Ενδυναμώνεται η συνεργασία ΕΡΤ-ΡΙΚ

ΤΣΑΚΝΗΣ ΡΙΚ- ΕΡΤΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην υπογραφή δύο σημαντικών συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης προχώρησαν χθες (Δευτέρα 10 Οκτωβρίου), ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο Πρόεδρος του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των δύο οργανισμών υπέγραψαν Σύμβαση για την επίγεια δορυφορική αναμετάδοση του RIKsat στην Ελλάδα και της Ertworld στην Κύπρο, καθώς και Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) μεταξύ ΕΡΤ και ΡΙΚ.

Με τη σύμβαση κατοχυρώνεται νομικά και θεσμικά η δορυφορική εκπομπή των δύο καναλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ προβλέπονται όλες οι απαραίτητες δικλίδες για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων επί του περιεχομένου κάθε καναλιού, καθώς και οι τεχνικές διευκολύνσεις που πρέπει να παράσχουν εκατέρωθεν τα δύο μέρη για τη ροή των προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας τίθενται οι βάσεις για την εποικοδομητική συνεργασία των δύο οργανισμών στην ανταλλαγή ή συμπαραγωγή ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, την κοινή συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και fora, την εκατέρωθεν προβολή των εθνικών πολιτικών για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα νέων τεχνολογιών, την αμοιβαία παροχή τεχνικών, διοικητικών και άλλων διευκολύνσεων στους ανταποκριτές των σταθμών, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής οπτικοακουστικού υλικού και τεχνολογικής υποστήριξης μεταξύ των Αρχείων τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. Διονύσης Τσακνής τόνισε ότι η εν λόγω συνεργασία λαμβάνει εθνικές διαστάσεις και σηματοδοτεί την επιθυμία για άμεση εφαρμογή του, καθώς ΡΙΚ και ΕΡΤ θα προχωρήσουν σε σύντομο διάστημα στη μεταξύ τους σύμπραξη.

Ο Πρόεδρος του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία ενισχύεται η ήδη υπάρχουσα, διαχρονική σχέση μεταξύ των δύο Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων και εγκαινιάζεται, παράλληλα, μία νέα εποχή μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.

 

Comments

  1. NIKGEO says:

    Καλές οι συνεργασίες ερτ-ρικ αλλά για το νέο πρόγραμμα δεν κουνιέται φύλλο.Ούτε τρέιλερ δεν μεταδίδει η ερτ.

  2. Γιαννης-Αναστασια- Καλλιθεα says:

    ……και κατι συναφες…….γιατι δεν γινεται προσπαθεια επανεκδοσης της ” Ραδιοτηορασης”?…..αν το προβλημα ειναι το κοστος, θα μπορουσε να γινει μια ερευνα για την δυνατοτητα να βγει σαν συνδρομητικη, με μια διαδικασια προεγγραφων….μπορει να παει απατη η αποπειρα, αλλα κατι μας λεει πως θα περπατησει….. καλα ντε … μια προταση καναμε…..εκ του αποτελεσματος κρινονται ολα…

Leave a Reply

%d bloggers like this: