Οργή στην κυβέρνηση για την ΠΟΣΠΕΡΤ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΤην οργή για τη στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει το υπουργείο Επικρατείας για την προσφυγή στο δικαστήριο, “παγώνοντας” τη διαδικασία πρόσληψης των 51 συμβασιούχων στην ΕΡΤ.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Ας βρουν τα 51 -άτομα -ειδικότητες από την δεξαμενή των 2500 υπαλήλλων.Δεν μπορεί να μην υπάρχουν 51 άτομα να καλύψουν τις ειδικότητες,που λείπουν.Η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι δικαίωμα κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου. Έτσι λειτουργούν τα κράτη δικαίου.

 2. TV maniac says:

  Α, τώρα μάλιστα! Αν και “οργή” της κάθε κυβέρνησης σημαίνει μάλλον ότι καλά το πάνε οι συνδικαλιστές. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο.

 3. Μαρικος says:

  Βέβαια! Μόνο καλά το πάνε; Τρι-καλα να λες!! ερτ χωρις ανταποκριτες, χωρίς σούπερ, χωρις γραφικά χωρίς ηχοληπτες, χωρις ανθρώπους για νοηματικη, χωρίς 2ο μετεωρολογο. Μιλάμε για…κοχονατο συνδικαλισμο…NOT!

  Υ.Γ: @nikgeo: κυρ καθηγητα η ασχετοσυνη σου σπάει νέα ρεκόρ.

 4. Τώρα τον ξέρετε τον τρόπο!

  Σας έμαθε καλά ο Σαμαράς, αγαπητή κομπανία του ΣταλιΝίκου! Απολύστε τους!

  Ρίξτε μαύρο και στην ΕΡΤ!

  ΣταλιΝίκο, τώρα που πήρες φόρα μη σταματάς! Κλείσε και το “Κόκκινο” ακόμα! Μπορείς!!!

  Απλά μπορείς!!!

 5. MHTSOS says:

  Άντε να έρθει και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου μπας ξεβρομίσει ο τόπος.Να κόψει προνόμια, αρχηγομανίες και αυλές που καταστρέφουν εργασιακούς χώρους. Μέτα τα κανάλια της διαπλοκής σειρά η τάχα εργατοπατέρες. Κάντο σύντομα

  • Laura says:

   Οταν ερθει ο Συνδικαλιστικος νομος του ΣταλιΝΙΚΟΥ θα ερθει και το δικο σου τελος.Το τμημα κινηματογραφιας παντως απο τον Λαλακη παυθηκε δια παντως , αυτον που εμμεσως στηριζεις και αποτελει την φωνη του Μαξιμου στην νΕΡιΤ

 6. Παρεμπιπτόντως τι έγινε με εκείνους τους 200 συμβασιούχους που απολύθηκαν όταν έκλεισε η ΕΡΤ και δεν επαναπροσελήφθησαν ποτέ όταν ξανά άνοιξε, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως οι 51 θα έπρεπε πρώτα να προσληφθούν πρώτα από αυτούς αν πληρούν τις ειδικότητες;

  Κι επίσης θα μας πει κανείς γιατί έκανε ασφαλιστικά μέτρα η ΠΟΣΠΕΡΤ;

 7. Προς “mhtsos”: Συγχαρητήρια! Είσαι απο εκείνους τους λίγους που θεωρούν ως “ευλογία” τα μνημόνια και όλα τα πανθομολογουμένως μισάνθρωπα μέτρα που μας επιβάλλουν οι ….θεσμοί.Αν γνώριζες έστω και αόριστα τι περιέχει αυτό που ονομάζεις “συνδικαλιστικό νόμο” (που και αυτός έρχεται απ΄εξω ως παραγγελιά ) τότε δεν θα τολμούσες να μιλήσεις για “ξεβρώμισμα” ,εκτός κι αν ανήκεις σε εκείνη την τάξη των ολίγων , ή στην αυλή τους, που βιώνουν διαδοχικούς μπλε, πρασινους και κόκκινους μνημιονιακούς οργασμούς, δεδομένου ότι εκτός όλων των άλλων θεσμικών θωρακίσεων που τους έχουν προσφέρει όλα τα μέχρι σήμερα μέτρα , θα δούν επιτέλους να εξαφανίζεται και κάθε πιθανότητα δημιουργίας οργανωμένης δύναμης που θα τους σταθεί εμπόδιο στην ακόρεστη δίψα τους για κέρδη και εξουσία.Ο λαός δεν χρειάζεται την “σοφία” του Σόϊμπλε και των δουλικών του για να προχωρήσει μαζικά σε οργανωμένους αγώνες υπεράσπισης ακόμα και στοιχειωδών ανθρώπινων και εργατικών δικαιωμάτων και σίγουρα δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα “απορρυπαντικά” εκείνων που παριστάνοντας τους αριστερούς κατάφεραν να παγιδέψουν έναν ολόκληρο λαό και να στειρώσουν πολλές γόνιμες δυνάμεις αντίστασης.

 8. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ
  Αγία Παρασκευή, 18/10/2016
  Η Δικαιοσύνη Ασπίδα για το Κράτος Δικαίου
  Διεκδικήσαμε και πετύχαμε το πάγωμα παράνομης και αδιαφανούς διαδικασίας πρόσληψης από την ΕΡΤ, γιατί δεν αποδεχόμαστε ανομίες, ούτε το ρόλο της «κολυμβήθρας του Σιλωάμ».

  Δεκτό στο σύνολό της έγινε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΘΑ – ΕΤΕΚΤ (παρόμοια αγωγή η οποία συνεκδικάστηκε) για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής κατά της παράνομης διαγωνιστικής διαδικασίας και πλήθος παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας που κίνησε η ΕΡΤ για την σύναψη 51 δήθεν «συμβάσεων μίσθωσης έργου» με φυσικά πρόσωπα, ειδικοτήτων τηλεόρασης, ραδιοφώνου και δημοσιογράφων.
  Είναι επαίσχυντο απλοί εργαζόμενοι που παρέχουν εξαρτημένη εργασία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να βαφτίζονται εργολάβοι ή να ενοικιάζονται από εργολάβους.
  Η προκήρυξη παραβίαζε ακόμα και τους κανόνες της διαφάνειας, της αμεροληψίας και της ασφάλειας δικαίου – δηλαδή στην ουσία επέτρεπε οι προσλήψεις να γίνουν κατά το δοκούν και σύμφωνα με το κριτήριο, του ποιος υποψήφιος είναι αρεστός στη διοίκηση της ΕΡΤ.
  Η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, είχε το δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία λειτουργεί στις δημοκρατίες και η δικαιοσύνη αποφάσισε και μάλιστα τεκμηριωμένα αντί μονολεκτικά, όπως σε παρόμοιες περιπτώσεις (απόφαση επισυνάπτεται).
  Το όλο θέμα της ανομίας ξεκίνησε από την απόφαση 84/11-2-2016 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ και η οποία ποτέ και μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.
  Εν κρυπτώ και παραβύστω και όχι «κατ’ εξαίρεση» λοιπόν, χωρίς κανένα διάλογο γνωρίζοντας το παράνομο των πράξεών τους και επίσης γνωρίζοντας τη
  θέση των εργαζομένων και της ΠΟΣΠΕΡΤ, προτίμησαν να το αποσιωπήσουν, ώστε να έρθει ως τετελεσμένο για να κάνουν πράξη τα… όποια σχέδιά τους. Έτσι «κατάφεραν να παρασύρουν» και τη Διυπουργική Επιτροπή που ενέκρινε τη διαδικασία παράνομων προσλήψεων, με συμβάσεις μίσθωσης έργου που υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ.
  Μετά από όλα αυτά, είναι να απορεί κανείς πώς μπορεί μία δημόσια επιχείρηση, όπως η ΕΡΤ να εκπροσωπείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο που υποστηρίζει ανοικτά τη συνέχιση ενός τόσο κραυγαλέα παράνομου «διαγωνισμού», για παράνομες προσλήψεις – και αυτό μόνο για το πρώτο οκτάμηνο απασχόλησης αυτών που θα προσλαμβάνονταν. Δεν μπαίνει στον κόπο η Διοίκηση να μας πει πώς λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μετά από αυτό το 8μηνο, αφού αποδέχονται την μονιμότητα των ελλείψεων και την κρισιμότητα των προσλήψεων (εμείς μιλάμε για υπερπολλαπλάσιες των 51 και στοχευμένες – όχι όπου μπορούν αντικειμενικά να βρεθούν λύσεις εκ των έσω) και τις συναρτούν με τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και ανανέωση του δυναμικού της με εξειδικευμένα στελέχη (η ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι σενάριο για επιθεώρηση με τίτλο «είμαι ένας δημόσιος φορέας»).
  Όλα αυτά με εργολάβους ; ή ενοικιαζόμενους ; ή με outsourcing ; όταν στην ΕΡΤ, σαν δημόσια υπηρεσία δεν πρέπει να υπάρχουν μπλοκάκια, ούτε ενοικιαζόμενοι, ούτε εργολάβοι, ούτε «μαύρη» εργασία.
  Η ΕΡΤ δεν θα γίνει εταιρία holding επειδή εσείς το επιθυμείτε. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Και όπως κι εσείς στο τέλος της επιστολής σας μιλάτε για κάθε νόμιμο μέσο, η νομιμότητα δεν είναι αλα καρτ.
  Γνωρίζουν όλοι ότι πάμπολλες φορές η ΠΟΣΠΕΡΤ και το έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας και μέχρι τώρα που το ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας κ. Παππά και την Υφυπουργό κα. Γεροβασίλη, με αφορμή άλλη σύσκεψη (ας διαβάσουν τον πρόσφατο τύπο για την πρόταση του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ) ζητά την πλήρωση πολλών κενών θέσεων εργασίας με όρους πραγματικής εργασίας πάγιων και διαρκών αναγκών με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ΣΣΕ ή έστω και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε κάποιες ειδικότητες.
  Η δοτή Διοίκηση της ΕΡΤ (πιο δοτή δεν γίνεται), πέρα του ότι δεν απαντά στην ουσία θέλει με άκομψο, ωμό, ανερυθρίαστο και ξετσίπωτο τρόπο να ρίξει τις ευθύνες της σε άλλους, εφαρμόζοντας την τακτική του αποπροσανατολισμού, της λάσπης και του στρουθοκαμηλισμού.
  Ενημερώσαμε αμέσως όταν μάθαμε για την προκήρυξη όλους τους εμπλεκόμενους, τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, όλους τους Γενικούς Διευθυντές και το αρμόδιο Υπουργείο για την αίολη και παράνομη προκήρυξη και την πρόθεσή μας για την προσφυγή μας στη δικαιοσύνη. Κανένας δεν έκανε τίποτα. Καμιά κίνηση διόρθωσης. Τώρα μας ζητούν να γίνουμε «κολυμβήθρες του Σιλωάμ» στις ανομίες τους για ένα χρονικό διάστημα ολίγων μηνών μόνο, λες και έχουν προδιαγράψει το μέλλον της ΕΡΤ μετά από αυτό το 8μηνο (30/6/2017) και δεν μας λένε τι θα γίνει με τα εκατοντάδες ρεπό που συσσωρεύονται και τις άδειες που θα πρέπει να πάρει το προσωπικό το καλοκαίρι.
  Επίσης απειλούν ότι θα κάνουν πράξη τα άνομα σχέδιά τους τώρα που βρήκαν ευκαιρία για συρρίκνωση της ΕΡΤ, βρίσκοντας σαν άλλοθι ότι τους λείπουν 51 εργαζόμενοι οι οποίοι θα ήταν ψευδεπίγραφα εργολάβοι σε συγκεκριμένες μόνο εκπομπές! Άραγε πιστοί ! στη νομιμότητα είχαν διαβεβαιώσεις ότι θα σιωπούσε και το ΣΕΠΕ ;
  Μην το αποτολμήσετε, γιατί θα λάβετε και τα ανάλογα επίχειρα των πράξεών σας.
  Είναι ντροπή σας να λέτε για υπηρεσιακές μονάδες που εσείς έχετε απαξιώσει με τις ενέργειές σας, που δεν τις έχετε εντάξει στο οργανόγραμμα, που τους επιβάλλετε μια αλλοπρόσαλλη και ανερμάτιστη ιεραρχία να απειλείτε ότι θα κλείσουν και ειδικά για τη Ζάκυνθο που είχε δυναμικό ρόλο – όπως και όλοι οι Ρ/Σ – στον αγώνα ενάντια στο μαύρο, ότι δεν θα έχει έναν ηχολήπτη και μόνο για τα δελτία ειδήσεων όταν γνωρίζετε ότι εκεί λείπουν 3 ηχολήπτες με πλήρη βάρδια για όλες τις εκπομπές για να μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα και σταθερά ο σταθμός που σήμερα δεν έχει κανένα κι όμως λειτουργεί επί 18 μήνες, χάρη στη φιλοτιμία και τη θέληση των εργαζομένων.
  Όλες οι ειδικότητες αυτές είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ μόνο για 8 μήνες ; για να μην καταστεί φτωχός συγγενής ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ; και μετά ; πρόσκαιρα και προσωρινά μέχρι να φύγετε, εμείς όμως θα παραμένουμε εδώ εργαζόμενοι και θεματοφύλακες διεκδικώντας πάντα τη νομιμότητα και τη συνέχεια του έργου που πρέπει να παράγει η ΕΡΤ.
  Σας έπιασε ο πόνος κύριοι της Διοίκησης για τους 51 από τους 1.441 αιτούντες ; για όλους ; ή για αυτούς που έχετε προσυμφωνήσει να έρθουν (αυτοί είναι όλοι άνεργοι; ) – όπως βοά ο τύπος και τα sites τα οποία έχουν πέσει μέσα σε όλες τους τις αποκαλύψεις στο πρόσφατο παρελθόν για προσλήψεις και διευθυντοποιήσεις υμετέρων ;
  Θα ήταν πραγματικά ένα καλό νέο να γίνουν προσλήψεις στην ΕΡΤ.
  Έτσι όμως που εσείς το επιθυμείτε αλλά και οι αδιαφανείς ; λόγοι μαζί με τις διαδικασίες που επιλέξατε τις ακυρώνουν.
  Η προσωρινότητα αυτών των συμβάσεων αναδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στους εργαζόμενους και στους υποψήφιους στη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, στην έλλειψη προγραμματισμού και τη στόχευση μιας λύσης αποδεκτής με συνέπεια και συνέχεια.
  Αν πραγματικά τους ενδιέφερε η λειτουργία της ΕΡΤ θα προχωρούσαν από την αρχή της ανάληψής τους άμεσα σε καταγραφή των πάρα πολλών ελλείψεων και άμεσα με νόμιμες διαδικασίες θα διεκδικούσαν και θα πετύχαιναν τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.
  Η εφαρμογή της νομιμότητας, η ισονομία, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η λογοδοσία , όπως την έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και είναι η σημαία που ανεμίζει στο υψηλότερο ιστίο της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μην είναι καθημερινή πρακτική στη λειτουργία της δημόσιας επιχείρησης και εν προκειμένω της ΕΡΤ αλλά να είναι από τις διοικήσεις στάχτη στα μάτια, ευχολόγια, κατά το δοκούν και κατά πώς μας συμφέρει.
  Νομίζετε ότι εκβιάζοντας με ανοίκειους τρόπους αλλά πάντως και μέσα στη «νομιμότητα» για να καταφέρετε τους μύχιους στόχους σας, τον εμπλουτισμό του βιογραφικού σας και φέρνοντας προ τετελεσμένων γεγονότων το συνδικαλιστικό κίνημα, θα το υποτάξετε. Πλανάσθε πλάνην οικτρά. Αυτή η ΠΟΣΠΕΡΤ, είναι απέναντι σε κάθε θεσμική εκτροπή που εσείς θεσμικά και με συγκεκριμένη στόχευση επιχειρείτε.
  Τα τεχνητά αδιέξοδα που δημιουργείτε θα τα αναδείξουμε και πρέπει να μείνουν στην άκρη. Εδώ και τώρα μόνιμες προσλήψεις με διαφάνεια και αξιοκρατία, που είναι απαραίτητο να γίνουν στην ΕΡΤ μέσα στα πλαίσια που θέτουν οι νόμοι και δεν δημιουργούν περισσότερες στρεβλώσεις από όσες δήθεν θέλουν να θεραπεύσουν.
  Υπάρχει τελικά κάτι το οποίο κάνετε με προγραμματισμό εκτός από αυτά που έχετε σκοπιμότητα ;
  Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε κάθε περίπτωση θα αναδεικνύει και θα αντιπαλεύει άνομες καταστάσεις, τη ρουσφετολογία και την αδιαφάνεια που είναι θρυαλλίδα στο ομαλό εργασιακό κλίμα και ναρκοθετούν το μέλλον της ΕΡΤ.

 9. Υποκινητής says:

  Και έχει ξεκινήσει τώρα ένας πόλεμος ανακοινώσεων που μέχρι και στα προσωπικά mail στέλνει η ΕΡΤ . Κάτι παίζεται αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω…

 10. TV maniac says:

  Δεν είναι απλό; Οι κυβερνητικοί φαίνεται ότι έχουν δώσει εντολή στην διορισμένη διοίκηση να εξοντώσει τον Καλφαγιάννη, που εκείνοι λένε ότι είναι αυτός διορισμένος. Με τη διαφορά πως αυτός έχει τώρα μια δικαστική απόφαση κι άντε να βγάλουν άκρη.
  Εκτός φυσικά κι αν δεν φταίει η κυβέρνηση και απλά ο καλλιτέχνης και ο βαθμοφόρος, πήραν μόνοι τους πρωτοβουλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με αυτόν που φοβούνται περισσότερο. Η πλάκα είναι όμως ότι για το σκοπό αυτό συγκάλεσαν αύριο ως και συγκέντρωση εργαζομένων, μπας και φοβίσουν τον κόσμο με κινδυνολογίες για επικείμενο κλείσιμο δομών κ.α. Προηγούνται πάντα όσα διαβάζετε εδώ και αλλού με τρολ και παπαγαλάκια και μύδρους εναντίον των συνδικαλιστών. Έχουν αναλογιστεί όμως τι θα τους συμβεί αν δεν τα καταφέρουν και αυτή τη φορά; Ας ετοιμάζουν βαλίτσες. Το Υπουργείο μάλλον θα στείλει τους επόμενους διαπραγματευτές και θα αποσύρει το δίδυμο ως ακατάλληλο. Γιατί οι χειρισμοί τους από την αρχή κάνουν απαράδεκτα πολλή φασαρία.

  • Υποκινητής says:

   Κατατοπιστικός. Για να δούμε και την συνάντηση (θα έχει ενδιαφέρον). 😀

  • Υποκινητής says:

   Όπως ακριβώς τα έγραψες τελικά.

   • Βαθμοφόρος says:

    Ναι ήταν και πάλι ακριβής ο “μανιακός” πιο πάνω. Οι εξελίξεις ήδη τρέχουν.

    • TV maniac says:

     Όχι και μανιακός φίλε (η) μου. Καλό ρεπορτάζ έχουμε.

 11. δημητρης says:

  Ποτε δεν ειναι αργα για αξιοκρατια. Η δημοσια τηλεοραση πρεπει να δειξει το κοινωνικο και ανθρωπινο προσωπο της και να προσλαμβανει κοσμο απο τη δεξαμενη των ανεργων που εχουν μεινει χωρις δουλεια εδω και χρονια και δεν εχουν την τυχη να εχουν γνωστους πολιτικους και φιλους να τους βολεψουν. Ποτε δεν ειναι αργα να δειξουν εστω και λιγη ευαισθησια, να δωσουν την ευκαιρια και το δικαιωμα στην εργασια σε όλους εστω κια για λιγους μηνες.

 12. Ροζα says:

  Ξεφτιλισμος του Καλφαγιανισταν σήμερα. Στο τέλος ήρωα θα τον κάνουν τον ταγματαρχη. Έτσι είναι οι λυκοφιλιες, έχουν και τις δαγκωματιές τους.

 13. John Avramidis says:

  Θα ενημερωσετε και εμας που δεν εχουμε προσβαση, για την εκβαση της συναντησης- ενημερωσης που εγινε στο ραδιομεγαρο? Γιατι ξεφτιλισμος?

Leave a Reply

%d bloggers like this: