Το “Πρακτορείο” για την Καισαριανή

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΜε αφορμή την απόδοση του Σκοπευτηρίου στους κατοίκους της Καισαριανής,  το “Πρακτορείο”, που κυκλοφορεί σήμερα, αφιερώνει 10 σελίδες στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας, που ξεκινά “πίσω από το Χίλτον” και φτάνει στον Υμηττό. Η περιπέτεια του Σκοπευτηρίου, εκεί που την Πρωτομαγιά του ‘44 εκτελέστηκαν 200 πατριώτες από τους ναζί, όμως έχει ξεκινήσει χρόνια πριν. Το διεκδικεί η… Σκοπευτική Εταιρεία και η υπόθεση θα κριθεί στα ελληνικά δικαστήρια.
Και δεν ήταν μόνο αυτό αλλά και η ένταξη του Σκοπευτηρίου το 2013 στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως λέει στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καισαριανής. Δηλαδή, ένας εμβληματικός τόπος μαρτυρίου θα μπορούσε να μεταβληθεί σε μπυραρίες, βίλες με πισίνες κλπ. Να σηκωθούν και οι νεκροί…. Όμως, η προσφυγούπολη, δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, έχει και το πράσινό της στις παρυφές του Υμηττού και τα άλση της και τοπανέμορφο βυζαντινό Μοναστήρι της, αλλά και το ετοιμόρροπο Χάραμα, εκεί που εμφανιζόταν ο Βασίλης Τσιτσάνης, τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του. Όμως, η Καισαριανή έχει και προβλήματα, πολλά απ’ τα οποία προέκυψαν από την οικονομική κρίση και για τα οποία μιλάει στο περιοδικό ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος.

 

Το Πρακτορείο, το freepress που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, συμπληρώνει τον επόμενο μήνα ένα χρόνο ζωής. Στόχος της έκδοσής του είναι να σταθεί δίπλα στην κοινωνία και στα προβλήματά της. Να αναδείξει ανθρώπους, ιδέες, πρωτοβουλίες και πολιτιστικά ρεύματα που αξίζουν την προσοχή μας, έξω από το επιδερμικό τηλεοπτικοκρατούμενο πλαίσιο. Ταυτόχρονα να κριτικάρει αρνητικά ή αμφιλεγόμενα πρότυπα, να σπάσει αγκυλώσεις και στερεότυπα δεκαετιών, που θέλουν τη χώρα Ψωροκώσταινα, υποταγμένη σε ένα ατελείωτο φαίνεσθαι, μια υποκριτική σοβαροφάνεια. Εν τέλει, να ανοίξει έναν ευρύτατο διάλογο με την κοινωνία, να ανοίξει την κουβέντα στις παρέες.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: