Διακόπηκε η συνεργασία του ΑΠΕ με τον Α.Αμπατζή μετά το τραγικό σφάλμα

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-ΑΠΕΔιέκοψε τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή του στην  Τουρκία, Άρη Αμπατζή το ΑΠΕ μετά το σημερινό  λάθος, στη μετάφραση της ομιλίας του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Η απόφαση του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ, Μιχάλη Ψύλου έχει ως εξής: 

“Μετά το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημά μας με τίτλο “Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο” το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή.

Μιχάλης Ψύλος

Πρόεδρος ΔΣ κ Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ”

Comments

 1. nikos roussis says:

  Καλά αυτός, ο Μιχάλης Ψύλος, είχε διαβεβαιώσει προ καιρού το φιλοθέαμον κοινό, μ’ αφορμή την άλλη “μούφα” είδηση για το περούκα γκέϊτ, ότι υπεύθυνος για ότι δημοσιεύεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ο ίδιος και επικαλέσθηκε ένα τηλεγράφημα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ποτέ δεν δημοσίευσε. Τώρα ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ανταποκριτής που δεν έκανε σωστή μετάφραση?

 2. NIKGEO says:

  Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ -ΜΠΕ στη Ν. Υόρκη διέψευσε εγγράφως ότι ήταν ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για τ περούκα – γκέιτ.Τηλεγράφημα της αστυνομίας της Ν. Υόρκης ποτέ δεν δημοσιεύθηκε. Ούτε σύλληψη έγινε.
  Μετά όμως τη σημερινή πατάτα, που αφορά σοβαρότατο εθνικό θέμα είναι βέβαιο ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
  Και χρειάζονται δραστικές αλλαγές και πρέπει να πέσουν κεφάλια, Δείχνει ασυγχώρητη επιπολαιότητα για πρακτορείο ειδήσεων.

 3. Blade says:

  Δημοσιεύτηκε στις 24/09 τηλεγράφημα με την αναφορά της αστυνομίας της Ν.Υόρκης.Όμως με στρεβλό τρόπο.Στην αναφορά της αστυνομίας της Ν.Υόρκης δεν γίνεται λόγος για σύλληψη, όπως αρχικά είχε μεταδώσει το ΑΠΕ (στις 18/09) κάτι για το οποίο το εθνικό πρακτορείο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προβεί σε διόρθωση.Και όντως, η είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ στις 24/09 κατέληγε ως εξής: Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ.

 4. Όταν μία κυβέρνηση δεν διορίζει βάσει ικανοτήτων, αλλά βάσει γνωριμιών, τότε ας μην περιμένουμε τίποτα περισσότερο! Θέλετε να θυμίσω όλα τα προβλήματα μετάφρασης που υπήρξαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενάρη του 2015;

Leave a Reply

%d bloggers like this: