Έλεγχος του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣΠολύ σοβαρά στοιχεία φαίνεται πως έχει βγάλει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, που διενεργήθηκε στην ΕΠΟ μέσα στον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν», το ΣΔΟΕ, αφού αξιοποίησε πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη της υπηρεσίας, εντόπισε και κατάσχεσε σε αποθήκη στην Οδό Φυλής δώδεκα κούτες οι οποίες περιέχουν μεταξύ άλλων βιβλία και στοιχεία που αφορούν το διάστημα από το 2004 ώς το 2013, που από την ΕΠΟ δηλώθηκε στους υπαλλήλους της υπηρεσίας που έκαναν τον έλεγχο πως είχαν χαθεί ή είχαν καταστραφεί!

Τα βιβλία αυτά κατασχέθηκαν και το ΣΔΟΕ ήδη προχωράει στην επεξεργασία τους.

Ωστόσο υπάρχει και ένα δεύτερο ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο που φαίνεται να προκύπτει από τον έλεγχο.

Αφορά το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έχει λάβει η ΕΠΟ το έτος 2007 από τον πρώην πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Σπιάντζα» στον Πύργο Ηλείας.

Τα χρήματα αυτά είναι άγνωστο πού έχουν καταλήξει και αποτελούν αυτή τη στιγμή βασικό στοιχείο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Συνεχίζεται παράλληλα ο έλεγχος για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας από το 2012 ώς το 2016, τα οποία εξασφάλισε αρχικά offshore κυπριακή εταιρεία, η οποία όμως λειτούργησε σαν μεσάζοντας για να καταλήξουν αυτά στον OTEtv.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.efsyn.gr/

Leave a Reply

%d bloggers like this: