Λ. Κρέτσος: Υπάρχουν στάδια και δικλείδες ασφαλείας στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

κρετσοςΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε την ημέρα που βγήκα και είπα ποιοι είναι οι νικητές της δημοπρασίας», «ο διαγωνισμός υλοποιείται σε στάδια και διαδικασίες και κάθε στάδιο αποτελεί και μια δικλείδα ασφαλείας για τα στάδια που προηγήθηκαν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο.

Στην τωρινή φάση, σημείωσε ο Λ. Κρέτσος, η Επιτροπή Ενστάσεων θα αναλάβει όλες τις προδικαστικές προσφυγές, καθώς και όλες τις ενστάσεις που έχουν εγείρει οι υποψήφιες εταιρείες έναντι άλλων, αναφορικά και με το πόθεν έσχες και με τον έλεγχο της επάρκειας των οικονομικών μέσων. Η Επιτροπή, προσέθεσε, εργάζεται βάσει της προκήρυξης του διαγωνισμού και δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει την ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος. Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο που έχει φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον 4389/2016 ο οποίος ισχυροποιεί τον έλεγχο σχετικά με το πόθεν έσχες, όλοι οι επιχειρηματίες ελέγχονται, μικροί ή μεγάλοι, τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπογράμμισε ότι αυτός ο διαγωνισμός έχει πολλά στάδια και πολλές δικλείδες ασφαλείας, καθώς επίσης και ότι όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός να τα ελέγξει, «γιατί δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε», τόνισε. Υπάρχουν όροι και κανόνες σε όλα αυτά τα στάδια, όπου ο καθένας μπορεί να χάσει την άδεια, επισήμανε, προσθέτοντας ότι αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν καταθέσει τη Δευτέρα το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί, χάνει την άδεια αυτοδικαίως, όπως ορίζεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Οι προσωρινοί έγιναν… οριστικοί υπερθεματιστές | Η Εφημερίδα των Συντακτών
  https://www.efsyn.gr › arthro › oi-prosor…

 2. NIKGEO says:

  Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες – ΕΡΤ
  http://www.ert.gr › anakinothikan-i-oristiki-yp…

 3. NIKGEO says:

  Πέρασαν το τεστ του Πόθεν Έσχες και παίρνουν τις άδειες οι 4 νέοι καναλάρχες | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα – Tvxs.gr
  tvxs.gr › news › ellada › perasan-test-toy…

 4. NIKGEO says:
 5. NIKGEO says:

  http://www.typologies.gr/?s=υπερθεματιστες
  Για όσους διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν ανακοινώθηκαν οριστικοι υπερθεματιστές.Αναζήτησα ενδεικτικά τι δημοσιευσαν σχετικά την 10/9/2016 η Εφημερίδα των Συντακτών,η ερτ,το tvxs, η Αυγή και οι τυπολογίες.Η ΑΥΓΗ είχε τίτλο στο σχετικό ρεπορτάζ “Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών_ανακοινώθηκαν οι οριστικοι υπερθεματιστες”.Δεν χρειάζεται σχόλιο.Scripta manet.Δεν είμαι δημοσιογράφος,ούτε ξέρω να κάνω ρεπορτάζ (αν και μαλλον είχα όνειρο να γίνω,ποτέ δεν ξέρεις) ,έχω μάθει όμως να διαβάζω όλα τα έντυπα,σαϊτ κλπ. χωρίς παρωπίδες και δεν αντέχω να παραβιάζεται βάναυσα η κοινή λογική λέγοντας πολλοί ότι δεν ανακοινώθηκαν οριστικοι υπερθεματιστές.Υπερθεματιστές:τι λέξη κι αυτή.Δεν αντέχω οι μεν να μην παραδέχονται ότι εγινε λάθος, να ανατεθεί στην αρμόδια αρχή ο έλεγχος,να παμε παρακάτω,οι δε να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε καθεστώς περίπου ανομίας με συναίνεση του κράτους.Αλλά το λάθος του 1989 με το άναρχο καθεστώς ενάρξεως της ιδιωτικής τηλεόρασης με ευθύνη όλων των κομμάτων δεν διορθώνεται με ένα μεγαλύτερο λάθος,που θα είναι το μαύρο.Σοβαρότητα μηδεν όλοι νοιάζονται για τις εντυπώσεις.

 6. Ούτε Γουλιά says:

  @NIKGEO, έλεος… το ότι θα υπήρχε συνέχεια στο θέμα των αδειών το ξέρουν και τα σοβατεπιά της ΓΓΕΕ (γι αυτό και αλληλομηνύθηκαν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό). Γνωστό είναι επίσης ότι ο νόμος προβλέπει πως όποιος δεν τηρεί τα προβλεπόμενα στη δεκαετία (που να στα λέω τα προβλεπόμενα, είναι και πολλά) θα χάσει αμέσως την άδεια. (Με όλα αυτά που γράφεις, στο τέλος θα με ξανακάνεις ΣΥΡΙΖΑια και δεν είναι αυτό που λείπει απ τη ζωή μου).

 7. NIKGEO says:

  Εγώ δεν λέω ότι δεν υπάρχει συνέχεια στο ζήτημα των αδειών,μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβριο δεν θα έχουν τελειώσει τα δικαστήρια εκτός κι αν υπάρξει καμμιά τριπλή συγχώνευση έκπληξη.
  Απλά επισημαίνω ότι η θεωρία που διακινήθηκε χθες από την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν τάχα οριστικοί υπερθεματιστές μετά τον ” έλεγχο πόθεν έσχες” που διενήργησε η διορισθείσα από την κυβέρνηση επιτροπή δεν ευσταθεί είναι δούλεμα.Όλα τα άλλαθα κριθούν εν καιρώ… …

Leave a Reply

%d bloggers like this: