Γιατί πρέπει να αποκτήσουν νόμο-ασπίδα οι “4” και να ζημιωθεί η ΕΡΤ;

ΣΧΟΛΙΟ

 

Τ%ce%b5%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%89%ce%bdο σημερινό πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι αποκαλύπτικό. Δείχνει πως η κυβέρνηση σπεύδει να “προικίσει” τους 4 αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς με έναν ακόμη “δώρο” εκτός από την κατάργηση του αγγελιοσήμου και των επιστροφών”. Σκέφτεται να καταργήσει και τη δυνατότητα της ΕΡΤ να έχει έσοδα από διαφήμιση.

 

 

ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ στο https://mediagr.wordpress.com/

Comments

  1. NIKGEO says:

    Πρώτον η κυβέρνηση δεν μπορεί να ψηφίσει νόμο περί αποζημιώσεως των 4 υπερθεματιστών σε περίπτωση χορήγησης νέας άδειας ΠΡΟΤΟΥ κλείσουν οι δικαστικές διαμάχες, κάτι που θα πάρει χρόνο.
    Δεύτερον κάτι τέτοιο θα παραβίαζε καραμπινάτα το δίκαιο του ανταγωνισμού της ΕΕ, δίκαιο που είναι υπέρτερη πηγή δικαίου ακόμα και από αυτή του συντάγματος.
    Τρίτον η απαγόρευση διαφήμισης για την ερτ θα ήταν σκάνδαλο. Η ερτ αδυνατεί να εκπέμψει σήμερα ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα, φαντάσου να μην μπορεί να παίξει διαφημιση. Με τέτοια απόφαση θα ανοίξει ο δρόμος για την συρρίκνωση.

  2. Pandora Mouriki says:

    εφόσον η ΕΡΤ λαμβάνει το ανταποδοτικό τέλος , ειναι δίκαιο να μην παίρνει χρήματα απο διαφημήσεις και να αναλάβει επιτέλους τον ρόλο της , του πολιτισμού της επιμόρφωσης της ποιοτικής ψυχαγωγίας της διατήρησης της παράδοσης με εκπομπές υψιλής ποιότητας , παιδικες σηριαλ ντοκιμαντερ μουσικες . Αυτός ειναι ο ρόλος της με βάση τον ιδρυτικό της νόμο . Το ανταποδοτικό τέλος εαν πάψει να πηγαίνει το μισό στο χρέος , φτάνει και για πρόγραμμα και για τους εργαζόμενους .

Leave a Reply

%d bloggers like this: