Ο παλιός κινηματογράφος στην ΕΡΤ!

ΕΡΤ ΣΗΜΑΤΑΠερισσότερες από 65 ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά εξασφάλισε η ΕΡΤ με τη συμφωνία της με το Στούντιο Καραγιάννης – Καρατζόπουλος. Οι αθάνατοι τίτλοι του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, με τους οποίους στήθηκαν πετυχημένες ζώνες σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, επιστρέφουν στην κρατική τηλεόραση για μία και μόνη προβολή σε έναν από τους τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ και μία live μετάδοση στο διαδίκτυο. Το κόστος του πακέτου των 65 και πλέον ταινιών ανέρχεται σε 105.000 ευρώ, με δικαίωμα προβολής έως το τέλος Δεκεμβρίου 2016. Ανάμεσά τους διαβάζουμε τίτλους όπως: «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει», «Η Χιονάτη και τα επτά γεροντοπαλίκαρα», «Διπλοπενιές», «Η κόμισσα της φάμπρικας», «Κορόιδο γαμπρέ», «Κορίτσια στον ήλιο», «Η χαρτορίχτρα», «Υιέ μου, υιέ μου» και πολλές ακόμη μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Τρομερό και πρωτότυπο πρόγραμμα σχεδιάζει η ερτ,από ό,τι φαίνεται.
  Επισημαίνεται ότι οι ταινίες της ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ προβάλλονται ατάκτως εριμμένες νυχθημερόν στο πρόγραμμα του Εpsilon,the greek entertainment television.
  Κι αφού θέλουν να δείξουν ταινίες παλιού ελληνικού κινηματογράφου γιατί δεν δείχνουν καμμιά ταινία της Finos Film,που διαθέτει κατά πολλούς την καλύτερη ταινιοθήκη και δη πολλές ταινίες (κυρίως δραματικές) που τα ιδιωτικά κανάλια έχουν αποκλείσει.
  Αλλά που χρόνος,στην ερτ ασχολούνται με την ενημέρωση.Είδα ρεπορτάζ για ζήτημα με τηλεοπτικές άδειες και γέλασα.Υποβίβασαν το θέμα σε πόλεμο συμφερόντων,η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται,ο Καλογρίτσας και υιός έχουν πολλά ζητήματαε εφορία,ομοίως και οι Αλαφούζος και Κοντομηνάς,επικαλούμενοι και ρεπορτάζ από το parapolitika.gr,τα δάνεια ( μόνο 70 εκ.ευρώ κλπ.) δοθηκαν με τραπεζικά κριτήρια ,όλα καλά.Βέβαια δεν θυμήθηκαμν ότι ένας εκ των υπερθεματιστών έχει ζητήματα με την δικαιοσύνη για το ποδόσφαιρο,διέλαθε της προσοχής τους.Μετέδωσαν μάλιστα ως όφειλαν την απάντηση του ιδιοκτήτη των περίφημων βοσκότοπων – οικοπέδεδων οτι το δάνειο ( για το οποίο έχει υποθηκευθεί μέρος τους ) είναι ενήμερο.Δεν ερεύνησαν όμως ούτε αναρωτήθηκαν το αυτονόητο αν και για ποιο λόγο ο εν λόγω επιχειρηματίας προσέφερε δωρεαν σε έναν άλλο επιχειρηματία περιουσία προς υποθήκευση για τη λήψη τηλεοπτικής άδειας,έτσι χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

  Ο εκνευρισμός διάχυτος και προφανής.Κάποιοι
  έχουν ταραχθεί λιγάκι και θορυβηθεί.Να χρησιμοποιείται όμως η κρατική τηλεόραση ως εξόφθαλμος μηχανισμός προβολής της κυβερνητικής αποψης με μονομέρεια είναι λάθος.Δεν είναι και πρώτη φορά βέβαια… ….

Leave a Reply

%d bloggers like this: