Τσακνής: Η εκπομπή Μπέζου κοστίζει συνολικά 90.240 ευρώ

τσακνηςΣε ερώτηση σχετικά με την εκπομπή «Μιλώντας για το θέατρο», ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

 

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 – 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

 

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

 

Η εκπομπή «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

 

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή».

 

 

 

 

Comments

 1. Τον Μπέζο, τον Μπέζο! says:

  Κύριε Πρόεδρε, κανονικά ο Μπέζος θα έπρεπε να πληρώνει όχι να τον πληρώνουμε… Εκτός κι αν συμπεριλαμβάνεται στο “όραμα” σας, οπότε πάσο.

 2. NIKGEO says:

  Σιγά την επένδυση.
  Τέτοιες εκπομπές μπορεί να τις κάνει η ερτ εσωτερική παραγωγή το πολύ με 1000 ευρώ το επεισόδιο.
  Αν δεν πετούσαν λεφτά σε τέτοιες εκπομπές θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην παραγωγή ελληνικών σειρών μυθοπλασίας, κανενός τηλεπαιχνιδιού κ.ο.κ.
  Με αυτά τα μυαλά θα συνεχίσει η ερτ να βολοδέρνει σε τηλεθεάσεις πέριξ του 10% με 3 κανάλια εθνικής εμβέλειας!!!

 3. 10% πολύ λες..NICGEO….αν πιάνει το 3% και πολύ είναι

 4. γεο says:

  Aπλώς, ο αοιδός πρόεδρος της ερτ μοιράζει εκπομπές στα φιλαράκια του, εξωθεν αυτής.Αυτό είναι το διαχρονικό της πρόβλημα, μοιράζει χρήμα σε εκπομπές που πάντοτε ηταν εσωτερική παραγωγή,εκτος αυτου, ο εν λογω ηθοποιός δεν μπορεί΄να ειναι αντικειμενικός με κάποιους εκ των συναδέλφων του.Πέραν τούτου ο ανθρωπος αυτός ως αλαζών,επηρμένος,καβαλημένο καλάμι,δεν ποιεί ηθος!!!

 5. TV maniac says:

  Είδατε μήπως και τις εκπομπές; Τραγικές. Ο αχώνευτος Μπέζος δεν πείθει σαν παρουσιαστής. Ένα μοντάζ της πλάκας. Κι όσο για το πρωτότυπο θέμα, γελάνε και τα προκάτ στην ΕΡΤ. Υπάρχουν ξέρεις εκεί μέσα κάτι τσακάλια που κάτι τέτοια τα φτιάχνουν πανεύκολα και “εντός του ωραρίου τους”. Είναι όμως πολύ απλό. Τώρα που φεύγουν τα παιδιά προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υστεροφημία, τουλάχιστο στους φίλους τους. Και ο ηθοποιός, βράχος όμως! Πρώτος στη Νεριτ, πρώτος και στην νέα Νέριτ, σε ένα επάγγελμα που χτυπήθηκε από κρίση τα τελευταία έτη κατά 80%.

Leave a Reply

%d bloggers like this: