Ονειρεύεται μια διαλυμένη ΕΡΤ ξανά η ΝΔ

ερτ-λουκέτοΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ REAL.GR

Αντιδράσεις προκαλεί στη ΝΔ η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ για την πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «στην Ε.Ρ.Τ. των 2.500 εργαζoμένων, η διοίκησή της και ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς, που θα υπογράψει την απόφαση, κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις, προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης», όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει πως η «εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.real.gr/

Comments

 1. NIKGEO says:

  Τσακώνονται νδ-συριζα για την ερτ, την διαχρονικά δηλαδή κυβερνητική- κομματική- κρατική τηλεόραση (ειρτ&υενεδ,ερτ,νέα ερτ πρώην νεριτ) με την αμελητέα τηλεθέαση μετά το 1990,προνομιακό χώρο ρουσφετιών της εκάστοτε κυβέρνησης.
  Αφού δεν υπάρχει διάθεση μετατροπής της σε δημόσια τηλεόραση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά την θέλουν κρατική τηλεόραση βαλκανικού τύπου γιατί φωνασκούν;Αντί να αναθέσουν τον έλεγχο σε όργανο πλην της κυβέρνησης έχουν αναθέσει το κουμάντο στον υπουργό επικρατείας κατ’ ουσίαν τύπου,διορίζουν δσ,διευθυντή ειδήσεων κλπ.
  Και αφού έγινε το ολέθριο σφάλμα με το μαύρο αντί αναδιοργάνωσης δεν φτιάχθηκε κάτι από το μηδέν αλλά οι ίδιες παθογένειες της πρώην ερτ κληρονομήθηκαν στη διάδοχη κατάσταση.Έτσι στη νεα εταιρεία των 2500 πλέον εργαζομένων ( ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός) χρειάζονται συμβασιούχοι αλλά και ενοικιαζόμενα συνεργεία.Προφανώς τούτο συμβαίνει γιατί σημαντικός αριθμός των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δεν μπορεί να εμπλακεί στην παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος.Αντί πριν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρωην ερτ να γινει αξιολόγηση,να προσληφθούν όσοι μπορούσαν να ανταποκριθούν στους σκοπούς της εταιρείας ( ώστε να μπορεί με αρτιότητα να παράγει το μέγιστο του προγράμματος εσωτερικά)και να προσληφθούν οι υπόλοιποι από την αγορά με διαγωνισμό ώστε να μην υπάρχει έλλειψη σε ειδικότητες προσελήφθησαν όλοι με μοναδικό κριτήριο την ύπαρξη συμβάσεως εργασίας με την υπό εκκαθάριση ερτ καθώς έτσι είχαν υποσχεθεί προεκλογικά,κι ηταν η μόνη υπόσχεση που τηρήθηκε καθώς υπάρχει το ανταποδοτικό τέλος που χρηματοδοτεί.
  Σήμερα η εταιρεία γνωρίζει ακριβώς ποια εργασία παρέχει καθείς εκ των εργαζομένων,υπάρχει καθηκοντολόγιο; Ποιο ακριβώς ποσό δαπανάται σε μισθοδοσία και μη μισθοδοτικό κόστος ;Ποιο ακριβώς ποσό δαπανάται για λοιπά λειτουργικά έξοδα;Ποιο ποσό για την παραγωγή και αγορά προγράμματος;Γιατί η ερτ δείχνει να αδυνατεί να προχωρήσει εσωτερικά στην παραγωγή ψυχαγωγικού προγράμματος ( σιριαλ,τηλεπαιχνίδια,ελαφρά ψυχαγωγία,ντοκιμαντέρ) αλλά και ενημερωτικού;
  Γιατί ενώ τελειώνει ο Σεπτέμβρης δεν προβάλλεται τίποτα άλλο πλην δελτίων ειδήσεων και επαναλήψεων;Πότε θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα;Ποιο ποσοστό του μπατζετ πάει στο πρόγραμμα;
  Μήπως τελικά υπάρχει ελλειψη χρημάτων για δημιουργία αξιόλογου προγράμματος.Γιατί αν δεν προβάλλει πρόγραμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης.

 2. Αύξηση του εισοδήματος κατά 18€ περίπου τον χρόνο/νοικοκυριό…. 🙂
  Μας κοροϊδεύει προφανώς. Με το 60% του ανταποδοτικού τέλους που πηγαίνει υπέρ του χρέους με δική τους ευθύνη, τι έχει να πει. Εδώ δεν υπάρχει ευαισθησία για τήρηση νομιμότητας,που δεσμεύεται το ανταποδοτικό τέλος για άλλο σκοπό απ’ αυτόν που ορίζει ο νόμος;
  Αυτό είναι χαράτσι κ. Κούλη! Να φορτώνετε δηλαδή άλλο ένα βάρος στις πλάτες του κόσμου, πλέον των γνωστών χαρατσιών – φόρων για το χρέος, κλέβοντας σοβαρό μέρος του ανταποδοτικού τέλους χωρίς να το επιστρέφετε ακέραιο ανταποδοτικά ως οφείλετε.

 3. NIKGEO says:

  Κοινή λογική.
  Οι προηγούμενοι μείωσαν το ανταποδοτικό τέλος απο 4,25 ευρώ σε 3,00 ευρώ ανά μήνα και αποφάσισαν μέρος αυτού να διατίθεται σε σκοπό αλλότριο της αποστολής του.
  Η σημερινή λαοπρόβλητη κυβέρνηση και ο υπουργός τύπου συγγνώμη επικρατείας γιατί δεν επιστρέφει το σύνολο του ανταποδοτικού τέλους στη νέα ερτ ( νεριτ).Μια απλή νομοθετική ρύθμιση χρειάζεται.Μήπως γιατί θεωρεί ότι η απόφαση αυτή ήταν σωστή;Γιατί άλλη δικαιολογία δεν υπάρχει.Με την κοινή λογική πάντα.

Leave a Reply

%d bloggers like this: