Παραδεκτές οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών από το ΣτΕ

ΣΤΕ-1Παραδεκτές έγιναν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών από την Ολομέλεια του  ΣτΕ,με ψήφους 16 έναντι 9. Η απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Το επόμενο στάδιο είναι η επί της ουσίας συζήτηση της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.Αναμένεται να οριστεί η  επόμενη διάσκεψη του Συμβουλίου.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Η ακροαματική διαδικασία έχει λάβει χώρα,τώρα ακολουθούν οι διασκέψεις επί της ουσίας.
  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ προτού επιχειρηθεί αλλαγή του στάτους κβο.Αν πέσει μαύρο δεν είναι δυνατόν τηλεοπτικός σταθμός να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση.
  Βέβαια υπάρχει και η προσωρινή δικαστική προστασία.
  Βέβαια σε κράτος δικαίου η εκτελεστική εξουσία,που στην ελληνική περίπτωση ταυτίζεται εν τοις πράγμασιν με τη νομοθετική, οφείλει να σέβεται την δικαστική και να μημ επιχειρεί την δημιουργία τετελεσμένων ή την εκ των προτέρων φαλκίδευση και περιγραφή πιθανών δικαστικών κρίσεων.
  Εκτός αυτού αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι όλως τυχαίως την ημέρα της διασκέψεως για το παραδεκτό των αιτήσεων ακυρώσεως ανεξάρτητος βουλευτής καταθέτει ερώτηση για δικαστή του ΣτΕ και εφημερίδες με πρωτοσέλιδα αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα,όταν μάλιστα έχει γίνει γνωστή η άποψη του δικαστή υπέρ της αντισυνταγματικόητας του νόμου.
  Από πολλές εφημερίδες το περιμένεις.
  Από την Αυγή όμως,άλλοτε εκφράστρια της ανανεωτικής αριστεράς προσωπικοτήτων όπως ο Λεωνίδας Κύρκος ή ο Παπαγιαννάκης δεν περιμένεις αισθητική κιτρινισμού και ζούγκλας κατά το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

 2. M.Manos says:

  Όλα μπορεί να αλλάξουν αν συμβεί κάποιο περίεργο ..ατύχημα (ή κάποια άλλη σύμπτωση) που θα προκαλέσει κώλυμα σε οποιονδήποτε δικαστή καθώς υπάρχει οριακή απαρτία στη διάσκεψη των δικαστών μετά την αιφνίδια απουσία δύο για ιατρικούς λόγους τη στιγμή που ένας τρίτος ελέγχεται -ξαφνικά- πειθαρχικά.
  ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ …ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ.

 3. NIKGEO says:

  Aν περνά από το μυαλό κάποιων τέτοιος σχεδιασμός ώστε να ματαιωθεί η έκδοση αποφάσεως θα πρόκειται για την ύψιστη γελοιοποίηση της δικαιοσύνης.
  Όλα τα ελληνικά δικαστήρια έχουν δικαίωμα να κρίνουν το νόμο αντισυνταγματικό (διάχυτος έλεγχος αντισυνταγματικότητας) αλλά το ΣτΕ είναι η κορωνίδα των διοικητικών δικαστηρίων, με ειδικό θεσμικό βάρος, ελέγχει τη διοίκηση και τις αποφάσεις της.
  Διανοούνται κάποιοι να εκδώσει το ΣτΕ απόφαση περί αντισυνταγματικότητας και επιχειρούν την παράκαμψη με τροπολογία;
  Βεβαίως και το διανοούνται όταν και στο παρελθόν έχει κρίνει αντισυνταγματικές π.χ. τις περικοπές στους μισθούς των ενστόλων αλλά το κράτος αρνείται να εφαρμόσει.
  Αλλά τότε θα είναι θεσμική εκτροπή.
  Ενώ εμφανίζονται και λογικές παρακράτους (δημοσιεύματα με σκοπό την τρομοκράτηση των δικαστών), που έρχονται από μακριά , από την εποχή του παρασυντάγματος (1944-1974).
  Αλλά πάντοτε θα βρεθεί ένας γεναίος δικαστής ή εισαγγελέας.

Leave a Reply

%d bloggers like this: