Συνεχίζουν να “μιλάνε” Alpha και ΣΚΑΪ και να σχεδιάζουν συνεργασία

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΚΥΠΡΟΣΕνεργή παραμένει η επικοινωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους του Alpha και του ΣΚΑΪ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει αποκλείσει την επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη, το Βαγγέλη Μαρινάκη και νωρίτερα με τον Χρ. Καλογρίτσα. Γίνονται διάφορες “ασκήσεις επί χάρτου” για το πως μπορούν να διατηρηθούν τα δύο brands  στον αέρα με νόμιμο τρόπο, μέσα από τη δημιουργία ενός ομίλου με ένα κανάλι γενικής στόχευσης και ένα περιφερειακό ενημερωτικό. Το πρώτο θα φιλοξενεί τα δημοφιλή προγράμματα του Alpha και κάποιες από τις ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το δεύτερο προβλέπει την ενεργοποίηση του σχεδίου για το “ΣΚΑΪ 24”. Σχετικές πληροφορίες δημοσίευσε την Κυριακή η “Real News”.

Ο Γ. Αλαφούζος είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενημερωτικού καναλιού που θα ήταν πάνω στη Nova, το “ΣΚΑΪ 24”, και τώρα αυτό επανέρχεται, με προορισμό τη συχνότητα του Channel 9 (το οποίο επίσης αποτελεί παλαιότερο σχέδιο του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ) έτσι ώστε να μετακινηθεί εκεί μέρος του προσωπικού του Φαλήρου σε ένα κανάλι, το οποίο θα έχει αναπόφευκτα μικρότερη τηλεθεάση και διαφήμιση. Όμως ο κεντρικός φορέας θα είναι η συχνότητα του σημερινού ΣΚΑΪ, με την άδεια που θα χορηγηθεί στην Ειδήσεις Ντοτ Κομ, με ένα περιεχόμεμο που θα στηρίζεται στα δημοφιλή προγράμματα του ΣΚΑΪ.  Το σχέδιο για το “ΣΚΑΪ 24” θα εξαρτηθεί από τη νομοθεσία για τους περιφερειακούς σταθμούς και ειδικότερα από τις αλλαγές που σχεδιάζει ο Νίκος Παππάς.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι δύο πλευρές εκτιμούν πως θα διατηρηθούν στην κορυφή και ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα παραμείνει εντός του τηλεοπτικού συστήματος.

Comments

 1. Γιάνης says:

  Ονειρα θερινής νυκτός, φοβάμαι…
  Πιο πολλά τα “αν” από την ουσία.

 2. NIKGEO says:

  Συμφωνώ όνειρα θερινής νυκτός.
  Πριν εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις αποκλείεται να γίνει κάποια κίνηση.
  Θεωρητικά η συνένωση alpha και Σκαϊ θα μπορούσε να δημιουργήσει το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι.Εξάλλου το 2000 κατά την μετάβαση από τον ΣΚΑΪ στον Α LPHA ο σταθμός ονομάστηκε Α SKY.
  Και το channel 9 Αθήνας και Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα περιφερειακά σε ΣΚΑΪ 24.
  Πολύ ωραίο σχέδιο.
  Αλλά μακριά από την πραγματικότητα.

 3. NIKGEO says:

  Τα Παραπολιτικά το αρνούνται μετ’ επιτάσεως.Αλλά όλη η πιάτσα το ξέρει, ρητορικό ήταν το ερώτημα.

Leave a Reply

%d bloggers like this: