Γενέθλια για το “Πρακτορείο”

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το “Πρακτορείο”, το περιοδικό του ΑΠΕ ΜΠΕ, συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής και κυκλοφορεί σήμερα με ένα τεύχος εορταστικό. Με ένα τεύχος στο οποίο θυμίζει ξεχωριστές στιγμές του, όπως είναι οι συνεντεύξεις με καταξιωμένα πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού – ανάμεσά τους η Χαρούλα Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Δημήτρης Παντερμαλής, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης – αλλά και στα αφιερώματα που έκανε σε καυτά θέματα της ελληνικής και παγκόσμιας επικαιρότητας, όπως το προσφυγικό ζήτημα, το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, στο Brexit κλπ.
Από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του το Πρακτορείο έκανε μία έντιμη πρόταση προς τους αναγνώστες, για ένα περιοδικό, που έχει άποψη, τη λέει με θάρρος, δίχως να κουνάει το δάκτυλο στον αναγνώστη, χωρίς να διεκδικεί το αλάθητο, χωρίς να κρύβεται πίσω από προσωπεία. Άλλωστε ο στόχος του, που όπως όλα δείχνουν τον πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα, είναι να ανοίξουμε έναν ευρύτατο διάλογο με τους πολίτες και εν τέλει, με τη θεματολογία μας, να ανοίξουμε την κουβέντα στις παρέες. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο πριν ένα χρόνο έλαβε μία τολμηρή απόφαση, να ανοιχθεί στην κοινωνία και να σταθεί δίπλα της στα δύσκολα.
Το γιορτάζουμε
Σήμερα γιορτάζουμε! Γιορτάζουμε τα πρώτα γενέθλια του περιοδικού που κρατάτε στα χέρια σας. Το «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ»,το freepress περιοδικό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) έκλεισε ήδη ένα χρόνο ζωής και φυσικά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Από τον Οκτώβριο του 2015, κάθε Πέμπτη, το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ κυκλοφορεί στο Μετρό της Αθήνας, αλλά και σε δεκάδες στέκια της πρωτεύουσας και στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και ένα χρόνο προσπαθήσαμε να ανοίξουμε μαζί σας έναν ανοικτό και ευρύ διάλογο. Για την κοινωνία και τα προβλήματά της. Να μοιραστούμε σκέψεις, απόψεις, ανησυχίες με τους ανθρώπους του μόχθου.
Στο πρώτο  τεύχος του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ είχαμε πει ότι στόχος των δημοσιογράφων του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ήταν και είναι να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία. Να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην ανάδειξη των ανθρώπων του πνεύματος, του πολιτισμού, της δουλειάς, της καινοτομίας. Να αναδείξουμε την  Ελλάδα  που αγωνίζεται να σηκώσει το ανάστημά της ,να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον.
Να φέρουμε στην επιφάνεια νέες ιδέες, καινούριες πρωτοβουλίες και κοινωνικά ρεύματα που αξίζουν την προσοχή μας, μακριά από επιδερμικά  επικοινωνιακά  πλαίσια.
Στο πρώτο μας τεύχος, στις16 Οκτωβρίου του 2015, η μεγάλη μας ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου είχε πει πολύ χαρακτηριστικά στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ότι «η ζωή  χρειάζεται και τα δικά μας σχέδια για να είναι όμορφη». Αυτό προσπαθούμε λοιπόν να κάνουμε πράξη στις σελίδες του περιοδικού μας:
Να καταθέτουμε τα δικά μας και τα δικά σας σχέδια για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Η συντακτική μας επιτροπή, κάθε εβδομάδα συγκέντρωνε και συγκεντρώνει με περισσή αγάπη τις υποδείξεις, τις επισημάνσεις και τις ιδέες σας για τη βελτίωση του περιοδικού μας. Με βάση αυτές τις υποδείξεις ,στις 14 Απριλίου 2016 αλλάξαμε σημαντικά τη μορφή και το περιεχόμενο του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ. H συγκίνησή μας ήταν μεγάλη όταν είδαμε από τις πρώτες κιόλας ημέρες να κατακλύζεται το τηλεφωνικό κέντρο του ΑΠΕ ΜΠΕ από τα δικά σας μηνύματα. «Μήπως μπορείτε να βγάλετε περισσότερα τεύχη, δεν το βρίσκουμε στα σημεία διανομής» ήταν η πιο συνηθισμένη παρατήρηση. Θα το παλέψουμε…
Νέος μας στόχος είναι τώρα να φτάσει το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ  σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Να αγκαλιάσει και τις 13 περιφέρειες της χώρας ,αναδεικνύοντας με ξεχωριστή ύλη την ελληνική περιφέρεια…ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ…και έπεται συνέχεια…
Μιχάλης Ψύλος
Πρόεδρος-Γεν. Διευθυντής ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Comments

  1. nikos roussis says:

    Γιατί δεν έβαλε στα περιεχόμενα του επετειακού τεύχους του περιοδικού κι’ εκείνη την επιστολή (στα αγγλικά, όμως) της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πάνω στην οποία στήριξε όλο αυτό το “περούκα-γκέϊτ”? Ετσι για να “κουνήσει” το δάκτυλο, σ’ όσους υποστήριξαν ότι τέτοιο τηλεγράφημα δεν υπάρχει.

  2. Blade says:

    Τι αποτελέσματα έχει να επιδείξει αυτό το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ; Μάλλον κανένα. Διανέμεται δωρεάν, γιατί εάν πουλιόταν στα περίπτερα δεν θα το αγόραζε κανένας. Παίρνει κρατική διαφήμιση, όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός του πρακτορείου στη Θεσσαλονίκη και οι διάφορες ιστοσελίδες που άνοιξε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του και να προσλαμβάνει δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην κυβερνητική παράταξη. Όλα αυτά τα “δημιουργήματα” του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχουν σχεδόν καμία ιδιωτική διαφήμιση , κάτι που μαρτυρά και την απήχησή τους.

Leave a Reply

%d bloggers like this: