Προσλήψεις συμβασιούχων στην ΕΡΤ

ερτ logoΣτην πρόσληψη 55 συμβασιούχων θα προχωρήσει η ΕΡΤ, όπως αποφάσισε χθες το ΔΣ της εταιρείας. Πρόκειται για 20 δημοσιογράφους και 35 θέσεις άλλων ειδικοτήτων (μοντάζ, ηχολήπτες, γεννήτρια χαρακτήρων). Μεταξύ αυτών υπάρχει και η θέση για ένα μουσικό παραγωγό.  Η απόφαση θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά και θα αναρτηθεί στο site της ΕΡΤ.

Comments

 1. Ούτε Γουλιά says:

  Ξαφνικά αποφάσισαν ότι δεν είμαστε υπεράριθμοι; Πόσο γέλιο πια;

 2. Δημόσιος φορέας says:

  Ερώτηση προς τον συντάξαντα την είδηση:
  Από τους περίπου δύο χιλιάδες τόσους εργαζομένους στην ΕΡΤ, πόσοι σας παρακαλώ είναι “δημοσιογράφοι”; Τι ποσοστό επί όλων των άλλων εργαζομένων του οργανισμού; Γιατί εδώ η αναλογία 20/55 στις πρώτες ελλείψεις που πρόκειται να καλυφθούν, έχει ένα αποκαλυπτικό ποσοστό. Γιατί να μην πάρουν κόσμο, στις ειδικότητες που λείπουν και πάσχουν, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ; Ηχολήπτες για το ραδιόφωνο, τεχνικούς για την τηλεόραση κ.ο.κ ; Και “δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να το αντιληφθεί”, όπως λέει και το τσιτάτο που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο τραγουδοποιός-Πρόεδρος. Το πρόβλημα της ΕΡΤ είναι η έλλειψη δημοσιογράφων; Κι αν συμβαίνει αυτό γιατί επέτρεψαν σε κάποιους να έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς; Υπουργείο Τύπου, κολαούζοι γραφείων κ.α. Δεν τα ξέρετε; Θέλετε να αρχίσουμε να λέμε και τα ονόματα; Πόσοι «δημοσιογράφοι της ΕΡΤ», πληρώνονται από την ΕΡΤ αλλά ΔΕΝ εργάζονται στην ΕΡΤ κύριοι του Δ.Σ.; Εσείς τα έχετε υπογράψει. Όσο για τον “ένα μουσικό παραγωγό” που γράφει το ρεπορτάζ, είναι για γέλια. Ας θυμηθούμε πως εκπέμπουν (όπως εκπέμπουν) τρία ολόκληρα, ειδικά ή όχι, μουσικά ραδιόφωνα με τις γνωστές ελλείψεις που έχουν καταγγελθεί. Γιατί δε μας λένε κι από τώρα ποιος είναι, να μην ακούμε τις φημολογίες που ήδη κυκλοφορούν; Παίζει το όνομα γνωστού παραγωγού, πρώην συμβασιούχου, που για να βγάλει τα προς το ζην ο άνθρωπος από τότε που έφυγε από την ΕΡΤ, απασχολείται στο γραφείο Υπουργού της κυβέρνησης.
  Σύμπτωση θα είναι κι αυτό.

  • Υποκινητής says:

   Γύρω στους 600 από τους 2300 (περίπου 26% ή λίγο πάνω από το ένα τέταρτο) είναι οι δημοσιογράφοι. Προφανώς δεν είναι… αρκετοί.

 3. Χρήστος says:

  Τουλάχιστον ας πληρώσουν πρώτα αυτά που οφείλονται στους συμβασιούχους που μετά το “λουκέτο” στις 11-6-13 δεν πληρώθηκαν το υπόλοιπο των συμβάσεων τους ,τα ρεπό τους κτλ

 4. kosmogyrismenos says:

  Κοιτάξτε να πληρώσετε αυτά που χρωστάτε πρώτα απο το 2013 και μετά κάνετε προσλήψεις των δικών σας παιδιών. Ξέρετε εσείς…Ειδικά στους δυστυχισμένους συμβασιούχους που οι εκπομπές τους κόπηκαν ως δια μαγείας με το μαύρο χρωστάτε πολλά και όλοι όπως κι εσείς κάνετε την πάπια…

 5. Πρώην Εργαζόμενη says:

  Από το πέρασμά μου στην ΕΡΤ έχω να πω ότι δεν χρειάζεται ούτε μία πρόσληψη διότι πάρα πολύς κόσμος δεν έχει αντικείμενο εκεί μέσα και δεν προσφέρει δυστυχώς καμιά υπηρεσία. Ξεσκαρτάρισμα χρειάζεται, απαλλαγή από ανθρώπους που μόνο πληρώνονται επειδή ανήκουν σε διάφορα κόμματα και νοικοκύρεμα. Ας μην κοροϊδευόμαστε αγαπητοί, ο καθένας βάζει στη Δημόσια τηλεόραση όποιον προλάβει και δεν αναφέρομαι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά σε όλα τα κόμματα. Θείοι, θείες, ανίψια, ξαδέρφια και κάθε χαζογκομενίτσα του καθενός εκεί μέσα μαζεύτηκαν όλοι. Πολύ αρρωστημένη η κατάσταση πραγματικά. Κρίμα για την κατάντια μας.

Leave a Reply

%d bloggers like this: