Ερώτηση Κούλογλου για τηλεοπτικές άδειες και μυστικές συνεννοήσεις Κομισιόν με 2 ευρωβουλευτές

 
κουλογλουΣτην ετήσια συνάντηση τύπου της Γερμανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ερωτήθηκε για τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ο   κ. Έτινγκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν  αν η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου» και ότι συνεργάζεται για την υπόθεση με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.
 
Στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο επικρατούσε επί χρόνια ο νόμος της ζούγκλας και η κυβέρνηση προχώρησε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό αδειοδότησης. Μάλιστα στο σχετικό διαγωνισμό πλειοδότησαν φορείς με σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά θίγει την “πολλαπλότητα των απόψεων” στην οποία ο κ. Έτινγκερ αναφέρθηκε.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
1.      Με ποιους ευρωβουλευτές συνεργάζεται μυστικά ο Επίτροπος;
2.      Ανήκουν στην Επιτροπή Πολιτισμού αρμόδια για τα ΜΜΕ, αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή με τι άλλα κριτήρια επιλέχθηκαν;
3.      .Έχει ζητήσει ο επίτροπος  τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το ίδιο θέμα ή αρκείται στις συμβουλές των 2 μυστηριωδών ευρωβουλευτών;

 

Comments

 1. Γιαννης-Αναστασια Καλλιθεα says:

  ……η γατα και τα κεραμιδια……..και του Αγιου Σπυριδωνος…….

 2. Όταν από τους 8 λειτουργούντες πανελλαδικά τηλεοπτικούς σταθμούς θα συνεχίσουν να εκπέμπουν οι 2 και τους υπόλοιπους 6 τους οδηγείς στο λουκέτο δεν το λες και “πολλαπλότητα των απόψεων”!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ του όσο ήταν αντιπολίτευση λέγανε: “να ανοίξει το επάγγελμα του καναλάρχη”! Ο αριθμός 4-5 άδειες ακούστηκε για πρώτη φορά την περίοδο που άνοιξε ξανά η ΕΡΤ. Ουδέποτε στο παρελθόν είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ‘ρθει και θα κλείσει τις μισές επιχειρήσεις (μισές για τα πανελλαδικά, γιατί στα περιφερειακά θα μείνει το 1/3)!

  Είναι αυτό τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ;

  Από τη “ζούγκλα” πήγαμε σε ένα αποψιλωμένο μιντιακό τοπίο μειώνοντας δραματικά τις θέσεις εργασίας!

  Έχετε καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία και οικονομία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; Τις συντάξεις εγώ θα τις πληρώσω που είμαι άνεργος;

  Όταν εξαναγκάζεις μία υπό ίδρυση τηλεοπτική επιχείρηση να πληρώσει 75 εκατομμύρια € βάζεις τα θεμέλια για μία υγιή επιχείρηση ή για μία επιχείρηση που απλώς θα μεταθέτει την πτώχευσή της για το μέλλον; Όταν στην ελληνική τηλεοπτική αγορά ήταν 4 οι παίκτες που είχαν το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής πίτας υπήρξε ποτέ σταθμός που έβγαλε το 1/10 των 75 εκ. €, ήτη 7,5 εκ € το έτος (και αυτό μόνο για την άδεια);

  Τελικά, όταν οι μηχανικοί ασχολούνται με τα οικονομικά είναι σαν έναν παντελώς άσχετο με την ιατρική να τον βάζεις να κάνει εγχείριση ανοικτής καρδιάς! Καταστροφή!

  Επίσης, αν σε έναν χώρο οι κανόνες που εφηύρες προκαλούν χειρότερα δεινά σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο της εφαρμογής τους, τότε καλύτερα θα ήταν να αφήσεις τη ζούγκλα στην ησυχία της και να μην βάλεις φωτιά! Άντε το πολύ-πολύ να προστατέψεις τις μαϊμουδίτσες από τις λεοπαρδάλεις και τις αντιλόπες από τα λιοντάρια!

Leave a Reply

%d bloggers like this: