«»: Η συμπαραγωγή των καναλιών Novacinema στον δρόμο για τα Όσκαρ!

Chevalier

 Τα κανάλια Novacinema, μέσα από τις 130 και πλέον συμπαραγωγές τους, στηρίζουν έμπρακτα τον ελληνικό κινηματογράφο και τους έλληνες δημιουργούς για περισσότερα από 20 χρόνια. Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη, «Chevalier», μία συμπαραγωγή των καναλιών Novacinema, προτάθηκε επίσημα από την Ελλάδα με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων, στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, στην 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ 2017.

 

Εκτός από την ταινία «Chevalier», μέχρι σήμερα μία πληθώρα συμπαραγωγών των καναλιών Novacinema έχουν αντίστοιχα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο δρόμο για τα Όσκαρ: «Ένας και Ένας», «Πολίτικη Κουζίνα», «Η Χορωδία του Χαρίτωνα», «Eduart», «Διόρθωση», «Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους», «Άδικος Κόσμος», «Xenia», ενώ ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το πολυπόθητο αγαλματίδιο το 2011.

 

Το «Chevalier» έχει ήδη διαγράψει μία λαμπρή φεστιβαλική πορεία, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ανδρικής ερμηνείας για όλο το καστ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο, καθώς και το βραβείο σεναρίου ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

 

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια παρέα αντρών η οποία επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής. Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου , Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς.

 

Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά και σε Ά τηλεοπτική προβολή από τα κανάλια Novacinema.

 

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!

 

Περισσότερα για το τηλεοπτικό περιεχόμενο των καναλιών Novacinema

  • Ενημερωθείτε για το Τηλεοπτικό Πρόγραμμα:novaguide.gr/TVGuide
  • Τι δεν πρέπει να χάσετε:novaguide.gr/Afieromata
  • Δείτε τις Προτάσεις της τηλεόρασης:novaguide.gr/Protaseis
  • ΚάνετεFollow τα Social Media της Nova σε nova.gr/Youtube και www.nova.gr/Facebook για να βλέπετε trailers και αποκλειστικό περιεχόμενο από τις Α’ προβολές των καναλιών #Novacinema HD.

Leave a Reply

%d bloggers like this: