Λουκέτο εντός 5 ημερών σε όσους δεν έλαβαν άδεια!

τροπολογια13-10-16Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς στο σχέδιο νόμου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Όπως ορίζει η τροπολογία οι σταθμοί που δεν έλαβαν άδεια θα πρέπει να κλείσουν μέσα σε 5 ημέρες από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των 4 αδειούχων. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

 «Μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:

  • παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
  • διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων».

Με την ίδια τροπολογία  αυστηροποιούνται οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται τόσο για την DIGEA όσο και για τις τηλεοπτικές εταιρείες που θα εξακολουθήσουν να εκπέμπουν. Η ποινή φυλάκισης ορίζεται πλέον στον 1 έτος αντί για 6 μήνες και τα πρόστιμα θα φτάνουν έως και 1 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται και η κατάσχεση μηχανημάτων αλλά και η ανάκληση άδειας για παρόχους δικτύου, δηλαδή τη Digea. Η δε διαφημιστική δαπάνη εταιρειών σε κανάλι που δεν έχει άδεια δεν εκπίπτει από τη φορολογία.

Με την τροπολογία καθορίζεται διάστημα έξι μηνών για την εκπομπή σε σήμα υψηλής ευκρίνειας για τους αδειοδούχους ενώ περνάει στη Γενική Γραμματεία ενημέρωσης ο έλεγχος των αδειούχων σταθμών.


Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τροπολογία yp.trop_.708-862

Comments

  1. oti na nai says:

    Βαστα γερα Νικο Παππα!!!!! Ειμαστε μαζι σου!!!!

    Το λεν οι πετροπερδικες, το λεει και τ’ αηδονι… Ωρε Γιωργο Παπαδοπουλε Για σενα μιλαει ο ντουνιας για σενα καμαρωνει. Βαστα τα κλειδια, βασταξε γερα. Παντου σε καμπους και βουνα ολοι μιλουν για σενα Ωρε Γιωργο Παπαδοπουλε . Εσυ ξαναζωντανεψες και το 21 Βαστα τα κλειδια, βασταξε γερα. Το ονομα σου τωρα πια αιωνια θα μεινει Ωρε Γιωργο Παπαδοπουλε, Μες στις ελληνικες καρδιες γραφτηκε και δεν σβηνει. Βαστα τα κλειδια, βασταξε γερα.

Leave a Reply

%d bloggers like this: