Τι θα γίνει με τη Digea και με την εκπομπή σε HD

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣΤα επόμενα νομικά βήματα επεξεργάζεται το επιτελείο του Νίκου Παππά με στόχο και την προστασία των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με όσα έγραψε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”:

-Θα επιβεβαιωθεί η υποχρέωση του παρόχου δικτύου (DIGEA) να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών, ενώ θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και προστίμων σε περίπτωση παράβασης.

– Θα χορηγηθεί εξάμηνη προθεσμία για τη συμμόρφωση προς την υποχρέωση μετάδοσης και διανομής προγραμμάτων των αδειοδοτημένων σταθμών εθνικής εμβέλειας σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

– Μετά από δύο χρόνια θα πρέπει και όλες οι παραγωγές να γίνονται σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας.

– Τέλος η πολιτεία θα εγγυηθεί το σταθερό πλαίσιο, το οποίο δεν θα πρέπει να υπονομευτεί ούτε από μία αλλαγή του αριθμού των αδειών ούτε από την (ομολογουμένως μεγάλη) δυνατότητα δικτύωσης περιφερειακών σταθμών.

Comments

  1. NIKGEO says:

    Να εγγυηθεί η πολιτεία σταθερό πλαίσιο ύπαρξης μόνο 4 αδειών είναι ανέφικτο προς το παρόν,πριν λήξουν οι δικαστικές διαμάχες.Και δεν είναι μόνο η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα.Θα ακολουθήσουν κι άλλες αιτήσεις ακύρωσης με θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με την συμπεριφορά κάποιων υπερθεματιστών μέσα στον διαγωνισμό και τον ” έλεγχο” των πόθεν έσχες.Έχει πολύ δρόμο ακόμα!Και θα ανοίξουν κι άλλα θέματα οσονούπω.
    Σε κάθε περίπτωση έτσι που πάνε τα πράγματα και οι νέοι “αδειούχοι” θα στραφούν κατά του δημοσίου καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να εγγυηθεί την λειτουργία μόνο τέσσερων σταθμών σε σύντομο διάστημα και οι παλιοί θα ζητήσουν αποζημίωση αν πέσει μαύρο!Όλοι εναντίον όλων.
    Ο πάροχος δικτύου με το σημερινό πλαίσιο για διακοπή σήματος ή έναρξη εκπομπής πρέπει να λάβει εντολή από το εσρ.Νέος γύρος δικαστικής διαμάχης θα ακολουθήσει.

Leave a Reply

%d bloggers like this: