Με παρέμβαση Ν. Βούτση “παγώνει” η τροπολογία Παππά

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣΠηγή: ΑΠΕ

Μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς. «Αυτό και θα κάνουμε», τόνισε.


Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».
«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Comments

 1. NIKGEO says:

  Πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ επί των αιτήσεων ακυρώσεως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία και η δημιουργία τετελεσμένων και ειδικότερα η εκπομπή των νέων σταθμών.Η προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα εκ νέου με τροπολογία δεν λύνει το πρόβλημα καθώς κι αυτή θα προσβληθεί στα αρμόδια δικαστήρια.

  Αν επιχειρηθεί να πέσει μαύρο άμεσα προτού εκδοθούν αποφάσεις ( όχι μόνο για την αντισυνταγματικότητα αλλά και αυτές που ακολούθησαν για την διαδικασία του διαγωνισμού) θα αναγκαστούν οι διοικούμενοι να ζητήσουν προσωρινή δικαστική προστασία καθώς το λουκέτο συνιστά αναπότρεπτη και μη επανορθώσιμη βλάβη ( να συνεχιστεί η εκπομπή μέχρι να κριθούν δικαστικά όλες οι αιτήσεις).

  Βέβαια μπορεί το ζήτημα κάποιων να είναι να ξεκινήσουν εκπομπή οι νέοι παίκτες.
  Διότι αν κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και δεν έχει ξεκινήσει εκπομπή δεν θα ξεκινήσει μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός.
  Για αυτό επιχειρείται επίσπευση πέραν κάθε έννοιας ασφάλειας δικαίου.

Leave a Reply

%d bloggers like this: