Τι προβλέπει η προκήρυξη για τις 51 θέσεις στην ΕΡΤ

ταγματαρχης ερτ

 

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για πρόσληψη στην ΕΡΤ με σύμβαση ορισμένου χρόνου, έως τον Ιούνιο του 2017. Η προκήρυξη των 51 θέσεων έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι θέσεις συμβασιούχων, με χαρακτήρα «εργολάβου», που προκηρύσσονται είναι: ένας παρουσιαστής/ρια κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, τρεις δημοσιογράφοι ανταποκριτές για Παρίσι, Μόσχα και Ρώμη, ένας δημοσιογράφος παρουσιαστής, δύο δημοσιογράφοι σχολιαστές, ένας δημοσιογράφος για σύνταξη και παρουσίαση οικονομικού ρεπορτάζ, ένας για ελεύθερο ρεπορτάζ, ένας παρουσιαστής δελτίου καιρού, ένας μοντέρ, ένας χειριστής γεννητριών, ένας διερμηνέας νοηματικής γλώσσας. Για την παραγωγή και την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων εκτός του κεντρικού: ένας οικονομικός συντάκτης, ένας για ελεύθερο ρεπορτάζ, δύο γραφίστες, δύο μοντέρ και ένας χειριστής γεννητριών. Για την παραγωγή και την παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών στην πρωινή ζώνη: ένας αρχισυντάκτης, δύο γραφίστες, τέσσερις μοντέρ, ένας χειριστής και ένας μακενίστας. Για την παρουσίαση και την παραγωγή της μεσημεριανής ζώνης: δύο μοντέρ και ένας χειριστής. Για τη διαδικτυακή σελίδα της ert.gr: δύο γραφίστες. Για την ΕΡΑ, για εκπομπές και ειδήσεις, συνολικά έντεκα συμβασιούχοι, μεταξύ των οποίων ηχολήπτες, μουσικοί παραγωγοί και αθλητικοί δημοσιογράφοι. Τέλος, για το ραδιόφωνο της Κομοτηνής και της Ζακύνθου προκηρύσσονται δύο θέσεις δημοσιογράφων και μία μουσικού επιμελητή αντίστοιχα.

 

Comments

 1. papas thmoleon says:

  Μα τόση απαξίωση στο προσωπικό της ΕΡΤ;;
  Ψάξε κύριε Λάμπη ,,από μέσα ,,έχει ο “καταψύκτης” που δημιούργησες πολλά ταλέντα

  • Μetz says:

   Η “απαξίωση” είναι αδικαιολόγητη ? Όταν το προσωπικό σας είναι με το ένα μάτι στο ρολόι (πότε θα τελειώσει το εθιμικό 4ωρο εργασίας), ποιός είναι ο ένοχος ? Ο “Λάμπης” ?
   Βγείτε από το κουκούλι σας όσο είναι καιρός…

   • Πολυ σωστός!!!! ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

    • typofreneia says:

     “Εθιμικό τετράωρο εργασίας”;;;
     “Αγαπητέ- ή” κ. Metz, είναι προφανές ότι η αντίληψη που έχετε για την πραγματικότητα ,είναι εκείνη που καλλιεργείται απο όλους εκείνους που πρόσφεραν στον ελληνικό λαό μόνο λάσπη και μνημόνια και κέρδη σε πολύ λίγους.
     Αυτοί λοιπόν που έχουν έστω και ελάχιστη σχέση Τηλεόραση – ραδιόφωνο – πολυμέσα απλώς γελούν με αυτά που …επισημαίνετε.
     Αν οι εργαζόμενοι (το προσωπικό όπως λέτε εσείς) ήταν με το ένα μάτι στο ρολόι εφαρμόζοντας το “εθιμικό τετράωρο” τότε δεν θα λειτουργούσε ούτε το 1/6 των δομών της ΕΡΤ.
     Το ότι η ΕΡΤ δεν είναι αυτή που ονειρεύτηκαν και για την οποία αγνωίστηκαν εργαζόμενοι και λαός , είναι ένα άλλο θέμα και εκεί ίσως σε πολλά να συμφωνήσουμε.Το ραδιοτηλεοπτικό αποτέλεσμα όμως δεν είναι αποτέλεσμα του “εθιμικού τετραώρου” των εργαζομένων, αλλά της ικανότητας και των επιλογών εκείνων που η κυβέρνηση όρισε ως διοίκηση και που με τη σειρά τους έκαναν πολλές κακές επιλογές σε πρόσωπα που κατέχουν θέσεις ευθύνης.
     Απαιτείστε απο τον κ. Λουριδά να σας δώσει πόσοι και σε ποιές ειδικότητες δούλεψαν τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο πάνω απο 10 ώρες καθημερινά γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε δεκάρα υπερωριακής απασχόλησης.
     Παλιό το πραμύθι των ιερών αγελάδων μόνο που όσο κι αν προσπαθησαν ο λαός κατάλαβε που βρίσκονται και οι αγελάδες και τα βόδια και ποιοί ήταν οι πραγματικοί σταύλοι των οποίων τα χρέη ακριβοπληρώνουμε κάνοντας τους ιδιοκτήτες τους ακόμα πιό πλούσιους.
     Επειδή μας συνιστάτε να “βγούμε απο το κουκούλι μας” και μάλιστα “όσο είναιο καιρός” θα σας απαντήσω λέγοντας σας ότι ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε σκουλίκια ούτε …μεταξοσκώληκες αλλά άνθρωποι που παλεύουν κάθε μέρα για το ψωμί τους.Τα κουκούλια, και όλα αυτά τα σκωληκοειδή” που ζουν μέσα σε αυτά αναζητείσετε στο στενό περιβάλλον των χρυσοκάνθαρων “γονέων” τους που ήταν και είναι οι εκλεκτοί των καθεστώτων (“αριστερών” και δεξιών).
     ΥΓ:Αν θέλετε να μιλήσουμε για χρυσοκάνθαρους με “ονόματα και διευθύνσεις” περιμένετε λίγο να βγεί η απόφαση για τα κακουργήματα π.χ του Παναγόπουλου (τέως δ.σ ΕΡΤ) και όλων των άλλων που θα εμπλακούν σύντομα στα δίχτυα της δικαιοσύνης .

 2. Ναι συμφωνω Metz..οτι υπάρχει ένα “κουκούλι” μεγαλομανίας για τους λίγους εκει μέσα που απολαμβάνουν την ευνοιά..πιθανών δεν γνωρίζεις οτι στη η εργασία σε τηλεόραση δεν μετριέται με ωράρια στα γραφεία..έχει τρέξιμο και έξω ..αλλα ο νούς κάποιων άσχετων προτρέχει της διανοίας….

 3. Το προσωπικό απαξιώνεται απο λάθος διοικήσεις…!!!!!δεν φταίνε οι εργαζόμενοι …στο σύνολό τους …απο την άλλη η ΕΡΤ” υποφέρει””απο τα στεγανά της…και οσοι πρόεδροι και Διευθύνοντες περάσανε απο κει επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος. ..Δεν δίνουν ευκαιρίες στους εργαζόμενους…Υπάρχουν πρόσωπα που δεν δοκιμάστηκαν αλλα υπομένουν τις δοκιμασίες της αδιαφορίας ……..

 4. TV maniac says:

  Μα καλά δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται; Οι Σαμαροβενιζέλοι έριξαν “μαύρο”, αλλά τούτοι δω δεν είναι χαζοί να κάνουν το ίδιο. Το ίδιο όμως θέλουν. Γι αυτό έβαλαν το γνωστό βαθμοφόρο παντός καιρού και τον δήθεν αριστερό καλλιτέχνη, να κάνουν πιο καθαρά τη δουλειά με δήθεν μπούρδες περί “κοινωνίας” κλπ. Αν παρακολουθήσει κανείς συνεντεύξεις τύπου τους θα αντιληφθεί εύκολα πόσο άσχετοι είναι. Ανακρίβειες, απεραντολογίες και προφανείς βλακείες, για να δικαιολογούν το χρήμα που ξοδεύουν. Που είναι το πρόγραμμα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο; Μαύρο πάλι ρίχνουν, αλλά αυτό της απαξίωσης του προσωπικού. Γι αυτό και τους αφήνουν οι απο πάνω τους (Παππάς) γιατί υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ για ΕΡΤ όχι με όλες τις δομές της, όπως το κακέκτυπο τότε του Μόσιαλου. Σχέδιο είναι. Γι αυτό και επέλεξαν πρόσωπα εκ των προτέρων αποτυχημένα ή συνδεδεμένα με την φαύλη Νερίτ. Γι αυτό και ο εξ απορρήτων του Ταγματάρχη στα οικονομικά της εταιρείας που σήμερα λέγεται ΕΡΤ, είναι ο ίδιος που είχε ο Καψής τότε στην ΔΤ. Γι αυτό και μόλις χτες ψώνισαν δήθεν …σύμβουλο για τα μουσικά σύνολα και το τρίτο, τον ίδιο που είχαν και στη Νερίτ ο Μακρυδημήτρης με τον Προκοπάκη. Και έκανε προφορικές οικονομικές συμφωνίες με τους φίλους του χωρίς αποφάσεις και Διαύγεια. Συμφωνίες που ο ευφυής Πρόεδρος Πέτρος Μάης στο τέλος της θητείας του δεν υπόγραφε για να μην μπλέξει ο άνθρωπος. Μαύρο ρίχνουν πάλι αλλά με άλλο τρόπο. Ότι κρατιέται στην ΕΡΤ το κρατούν εργαζόμενοι. Όσοι εργάζονται με ηρωισμό μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα. Για να φύγει αυτή η λαίλαπα.

Leave a Reply

%d bloggers like this: