ΕΣΗΕΑ: Η ΕΡΤ πρέπει να υπογράψει ΣΣΕ

ΕΣΗΕΑ-ΜΙΚΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τις συζητήσεις για τις εργασιακές σχέσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τις πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν τη λειτουργία της, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει ότι οι δημοσιογράφοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, όπως διατυπώθηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Η απαίτηση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας παραμένει μείζον θέμα. Οι συνάδελφοι, που ήδη απασχολούνται, οφείλουν να εργάζονται, όπως και οι νεοπροσλαμβανόμενοι, με μισθωτή εργασία και πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, όπως αυτά μέχρι στιγμής προκύπτουν από την αναβίωση των συμβάσεών τους.

Σε καμία περίπτωση η ΕΣΗΕΑ δεν νομιμοποιεί διαδικασίες για δημοσιογράφους δύο ταχυτήτων στην ΕΡΤ και διαφωνεί ακόμη και με το ενδεχόμενο περιορισμού των εσόδων της, γεγονός που επίσης δημιουργεί κινδύνους για επιστροφή σε πρακτικές και πολιτικές, που η κοινωνία και ο Κλάδος έχουν καταδικάσει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Comments

  1. Ούτε Γουλιά says:

    Η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει το διαγωνισμό για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ “Παρωδία” τον είχε αποκαλέσει σε ανακοινώσεις της για υποτιθέμενες αξιοκρατικές προσλήψεις είχε κάνει λόγο. Τώρα τι; Νομιμοποιεί -και έτσι -αυτές τις προσλήψεις (αντί να διεκδικήσει στις θέσεις τους προσλήψεις ανέργων;) Ολοι… καλοί Χριστιανοί στις δικές μας τις πλάτες; Ρε ούτε γουλιά νερό δεν αξίζετε.

Leave a Reply

%d bloggers like this: