Ν.Παππάς στο ΣΚΑΪ: Αν ακυρωθεί ο νόμος μας από το ΣτΕ γυρίζουμε στην προτεραία κατάσταση

ΠΑΠΠΑΣ ΣΚΑΪΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Τυχόν ακύρωση του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ θα οδηγήσει στην «προτεραία κατάσταση» και θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους «νέους παίκτες» στο τηλεοπτικό πεδίο τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς εξήγησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο, καθώς θα του αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες.

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο Θεός ξέρει τι θα γίνει… Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.skai.gr/

Comments

 1. nick says:

  Τί ωραία! Είμαστε κλόουν και καυλαντίζουμε, σαν να μας λέει…

 2. NIKGEO says:

  Όλα τα προβλήματα της διαδικασίας και το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιότητας από το ΕΣΡ στον υπουργό τύπου είχαν επισημανθεί προ της ψηφίσεως του νόμου.Αλλά η αλαζονεία και η μέθη της εξουσίας τυφλώνει.
  Όλο το ζήτημα ξεκίνησε από την μυστηριώδη εμμονή στον αριθμό 4 άδειες,που στόχευε στο κλείσιμο κάποιων ( με συναίνεση κάποιων εκ των μετόχων που με την εφημερίδα τους στηρίζουν λυσσαλέα την κυβέρνηση) αλλά και στην είσοδο παικτών.Αντί εξαρχής να πουν 8 άδειες,να συσταθεί εσρ και να προχωρήσει ο διαγωνισμός προχώρησαν σε έναν περίεργο διαγωνισμό,που οδηγήθηκε σε ένα πιο πολύπολοκο πρόβλημα από αυτό που θα
  έλυνε.
  Τι θα πει επιστροφή στην προτεραία κατάσταση.Αν τυχόν κριθεί ότι η διαδικασία χώλαινε το κράτος θα συμμορφωθεί με την απόφαση και θα διενεργήσει νέο διαγωνισμό.Οι νέοι παίκτες αν τυχόν βγει απόφαση που θα ακυρώνει την διαδικασία δεν μπορούν να εκπέμψουν.Στις δημοκρατίες έτσι συμβαίνει,τα δικαστήρια κρίνουν η διοίκηση συμμορφούται.Εξάλλου όλοι συμμετείχαν γνωρίζοντας το ρίσκο της εκκρεμοδικίας ενώπιον του ΣτΕ.Ένα λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλο λάθος.Και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε αυτοπαγίδευση.

 3. Βας says:

  “Μόνο ο Θεός ξέρει”, λέει. Η αλήθεια είναι ότι θα έχει πρόβλημα ο Παππάς και η θέση του.
  Μακάρι πάντως να ολοκληρωθουν την Τεταρτη τα δικαστικά, ως τότε όλες οι συζητήσεις που διαβάζουμε για συνεργασίες αγορές μηχανημάτων, κλπ αναγκαστικά παγωνουν, δεν έχουν νόημα.
  Και η τροπολογία αν έρθει δεν έχει αξία, μοιάζει εκφοβιστική, θα δημιουργήσει θόρυβο- αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και θα φέρει τελικά αντίθετα αποτελέσματα.
  Τη Δευτέρα από τη συνεδρίαση του ΣτΕ θα υπάρχει αίσθηση που πάει το πράγμα, γιατι κάθε δικαστής με τη σειρά τοποθετείται πάνω στην εισηγηση. Το 16-9 πιστεύω ότι είναι ισχυρο σαν διαφορά παρότι δεν είναι δεσμευτικο για τη συνέχεια.

Leave a Reply

%d bloggers like this: