Η πρόταση Βούτση για το ΕΣΡ

ΕΣΡΠΗΓΗ: “Εφημερίδα των Συντακτών”

του Νίκου Σβέρκου

“(…)Η πρόταση του Νίκου Βούτση προέβλεπε για πρόεδρο τον συγγραφέα και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Λαοκράτη Βάσση, για αντιπρόεδρο τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη και για μέλη τους καθηγητές Γιώργο Πλειό και Βασίλη Καραποστόλη, τους έμπειρους δημοσιογράφους Γιάννη Τζανετάκο και Φανή Πετραλιά, την καθηγήτρια Νομικής Λίλιαν Μήτρου και τον τραπεζικό, γνώστη των οικονομικών των ΜΜΕ, Γιώργο Κόλλια.”

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Αφού είναι προφανές ότι το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα σε αυτή την φάση.
  Εξάλλου υπήρχε ΕΣΡ καθώς κάποιων μελών δεν είχε λήξει η θητεία.Προφανώς δεν άρεσε σε κάποιους ότι μετείχε και Λίνα Αλεξίου, μητέρα της πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του σύριζα, νυν επικεφαλής της πλεύσης ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι οι ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.Με τον ονομαζόμενο νόμο Παππά αφαιρέθηκε η βασική αρμοδιότητα της δειοδότησης μέσω της διενέργειας του διαγωνισμού ενώ με την διαβόητη τροπολογία επιχειρείται πλήρης αποψίλωση του και συνέχιση της λειτουργίας του ως συμβουλίου-σφραγίδα, που απλώς θα επικυρώνει και θα νομιμοποιεί τις αποφάσεις του υπουτργού και του ΓΓΕΕ, έτσι γιατί προβλέπεται η λειτουργία του από το σύνταγμα και δεν μπορούν να το καταργήσουν εντελώς, επιστρέφοντας στο καθεστώς προ του 1989.
  Δεν πρόκειται για παζάρι προσώπων.
  Αλλά είναι παντελώς απαράδεκτο να αναζητείται απλώς αφορμή για να επανακατατεθεί η περίφημη τροπολογία, που στην ουσία επιχειρεί να προκαταβάλλει την κρίση των δικαστών.
  Ψυχραιμία!
  Σε ένα κράτος δικαίου θα περίμενε η διοίκηση την απόφαση του ΣτΕ και μετά θα λάμβανε τα μέτρα. Αν ο νόμος κρινόταν συνταγματικός και μετά θα διενεργείτο ο διαγωνισμός. Αν ο νόμος κρινόταν αντισυνταγματικός, θα συμμορφωνόταν η διοίκηση και εκτελεστική εξουσία στις επιταγές του ΣτΕ και θα προχωρούσε τον διαγωνισμό σύμφωνα με αυτές τις επιταγές.
  Αυτά όμως στα κράτη δικαίου. Εδώ κουτοπονηριές και ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.Εδώ γίνεται αγώνας για να προλάβουν να εκπέμψουν οι νέοι παίκτες και μετά ας κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος. Οι έννομες συνέπειες θα έχουν γεννηθεί.Τους την χάλασε λίγο η υπόθεση Καλογρίτσα αλλά έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης.
  Ηθικό δίδαγμα προς τους πολίτες: γράφουμε την δικαιοσύνη στα υποδήματα μας όταν υπάρχει πιθανότητα να κρίνει εις βάρος των απόψεων μας και των πεπραγμένων μας.
  Και θα πετύχουν το ακατόρθωτο: τελικά όλοι οι εκπέμποντες τηλεοπτικοί σταθμοί να είναι παράνομοι, οι έχοντες άδεια από το 1993 γιατί αυτή δεν ανανεώθηκε και οι νέοι παίκτες διότι θα έχουν λάβει άδεια βάσει ακυρωθείσας διαδικασίας.
  Το πιθανότερο είναι οι οκτώ πανελλαδικοί σταθμοί να γίνουν τελικά 10.
  Ουδέν κακό αμιγές καλού.
  Τελικά η κυβέρνηση ακούσια και παρά την θέληση της και το σχεδιασμό της θα έχει συμβάλει στην ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας!!!

 2. Ραδιόφωνο επαρχίας says:

  Στην υπόθεση Ε.Σ.Ρ. το μόνιμο πρόβλημα είναι η ασυλία που παρέχεται από τη νομοθεσία στα μέλη του -για όσα πράττουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους- και τα πρόσωπα εννοείται. Γιατί δεν έχει μιλήσει κανείς τόσα χρόνια για το καταστροφικό έργο του ισόβιου Λασκαρίδη; Από το 2006-7 και μετά δε μπόρεσαν να βρουν ένα έντιμο και αποφασιστικό άτομο να βάλει τα πράγματα σε τάξη; τι έλεγχος γίνονταν τόσα χρόνια στα οικονομικά των καναλιών; στα δάνεια; ή μήπως δεν έχουν την υποχρέωση οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις να καταθέτουν όλα τα οικονομικά τους στοιχεία και ότι άλλο τους ζητηθεί από το Ε.Σ.Ρ.; ή δεν έχει δικαίωμα το Ε.Σ.Ρ να τα ελέγξει; αλλά ποιο Ε.Σ.Ρ.; Συζήτηση σε δουλειά να βρισκόμαστε όταν δεν υπάρχει πραγματική πρόθεση ρύθμισης του τοπίου από κανέναν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οργίασαν με την υπόθεση Ε.Σ.Ρ. και τώρα η σειρά των σημερινών κυβερνώντων που βλέπουν την όλη κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία αλλά προς λάθος κατεύθυνση.

Leave a Reply

%d bloggers like this: