ΑΙΧΜΕΣ

ΑΙΧΜΕΣΤα παιδιά της πρώην ανανεωτικής αριστεράς που σήμερα είναι δημοσιογράφοι και πρόεδροι κομμάτων, τώρα γνώρισαν τον Χ. Καλογρίτσα;

 

Εκείνος που έβγαζε την “Πρώτη” και τους πλήρωνε ήταν άλλος Καλογρίτσας;

 

Ο καλός; Ή μετά έγινε διαπλεκόμενος;

 

Και όταν ο επιχειρηματίας συνεργαζόταν με άλλους υποψήφιους καναλάρχες το 1990 για να περιγράψουν το νόμο και να βγουν στον αέρα οι σταθμοί, ήταν ένας αξιοπρεπής κύριος.

 

Με καθαρό κοστούμι, όπως όλοι οι άλλοι.

 

Υπό άλλες συνθήκες τα δάνεια στις “δικές μας εταιρείες” ΜΜΕ θα είχαν ήδη εκδοθεί ήδη.

 

Δεν θα χρειαζόταν ο ΔΟΛ να ψάχνει για μετρητά  μέσα σε διάστημα 20 ημερών και να μην γνωρίζει αν θα υπάρχει ή όχι επόμενη μέρα.

 

Ενώ παράλληλα μπορούσε να κλείσει με τον ίδιο τρόπο η “Ελευθεροτυπία” που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει δάνειο αν και διέθετε περιουσία.

 

Τώρα, όλα τα βλέματα είναι στον Πειραιά.

 

Ανεξαρτήτως της απόφασης του ΣτΕ.

 

Κάποια στιγμή η ΕΡΤ θα αποκτήσει και πρόγραμμα. Θα τελειώσουν οι διακοπές του Σεπτεμβρίου.

 

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Στην ΕΡΤ βρίσκονται σε μακάριο ύπνο.Επιμονή σε πρόσωπα που δεν τα θέλει ο φακός,ντοκιμαντέρ 1980 (τότε που η ερτ2 λεγόταν ακόμα υενέδ), κυβερνητικές ειδήσεις με μεταφορά της κυβερνητικής γραμμής στα πλαίσια λειτουργίας ως επικοινωνιακού βραχίονα της κυβέρνησης (αρκεί κανείς να δει το “ρεπορτάζ” στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων για τις τηλεοπτικές άδειες) ενώ ο Πάνος Χαρίτος ήταν πολύ καλύτερος από πολλούς άλλους.
  Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας δεν είναι καινούργιος στον χώρο των μέντια: εφημερίδα Πρώτη, περιοδικό Επτάμισι.
  Το 1989 με το νόμο 1866/1989 δόθηκε η δυνατότητα σε ιδιώτες να λειτουργούν τηλεόραση και ιδρύθηκε εσρ.Στο νόμο αυτό (επειδή τα φεκ μένουν) υπάρχει φαρδιά πλατιά η συναίνεση και υπογραφή του Συνασπισμού της αρισεράς και της προόδου (Φώτης Κουβέλης υπουργός δικαιοσύνης, Νίκος Κωνσταντόπουλος υπουργός εσωτερικών). Έτσι άνοιξε το κουτί της πανδώρας.
  ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ μέσω της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ έλαβαν άδεια εκπομπής στο λεκανοπέδιο και το Νοέμβριο του 1989 εμφανίστηκε στις οθόνες το MEGA CHANNEL απέναντι στην διαχρονικά μονολιθική και κομματική ερτ. Ο Αντέννα προετοιμαζόταν ήδη καιρό και εξέπεμψε τελικά στις 31-12-1989 με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για συμμετοχή πλην του Μίνωος Κυριακού των γΙΆΝΝΗ Πουρνάρα (Τηλέραμα), Άρη Βουδούρη (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ) και Χρήστου Καλογρίτσα (ΠΡΩΤΗ). Ο Άρης Βουδούρης αποχώρησε από την παραπάνω κοινοπραξία και συστάθηκε η εταιρεία ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (μαζί με τον Καραγιάννη της Απογευματινής) , η οποία έλαβε την δεύτερη άδεια εκπομπής. Ο Βουδούρης σκοτώθηκε λίγο αργότερα πηγαίνοντας στον ΕΤ και το σχέδιο ναυάγησε. Η εταιρεία κατέληξε μέσω αυξήσεων κεφαλαίου στον Θόδωρο Βαρδινογιάννη και το 1993 εξέπεμψε το star channel (το οποίο χρησιμοποίησε ως νομικό όχημα τη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ και τις εγκαταστάσεις και υποδομή του καναλιού 29).

  Το παζλ των σταθμών εθνικής εμβέλειας συμπληρώθηκε με τους εξής παίκτες: ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (NEW CHANNEL), ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (ΚΑΝΑΛΙ 29, μετά την χρήση των εγκαταστάσεων για το star channel, η εταιρεία επανεξέπεμψε ως κανάλι 5, μετέπειτα alter 5 , alter channel), ΞΕΝΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ (SEVEN X, seven, ΣΚΑΪ). Το 1993 το ΕΣΡ έδωσε 5 άδειες εκπομπής στην Αττική με δικαίωμα τεχνικής δικτύωσης σε όλη την επικράτεια. Μέσα στην προεκλογική περίοδο ξεκίνησε να εκπέμπει η εταιρεία ΕΡΜΗΣ -ΣΚΑΪ Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ΑΕ. Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση του πασοκ εξομοίωσε με το παραπάνω καθεστώς τον ΣΚΑΪ σήμερα ALPHA καθώς και την “ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ-902 Αριστερά στα FM (σήμερα EPSILON) και έδωσε στις ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε. <> δικαίωμα τεχνικής δικτύωσης σε ολητ ην επικράτεια. Έτσι το 1993 τα κανάλια εθνικής εμβέλειας έγιναν 7, στην πραγματικότητα όμως τόσο το seven-x όσο και το κανάλι 5 δεν κάλυπταν με αναλογικό σήμα όλη την επικράτεια. Η εταιρεία CITY NEWS A.E. TELECITY, σήμερα ΑΡΤ είχε άδεια περιφερειακής εμβέλειας στην Αττική, στην πραγματικότητα μετέδιδε πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και με απόφαση του ΕΣΡ το 2013 έγινε εθνικής εμβέλειας.

  Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν ο κ. Καλογρίτσας είναι “διαπλεκόμενος” επειδή συμμετείχε στην πρώτη φάση στην χαραυγή της ιδιωτικής τηλεόρασης το 1990 , καθώς με την έννοια αυτή όλοι ήταν διαπλεκόμενοι.
  Το ζήτημα είναι αν ως υπερθεματιστής διαθέτει το έσχες και το πόθεν του τιμήματος, στο οποίο χτύπησε την άδεια. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΕΣ.

  Δεν είναι δυνατόν να εκδίδει η διορισθείσα επιτροπή απόφαση ότι έγινε έλεγχος και όλοι οι υπερθεματιστές είναι εντάξει και να ακολουθούν αποκαλύψεις, που αν μη τι άλλο θέλουν έρευνα.
  Το ζήτημα δεν είναι η εταιρεία ΑΓΥΙΑ, ο επιχειρηματίας Καραμπάτσος , τα βοσκοτόπια κλπ. το μεγαλύτερο ζήτημα δημιουργείται από το γεγονός ότι επιχειρηματίας που προσέφερε 53 σχεδόν εκατομμύρια μόνο για την άδεια έχει την ανάγκη να επικαλείται πως θα χρησιμοποιήσει την εν λόγω περιουσία ως εγγύηση-εξασφάλιση για να δανειστεί (αλήθεια ο επιχειρηματίας που θέτει στην διάσθεση του άλλου την εν λόγω περιουσία θα λάβει κάποιο αντάλλαγμα, το ερεύνησε αυτό η επιτροπή;).Αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επένδυση στην πρώτη δάση της άδειας πώς θα προχωρήσει περαιτέρω σε μια επένδυση άλλων 50-70 εκ. ευρώ για την δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού; Κι όταν το βασικό επιχείρημα ήταν το σπάσιμο του τριγώνου της διαπλοκής (πολιτικοί -τράπεζες-κανάλια) κι από την άλλη φέρεται ο επιχειρηματίας να έχει διαχρονική σχέση με την τράπεζα Αττικής, μετά την κυβερνητική αλλαγή φέρεται ότι έλαβε 70 εκ. ευρώ ακόμα και ότι θα ελάμβανε κι άλλο δάνειο αν δεν πάγωνε τις χορηγήσεις η ΤτΕ, έλαβε δημόσια έργα, είναι κουμπάρος του ο υπουργός υποδομών (αν και οι φιλικές σχέσεις δεν αποδεικνύουν κάτι ούτε πρέπει να ποινικοποιούνται), ο οποίος υπουργός ήταν για χρόνια πρόεδρος του ΤΕΕ ενώ έτερος υπουργός, ο οποίος είναι κουμπάρος του έκανε δηλώσεις για μαύρο χρήμα σε σάιτ, πιέσεις, ότι δεν έχει έσχες και πόθεν.Ο υπουργός άμυνας επιμένει σε αυτές τις καταγγελίες;
  Όλα αυτά δημιουργούν ερωτήματα και σκιές και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή.
  Πιθανόν υπάρχουν προβλήματα και σε άλλους υπερθεματιστές.
  Αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με συμψηφισμούς ούτε με διαρροές.
  ΜΟΝΟ αν γίνει ενδελεχής έλεγχος σε όλους από την αρμόδια επιτροπή της βουλής, την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και την δικαιοσύνη μπορεί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Άλλως μια τρύπα στο νερό.

 2. TV maniac says:

  Ρε παιδιά φτάνει πια με την ΕΡΤ. Μη τους παρακολλάτε με νέο πρόγραμμα, γιατί δεν το έχουν και πολύ να δώσουν εκπομπές μετά τον Μπέζο και σε Κιμούλη – Φιλιππίδη. Δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια. Και θα έχουν και δίκιο. Τι να κάνουμε; Αυτούς ξέρουν αυτούς εμπιστεύονται.

Leave a Reply

%d bloggers like this: