Κυβέρνηση: Η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει

ΓΕΝΙΚΗ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-300x225ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ.Κοντομηνά, ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας.

Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής: Ενώ η τελευταία έγκυρη προσφορά της εταιρείας «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED», στην ολοκλήρωση του Σταδίου 1 της 4ης φάσης, ανήλθε στο ποσό των 61.500.000 €, λόγω τυπογραφικού σφάλματος, μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 €, ενώ η ορθή αποτύπωση της προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 61.500.000 €, προκύπτει τόσο από το ηλεκτρονικό σύστημα, όσο και από τις υπογεγραμμένες έντυπες προσφορές της εταιρείας, που τηρούνται στο αρχείο της ΓΓΕΕ και ρητά αναγράφεται στον τελικό πίνακα επιλαχόντων.

Η αναγόρευση ενός οφθαλμοφανώς τυπογραφικού σφάλματος σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκφοβισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας στους δημόσιους λειτουργούς, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού, με στόχο να πληγεί το κύρος του διαγωνισμού και να επωφεληθούν αθέμιτα όσοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να ανακηρυχθούν υπερθεματιστές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1/2016, στον όρο 3.3.2 εδάφιο (δ), προβλέπει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό σε περίπτωση «απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία».

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Ο δαίμων του τυπογραφείου!

  Υπήρχαν δύο μηδενικά χτυπήματα από την πλευρά Σαββίδη στην τέταρτη άδεια;
  Ναι ή όχι;

 2. Bας says:

  Τυπογραφικά δε γίνονται -ούτε επιτρέπονται χωρίς ανάληψη ευθυνών- σε τέτοιες περιπτωσεις με δεκάδες ανθρωπους -και εταιρεία εγνωσμένης αξίας- να τα κοιτάνε και οι μισοί να υπογράφουν.
  Προφανώς οι φωστήρες του Υπουργείου προσπάθησαν να σώσουν εκ των υστέρων την προσφορά του Σαββίδη, φοβούμενοι ότι το 0 ενδεχομένως να του ακύρωνε όλη τη συμμετοχή. Οταν όμως βγηκε ο ίδιος (με εκδικητικό ύφος του στυλ δεν έχασα αλλά σας την έφερα) τα μεσάνυχτα στις κάμερες και είπε ότι “στο τέλος έδινε μηδενικές προσφορές”, γιατί “εκτέλεσε την αποστολή του” , το μάζεψαν.

  Δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο, όλη η Επιτροπή είναι στημένη και τοποθετημένη ένας προς έναν από τους Παππά και Κρέτσο. Ενας έκανε την παρέμβαση στις προσφορές (ποιός άραγε;) οι άλλοι έκαναν τα στραβά μάτια. Γι αυτό έπρεπε η διαδικασία να γίνει από το ΕΣΡ που έχει ανθρώπους από διάφορες πολιτικά πλευρές.

Leave a Reply

%d bloggers like this: