσε στα 50.000 ευρώ το χρόνο  (μικτά) και έφτανε τα 370.000 ευρώ! Τα λόγια τους αξίζαν χρυσάφι. Τουλάχιστον έτσι τα αξιολογούσε τότε η εξουσία.   Αυτοί είναι οι χρυσοί συμβασιούχοι, που λάμβαναν σε μια χρονιά τόσα χρήματα από μια και δύο δουλειές στο δημόσιο που άλλοι συμβασιούχοι θέλουν 10 ζωές για να τα φτάσουν.

 

Δείχνουν με το δάκτυλο, αλλά δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι κομμάτι του χρεοκοπημένου κράτους. Ότι κόβονται οι μισθοί τους, για να καλυφθούν τα ελλείμματα που προκαλούσαν οι μισθοί τους. Δεν γνωρίζουν πως διαβάζει τις αμοιβές τους ο κόσμος στο Internet και σηκώνονται οι τρίχες του κεφαλιού τους.

 

Το λάθος της κυβέρνησης, ένα από τα πολλά στα media, είναι πως δεν άνοιξε τους φακέλους στην ΕΡΤ., Πως δεν εφαρμόζει το νόμο που ψήφισε για τον έλεγχο επί των συμβάσεων της πρώην ΕΡΤ, της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Η πρώην ερτ είναι υπό εκκαθάριση,θα τελειώσει ποτέ;Πρέπει να ελεγθούν όλα.Τούτο όμως δεν αποκλείει την κριτική στη νέα ερτ ( πρώην νεριτ), που ούτε χαρακτηριστικά δημόσιας τηλεόρασης απέκτησε ούτε αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο ούτε πρόγραμμα.Αντιθέτως όποιος παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων και την οπτική κάλυψης των γεγονότων διακρίνει τη φιλοκυβερνητική γραμμή,προσήλωση στην προβολή του ” κυβερνητικού έργου” και όλα τα χαρακτηριστικά μιας κρατικής – κυβερνητικής τηλεόρασης,όπως ήταν από γενέσεως στην Ελλάδα.Δεν είναι πλουραλισμός να διαβάζεις αποσπάσματα από δελτία τύπου των κομμάτων,αφού πρώτα η φιλοκυβερνητική οπτική των ” ρεπορτάζ” βγάζει μάτι.
  Το διάταγμα Παυλόπουλου ενσωμάτωσε κοινοτικό δίκαιο στην Ελλάδα,όπου νωρίτερα είχε ενσωματώσει εσφαλμένα αντίστοιχο της Βάσως Παπανδρέου.Το ζήτημα είναι πως εφαρμόστηκε κι αν όλοι όσοι μονιμοποιήθηκαν πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια ή με κάλυψη κάποιων ( δημάρχων ,προέδρων οργανισμών κλπ.) μονιμοποιήθηκαν κάποιοι βάσει στοιχείων μη ανταποκρινόμενων στην πραγματικότηα.Πάντως ένας γενικευμένος έλεγχος της γνησιότητας των τίτλων σπουδών ( πτυχίων πανεπιστημίων,τει,απολυτήρια λυκείου κλπ.), τωνπιστοποιητικών γλωσσομάθειας,η/υ και λοιπά θα είχε πολύ ενδιαφέρον για την εμπέδωση της αξοκρατίας.Διότι όποιος συναλλάσσεται με δημόσιο παρατηρεί πως υπάλληλοι πανεπιστημιακής μόρφωσης αδυνατούννα ανταποκριθούν στοιχειωδώς σαν να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαιδεύσεως.Αλλά η αλήθεια είναι μόλις ακούν τη λέξη αξιολόγηση πολλοί ανατριχιάζουν… …
  Αλήθεια η αξιολόγηση και το καθηκοντολόγιο στην ερτ έχει προχωρήσει κι αν ναι στο 100% του προσωπικού;Το ακριβή αριθμό εργαζομένων της εταιρείας αλλά και το ποσό της μηνιαίας μθσθοδοσίας το γνωρίζουμε,έχει ανακοινωθεί;

 2. ΑΣΚΕ-ΕΡΤ says:

  Μια και έχετε εμμονές με την ορθότητα των πραγμάτων, παρατηρώ ότι ενόσω ασχολείστε με την (τηλεοπτική) εντομολογία σας διαφεύγουν Αμαξοστοιχίες ολόκληρες…

  Δεν πιστεύω να πιστεύετε ότι αυτά τα περί ελέγχου πτυχίων κλπ διαπνέονται από ουδετερότητα διότι τότε δεν αντιληφθήκατε ότι ενώ ακόμα είστε επιβαίνων της Αμαξοστοιχίας “Ευθυμίου-Δαχτυλοκουνούσας και Σια” έχετε χάσει τη Μεταρρυθμισάρα και τις συνέπειές της στο σήμερα. Και οι ράγες σε λίγο βγάζουν σε γκρεμό…

  Παράλληλα, θα πρέπει να συμπληρώσω, ότι η οργιώδης ανάπτυξη της …ΕΡΓΟΣΕ συνεχίστηκε απρόσκοπτα το διάστημα 1996-2006, ειδικά στο σκέλος των “τούνελ” και της “υπογειοποίησης” των συγκεκριμένων προδιαγραφών Συμβάσεων που αναλύει το Άρθρο παραπάνω.

  Ακριβώς για αυτό λοιπόν δυιλίζεται πάσης φύσεως λεπιδόπτερα, ενώ καταπίνετε την ιστορική ρήση Θ. Αγγελόπουλου “ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ, ΟΧΙ Η ΕΤ1…”

  Προφανώς, επειδή δεν έπαιξαν 27 χρόνια ΠΟΤΕ, ούτε μια ταινία του θα μας πείτε…
  Βέβαια τις παίζει καμιά φορά η Βουλή TV, οπότε μάλλον η “αιώνια” Συμβασιούχα του Χρυσοκάνθαρου τις βάζει ε; Για ξεκάρφωμα…

 3. ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΣ says:

  “Και γιατί δεν μιλούσαν τότε; Γιατί σιώπησαν επί 5 χρόνια;
  “Γιατί όταν τρώμε δεν μιλάμε”. Η χαμηλότερη αμοιβή ξεκινούσε στα 50.000 ευρώ το χρόνο (μικτά) και έφτανε τα 370.000 ευρώ! Τα λόγια τους αξίζαν χρυσάφι. Τουλάχιστον έτσι τα αξιολογούσε τότε η εξουσία. Αυτοί είναι οι χρυσοί συμβασιούχοι, που λάμβαναν σε μια χρονιά τόσα χρήματα από μια και δύο δουλειές στο δημόσιο που άλλοι συμβασιούχοι θέλουν 10 ζωές για να τα φτάσουν.”

  Τα 50000 μίνιμουμ που τα ανακάλυψαν άραγε????εγω μέχρι 18.000 ειχα φτασει και μετα απο 1 χρονο αρχισε η πτωση…γρηγορα να μου δωσετε την διαφορα !!!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: