Τα χαρτιά που έχει ο Alpha για να συνεχίσει να εκπέμπει

ALPHA-LOGOΠοια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Alpha; Εικοσιτετράωρη μετάδοσή του από τις πλατφόρμες ΟΤΕ και Nova και ταυτόχρονα προβολή από το Channel 9 Αθηνών και Θεσσαλονίκης μεγάλου μέρους των παραγωγών  με τη μορφή του «διαφορετικού» προγράμματος (όχι ως ευθεία αναμετάδοση, καθώς υπάρχει απαγόρευση από τον νόμο). Είναι κι αυτό ένα από τα ενδεχόμενα, για τα οποία είχαμε γράψει από το καλοκαίρι του 2015.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι ότι, ακόμα κι αν προσπεράσει το εμπόδιο της πλατφόρμας διάθεσης διαφήμισης, στην οποία θα μετέχουν μόνο εθνικά κανάλια (τουλάχιστον αρχικά), η εκτίμηση των διαφημιστικών εταιρειών είναι ότι, ακόμα κι αν διατηρούσε το ίδιο πρόγραμμα, δεν θα μπορούσαν να «κατευθύνουν» διαφημιστικό έσοδο μεγαλύτερο των 15 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως – περίπου το ένα τέταρτο απ’ ό,τι εισπράττει σήμερα ο Alpha.

Αν υπάρξει συμφωνία με τον ΣΚΑΪ, θα είναι για την πώληση προγράμματος, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού, μέσα από εταιρεία παραγωγής που θα παραδίδει το πρόγραμμα στην «Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΪ)». Η συζήτηση για ευρύτερη συνεργασία Alpha – ΣΚΑΪ είναι στο τραπέζι, αλλά προς το παρόν το Φάληρο ενδιαφέρεται για πρόγραμμα.

Comments

  1. Κανονικά όσοι δεν πήραν άδεια θα έπρεπε ήδη να είναι έτοιμοι και να προμοτάρουν όλον αυτό τον καιρό τη δορυφορική μετάδοση και να αφήσουν τον Παππά να ‘πα…!!!

    Δορυφορική μετάδοση free to air και όχι με συνδρομή μέσω ΟΤΕ ή NOVA ή και των δύο και κωδικοποίηση του προγράμματος που δεν είναι δικής τους παραγωγής, το οποίο θα αποκωδικοποιείται με κάρτα που θα μοιράζεται δωρεάν. Δεν νομίζω το κόστος δορυφορικής μετάδοσης για ένα κανάλι να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της DIGEA!!!

    Ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής της κρίσης του 2016 μπορεί να μην έχει για συνδρομητική τηλεόραση, αλλά ένα συνολικό κόστος 60-100€ για εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας-αποκωδικοποιητή θα ήταν ανεκτό για να συνεχίσει να παρακολουθεί τα αγαπημένα του κανάλια. Το πρόβλημα θα ήταν να αναγκαστεί να πάρει συνδρομή ΟΤΕ ή NOVA για να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στους σταθμούς που θα κλείσουν!

    Το κόστος 60-100 για δορυφορικό σύστημα είναι χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία εξωτερική κεραία για επίγεια λήψη ξεκινάει να κοστίζει από 35 € και άνω!

  2. aueos says:

    Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πληρωνουν ΤΙΠΟΤΕ !

Leave a Reply

%d bloggers like this: