Τα σχέδια της ΕΡΤ

ΕΡΤ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 06.10.2016 (3)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη φιλοσοφία, τις δράσεις της ΕΡΤ και τις κατευθύνσεις του νέου προγράμματός της παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης μαζί με στελέχη της ΕΡΤ.

Ο κ. Ταγματάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ΕΡΤ στους τομείς της Ενημέρωσης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της ανταποδοτικότητας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς την ελληνική κοινωνία. Επίσης παρουσίασε τους άξονες του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΕΡΤ για πρόσληψη δημοσιογράφων με σύμβαση έργου.

Ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής αναφέρθηκε στο προφίλ της ΕΡΤ1 ως ενημερωτικό κανάλι, της ΕΡΤ2 ως κανάλι πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας και της ΕΡΤ3 ως βήμα της ελληνικής Περιφέρειας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η κα Έλλη Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ, υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ έχει ενισχύσει μέχρι τώρα την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή με το ποσό των 3,4 εκ. ευρώ (μέσω του 1,5% και του προγράμματος «μικροφίλμ») ενώ το ποσό θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων, Τάσος Συμεωνίδης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό για το επόμενο εξάμηνο, τη δημιουργία τριών νέων σχημάτων, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα αποτελούν οι Έλληνες καλλιτέχνες και η ανάδειξη του έργου τους.

Ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης, αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις της ΕΡΤ που για πρώτη φορά παίρνουν «σάρκα και οστά», άρρηκτα συνδεδεμένες με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Παναγιώτης Τσολιάς, μίλησε για τις εκατοντάδες χορηγίες επικοινωνίας της ΕΡΤ, μέσω των οποίων παρέχεται πολύτιμη στήριξη στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.

Comments

 1. Για ποιά ψυχαγωγία μιλησε ο Τσακνής;; την ανύπαρκτη ή της κατάθληψης;;;;

  • Laura says:

   Προφανώς μίλησε για τον ευατο του ο Πρόεδρος. Και οι γλάστρες ψυχαγωγούνται απο μόνες τους.
   Για την απαξίωση της Ραδιοφωνίας τους Περιφερειακους σταθμούς ουδείς σχολίασε…
   Πλησιαζουν και οι “εθελοντικές” μεταταξεις του αγαπητού Βερναδάκη άλλωστε …

 2. Μανώλης.. says:

  Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ποια ειναι η φιλοσοφία του 4ου Ράιχ μέσα και από την κυβερνητική ΝΕΡΙΤ-ΕΡΤ..

 3. NIKGEO says:

  Άνθρακες θησαυρός για το ενημερωτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ερτ

  Η ερτ ,λέει, θα έχει έξι δελτία. Εννοούν μόνο την ερτ1.Προφανώς δεν συμπεριλαμβανουν την ερτ3, δεν τη θεωρούν ερτ.
  Θεωρούν σπουδαίο νέο ότι επιστρέφει το ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ και πολιτιστικό μαγκαζίνο μεταξύ 16.00 και 17.45. Ελπίζω όχι το on ΕΡΤ ή κάτι σαν αυτό, ήταν ό,τι πιο βαρετό έχουμε δει, πολύ μακριά από το ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ή το ΣΥΝ &ΠΛΗΝ.

  Κατά τα λοιπά καμμία πρωτοτυπία.

  Για ψυχαγωγικό πρόγραμμα ούτε λόγος. Ούτε ελληνικά σίριαλ, ούτε τηλεπαιχνίδια, ούτε ελαφρά ψυχαγωγία.Είναι προφανές ότι η εταιρεία υπολειτουργεί.

  Αντί να κάνουν την ερτ1 κανάλι γενικής στόχευσης (ενημέρωση, μυθοπλασία,τηλεπαιχνίδια, ταινιες κλπ.), την ερτ2 κανάλι ταινιών κάθε είδους,ξένων σειρών και κινουμένων σχεδίων, την ερτ3 εναλλακτικό κανάλι με έμφαση στο δίκτυο ανταποκριτών σε όλη την Ελλάδα, με δελτίο ειδησεν στις 21.00, ενημερωτική ζώνη στην πράιμ τάιμ, ταινίες και ντοκιμαντέρ και το κανάλι της Βουλής, εντασσόμενο στην ερτ σε κανάλι κάλυψης κοινοβουλευτικής και πολιτικής δραστηριότητας, εκπομπών λόγου (π.χ. για την γλώσσα, τα κοινωνικά προβλήματα, τη νεολαία, την ιστορία) ,ντοκιμαντέρ , ταινιών, κάλυψη της θείας λειτουργίας κλπ.

  Αλλά είναι πασιφανές οτι η ερτ κινείται χωρίς σχέδιο.

  Να πληρώνεται η μισθοδοσία και τα λειτουργικά κόστη κι από εκεί και πέρα με τα ψίχουλα υποτυπώδες πρόγραμμα, χωρίς επιρροή και στόχευση.

 4. TV maniac says:

  Laura πως να μην απαξιωθεί η ραδιοφωνία; Με την εκφωνήτρια – διευθύντρια του Δεύτερου; Πότε θα βγει πρόγραμμα είπαμε εκεί για να γελάσουμε; Με τον δημοσiογράφο “head of Kosmos” και το ράδιο-Βολιβία με τον γνωστό Καθαροσπόρη που όλο το καλοκαίρι κατέβασε ρολά; Η με το “ανάπηρο” Τρίτο των επαναλήψεων και τον μουσικό διευθυντή του πρώτο πρώτο στη Νέριτ και τώρα δια επιλογής ΔΣ πρώτο και στην ΕΡΤ; Όλα επιλογές του …”καλλιτέχνη” της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου που διευθύνει τα κατά τα άλλα …μουσικά ραδιόφωνα. Για να μην πούμε για το πάλαι ποτέ Πρώτο, που τώρα έγινε πια το αποκούμπι κάθε πικραμένης που δεν μιλά ούτε σωστά ελληνικά. Η για την ΕΡΑ σπορ με τα ζευγάρια που θυμίζουν τις χειρότερες εποχές της ιδιωτικής. Όσο για τους περιφερειακούς. Άραγε ο γίγαντας αγωνιστής διευθυντής τους θα φύγει πριν ή μετά την συρίκνωση τους;

  • User says:

   Συμφωνώ απολύτως. Τραγική κατάληξη. Το κοινό πρεπει να έχει εκμηδενιστει.

  • Laura says:

   Ουτε οι ίδιοι ΔΕΝ το ακουν. Αλλωστε οι καρεκλες και η Εξουσια προκαλουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην ακοη και στην όραση

 5. Ωραίο το “παραμύθι τους”αλλά δεν είχε “δράκο”!!!!!!!

 6. TVManiac …..συμφωνώ και επαυξάνω……

 7. Laura says:

  Admin περιμενουμε εκτενές ρεπορταζ για την πρόσληψη Παπαγεωργιου ( τον Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ ) ως ειδικού συμβουλου του ΔΔ σε θεματα 3ου Προγράμματος και Μουσικών Συνολων νΕΡιΤ
  ΥΓ
  Οι ηδη Διευθυντές 3ου Προγρ. Ρ/Δ και Μ/Σ αντιστοίχως θα κάνουν τις γλάστρες ;

Leave a Reply

%d bloggers like this: