Τέλος ο Στ. Καπάκος από την ΕΡΤ

ΚΑΠΑΚΟΣΤέλος ο Σταύρος Καπάκος από τη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας. Το ΔΣ ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες με ψήφους 4 έναντι ενός αποφασίστηκε η αποπομπή του από τη γενική διεύθυνση.

Comments

 1. Κωστας says:

  Την απόφαση θα πρέπει να επικυρώσουν οι βασικοί μέτοχοι της ΕΡΤ. Θα το κάνουν;

 2. TV maniac says:

  Ωραίος ο Ταγματάρχης εδώ. Παίζει τα ρέστα του! Η πληροφορία για τον “έναν εναντίον τεσσάρων” είναι σωστή. Πρόκειται για τον γνωστό ένα που προαλείφεται άλλης θέσης δημοσίου μετά την ΕΡΤ.

 3. Ούτε Γουλιά says:

  Μόλις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν…

  • User says:

   Ποιος απ’ ολους του ΣΥΡΙΖΑ ειναι το ζήτημα…

 4. Laura says:

  Ο νεος Μαναλης επι τω έργω… κατι ήξερε η Ζωη που σε ειχε σαπισει στη Βουλη. Εκει που εσταζες απο την αγωνία. Ευγε Λαμπη . Ευγε ΣταλιΝΙΚΟ.
  Προβλεψιμοι όσο ποτέ
  Ερχονται οι “εθελοντικες” μεταταξεις που οδηγούν σε ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
  Οι Απολύσεις με αριστερό τρόπο
  Οι Κεδικογλου Καψης Σαμαρας θα θυμιζουν νήπια μπροστά στα φασισταρια της δήθεν Αριστεράς της σποράς των Ηττημένων

 5. NIKGEO says:

  Το πρόβλημα δεν είναι ο Καπάκος,είναι ένας καλός δημοσιογράφος.
  Το ζήτημα είναι ότι όλες οι διαχρονικές παθογένειες της κρατικής τιβί είναι παρούσες.
  Αντί να υιοθετηθεί και να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο απεξάρτησης της ερτ από την εκάστοτε κυβέρνηση και να κοπεί δια παντός ο ομφάλιος λώρος γυρίσαμε στο νομικό πλαίσιο της δεκαετίας του 80 ,όπου ο υπουργός κάνει κουμάντο,διορίζει ΔΣ και κατ’ουσίαν διευθυντές και διευθυντή ειδήσεων της αρεσκείας του.
  Το πρόβλημα είναι ο κομματισμός και ότι στην αντίληψη των ελλήνων πολιτικών η ερτ πρέπει να λειτουργεί ως μηχανισμός προβολής του υπαρκτού ή ανύπαρκτου κυβερνητικού έργου και να λιβανίζει την κυβέρνηση,διαβάζοντας απλώς τα δελτία τύπου των κομμάτων.Η εξόφθαλμα φιλοκυβερνητική γραμμή των ειδήσεων και των εκπομπών σε συνδυασμό με λανθασμένη επιλογή προσώπων έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα ενώ η τηλεθέαση και η επιρροή βουλιάζει.Παράδειγμα τις ημέρες διεξαγωγής του ιδιότυπου διαγωνισμού για
  τις τηλεοπτικές άδειες η ερτ μετέδιδε έκτακτες μαραθώνιες ενημερωτικές εκπομπές,προφανέστατα προκειμένου να ενισχύσει και προβάλλει την κυβερνητική γραμμή.Σήμερα τέλη Οκτωβρίου δεν μεταδίδει ακόμα ούτε ενημερωτικό πρόγραμμα πλην ειδήσεων ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα εκφωνεί το κεντρικό δελτίο.Για ψυχαγωγικό πρόγραμμα δεν συζητάμε,είναι ανύπαρκτο πλην ελάχιστων ξένων σειρών και ασπρόμαυρων ταινιών.Ομοίως τις ημέρες του ” σκανδάλου” Καλογρίτσα ήταν πασιφανές πως η λογική των ειδήσεων της ερτ είχε δομηθεί στην βάση απάντησης για λογαριασμό της κυβέρνησης.
  Για κριτική προς τον κυβερνητικό έργο δεν συζητάμε,αν υπάρξει ίχνος κριτικής μάλλον στρέφεται στην αντιπολίτευση.Για ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων ούτε λόγος: μάλλον σταμάτησε η ανθρωπιστική κρίση,άνθρωποι δεν ξάχνουν στα σκουπίδια,ούτε θα κρυώσουν λόγω του ακριβού πετρελαίου,ούτε λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία λόγω ασιτίας,ούτε κανείς αυτοκτονεί και οι συντάξεις αυξάνονται.
  Είναι λοιπόν πασιφανές ότι όσο η ερτ θα προβάλλει την εκάστοτε κυβερνητική γραμμή θα βουλιάζει στο περιθώριο του τηλεοπτικού γίγνεσθαι.Στην Ευρώπη όπου υπάρχουν πραγματικές δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις ( που κριτικάρουν σκληρά ακόμα και την κυβέρνηση βλ. ΒΒC,DW,ZDF,FRANCE24 ακόμα και το αδελφό ΡΙΚ) αυτές πρωταγωνιστούν.
  Στην Ελλάδα έχουμε την κρατική τηλεόρασγ βαλκανικού τύπου,που μάλλον μας αξίζει.
  Και για αυτήν την κατάσταση δεν φταίει ο διευθυντής ειδήσεων,αν αναζητούν υπεύθυνους ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στο καθρέφτι.
  Υ.Γ. Αν κάποιοι ονειρεύονταν ότι με τον περιορισμό των καναλιών της ιδιωτικής τιβί σε 4 θα ενισχυόταν η ερτ πλανώνται πλάνη οικτρά.Λόγω ανυπαρξίας προγράμματος μάλλον θα γιγαντώνονταν τα ιδιωτικά αφού κάποια εξ αυτών θα έβλεπαν μέσους όρους τηλεθέασης άνω του 25%,ημέρες δηλαδή ’91-’99.

Leave a Reply

%d bloggers like this: