Οι γκάφες διορθώνονται με σχεδιασμό και αξιολόγηση

ΑΠΕΣΧΟΛΙΟ

Μετά τη γκάφα του ΑΠΕ από το λανθασμένο τηλεγράφημα που μετέδωσε και προκάλεσε εξαιτίας της μετάφρασης του ανταποκριτή του, αναστάτωση στη χώρα, είναι σαφές πως έχει έρθει η ώρα της αξιολόγησης. Τόσο στο Πρακτορείο, όσο και στην ΕΡΤ. Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και οι διοικήσεις των δύο κρατικών ΜΜΕ να καταρτίσουν ένα σχέδιο ανάπτυξης με βάση τις σημερινές ανάγκες και όχι τα δεδομένα παλαιότερα εποχών. Η ΕΡΤ για παράδειγμα χρειάζεται  περισσότερο προσωπικό σε μια σειρά από τομείς αιχμής, και όχι απλώς τα 51 άτομα της “παγωμένης” προκήρυξης. Θα πρέπει όμως τμήμα του προσωπικού της να μετακινηθεί σε άλλους φορείς του δημοσίου, όπου υπάρχουν υπαρκτές ανάγκες. Το ΑΠΕ, στο οποίο  πχ επικρατεί συνωστισμός πολιτικών συντακτών(12) χρειάζεται να επενδύσει σε ανθρώπους που έχουν  γνώση της διεθνούς πραγματικότητας και των νέων τεχνολογιών.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποια σοβαρά βήματα σε ΑΠΕ και ΕΡ , αλλά και οδυνηρά λάθη. Ήρθε η ώρα για τη διόρθωσή τους. Και το λόγο έχει η κυβέρνηση, ας μην κρυβόμαστε για τα προφανή.

Comments

 1. nikos roussis says:

  Δεν γίνεται, νομίζω, κατανοητός ο ανώνυμος σχολιογράφος που επιμένει ότι οι γκάφες και τα λάθη, μπορούν να διορθωθούν με “αξιολόγηση” (?). και μάλιστα από την κυβέρνηση. Μα τον Μιχάλη Ψύλο, ως πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή στον ΑΠΕ, τον “αξιολόγησε και τον επέλεξε” ο οπουργός Επικρατείας και φαίνεται να ήταν σύμφωνος με το άλλο “λάθος τηλεγράφημα” από την Νέα Υόρκη, που τον εμφάνιζε παρακολουθουμενο από περουκοφόρους. Ποιος, λοιπόν, να αξιολογήσει ποιόν, με ποιες εγγυήσεις αντικειμενικότητας και με ποια κριτήρια.Διότι το ΑΠΕ είχε ανθρώπους με πολυτετή εμπειρία στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα και τους έδιωξε, γιατί δεν ήταν αρεστοί στο γκοβέρνο. (Μεταξύ αυτών, η αφεντιά μου στο Στρασβούργο και οι τέως ανταποκριτές του σε Καναδά και ΗΠΑ)

 2. papas thmoleon says:

  η ΕΡΤ έχει μεγάλη δεξαμενή εργαζομένων και φυσικά δημοσιογράφων που αυτή την ώρα μεγάλος αριθμός τους βρίσκεται στον “πάγο” χωρίς τη θέλησή του..
  Είναι δυνατόν να μην αναζητείται λύση μέσα από αυτούς και εφόσον εξαντληθούν τα περιθώρια αξιοποίησής τους ,τότε να στραφεί έξω;;
  Κανείς δεν περισσεύει στην ΕΡΤ αρκεί να γίνει σωστή κατανομή των εργαζομένων της και αξιολόγηση..Ας επενδύσει πρώτα στους ανθρώπους της ,που ειρήσθω εν παρόδω, απαξιώνονται από την διοίκηση ,,(αυτή είναι μία γενναία απόφαση) που μέχρι στιγμής δεν την παίρνει κανείς..
  Αντιθέτως τα λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο..είναι προφανές και το τοπίο αδιαφανές και “βρώμικο” ..και πρέπει να καθαρίσει ,,ξεκινώντας από τα πατώματα του 4ου ορόφου ….

Leave a Reply

%d bloggers like this: