“Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους”

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣημείωμα της κυβέρνησης

Η ΝΔ καλό είναι να κατανοήσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους. Τότε, ίσως, καταλάβει, τα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαπλοκή που έθρεψε για δεκαετίες τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους ( με σειρά από την υπέρτερη προς την κατώτερη πηγή δικαίου: Κοινοτικό- ενωσιακό δίκαιο,Σύνταγμα,νόμος,πδ,υπουργική απόφαση κ.ο.κ.).Συνεπώς ο κανόνας ισχύει και για την εκτελεστική εξουσία,η οποία δυστυχώς ταυτίζεται στην Ελλάδα με τη νομοθετική.
  Κι ας πούμε υπήρχε διαπλοκή.
  Βασικό επιχείρημα τόσες δεκαετίες ήταν η συμμετοχή οικογένειας μεγαλεργολάβου στο μέγκα.Τελικά το μέγκα καταρρέει λόγω διαφωνίας των μετόχων και όχι υπερβολικού δανεισμού ,όπως διατείνονταν κάποιοι,δανεισμού που είναι εξασφαλισμένος.Απόδειξη το κανάλι πρωταγωνιστεί μόνο με την προβολή της ταινιοθήκης και εισπράττει διαφήμιση,30 εκ. ευρώ υπάρχουν στους λογαριασμούς.Αλλά ο μεγαλομέτοχος φέρεται να τα έχει βρει με την κυβέρνηση,η εφημερίδα του στηρίζει λυσσωδώς την κυβέρνηση,το σκύλεμα του μέγκα ήταν ένα δώρο προς την εξουσία ,με αντάλλαγμα τι;
  Τόσο καιρό στην περιβόητη επιτροπή ακούγαμε για θαλασσοδάνεια στα κανάλια ,καλή θεωρία αλλά δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.Ο Αnt1,star,σκαϊ εξυπηρετούν κανονικά τον δανεισμό τους σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.Ο alpha έχει ασήμαντο δανεισμό και οι απαιτήσεις προς το μέγκα θα εισπραχθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αν οι τράπεζες κινηθούν σωστά.
  Στις εφημερίδες υπάρχει πρόβλημα αλλά τούτο κατά βάση συμβαίνει διότι η κυκλοφορία και η διαφήμιση έχει καταρρεύσει.Για παράδειγμα το Βήμα πουλά 55 χιλ. φύλλα την Κυριακή,η μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα γύρω στις 16 χιλ. Φύλλα και η κυκλοφορία βαίνει φθίνουσα.
  Αλλά στην τηλεόραση μέχρις στιγμής οι τράπεζες έχασαν τα λεφτά τους από το κανόνι του άλτερ,που είχε άνοιγμα άνω των 500 εκ. ευρώ.
  Στο σήμερα φέρεται ότι επιχειρήσεις ενός εκ των υπερθεματιστών δανειοδοτήθηκε με μεγάλα ποσά από μη συστημική τράπεζα.Ακόμα και για την εγγυητική δόθηκε ως κολλάτεραλ ρευστό με δάνειο από την ίδια τράπεζα!Η γέννηση δηλαδή του νέου καναλιού συνδέεται από το σημείο της άδειας με τεράστια δανειακά κεφάλαια.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ποιές εγγυήσεις δόθηκαν για την εν λόγω δανειοδότηση.Εκτός αυτού για να στηθεί το κανάλι χρειάζονται άλλα 50 εκ. ευρώ,πώς θα χρηματοδοτηθεί η επένδυση;Το ίδιο ισχυει και για έτερο υπερθεματιστή;
  Προκαλεί επισης απορία πως αυτοί που κραύγαζαν ότι οι εργολάβοι θέλουν κανάλι για να πιέζουν για δουλειές και προμήθειες ( κλασικό αξίωμα – διαπίστωση τον καιρό της ελάσσονος αλλά και μείζονος αντιπολίτευσης) σήμερα έχουν καταπιεί την λαλιά τους.Όταν μαλιστα ο παραδοσιακός εργολάβος και προσωρινός καναλάρχης παίρνει νεες εργολαβίες μετά την κυβερνητική αλλαγη!Παρόμοια ισχύουν πιθανόν και για έτερους υπερθεματιστές.
  ΠΟΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ;
  Με την μείωση των αδειώμ σε 4 κλείνει το επάγγελμα του καναλάρχη,δημιουργείται ακόμα πιο σφικτό ολογοπώλιο στα κανάλια,στην ουσία παραδίδεται μεγαλύτερη εξουσία στους καναλάρχες με μοναδικό κριτήριο το ποιος πληρώνει πιο πολλά σε διαδικασία ρουλέτα,μάλλον χωρίς καθόλου πραγματικό έλεγχο του πόθεν.
  Ας ανακράξουμε λοιπόν: η Διαπλοκή απέθανε,ζήτω η νέα διαπλοκή!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: