Ιδέες Action 24 στην ΕΡΤ

Action 24Από τους άνεργους …στους σχολιαστές.  Μόλις στις αρχές της βδομάδας η ΕΡΤ διαμαρτυρόταν για την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ επί του διαγωνισμού των 51 δημοσιογράφων ισχυριζόμενη πως δεν μπορεί να προσλάβει άνεργους. Υποσχόταν μάλιστα πως θα βρει άλλους τρόπους.   Και ως εκ θαύματος η λύση ήταν να προσληφθούν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, με την συνήθως προβληματική επιλογή της μικτής παραγωγής, με μια ιδέα που θυμίζει έντονα Action 24… Μια ομάδα δημοσιογράφων θα συζητά, εκ νέου τα θέματα της επικαιρότητας κάθε απόγευμα στις 6.30 ως τις 8.00 το βράδυ.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Το action 24 εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο διότι δεν έχει τον αντίστοιχο μηχανισμό όυτε δελτίο ειδήσεων εκπέμπει.
  Για την ΕΡΤ όμως με πλήρη μηχανισμό ειδήσεων,ανταποκριτές σε όλες τις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας αλλά και σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων ανά την υφήλιο είναι αδιανόητο να κάνει μικτή παραγωγή ή εξωτερική παραγωγή στην ενημέρωση.Δικαίως αναρωτιούνται κάποιοι γιατί απαξιώνεται το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας,γιατί δεν γίνεται εσωτερική παραγωγή.
  Αν επρόκειτο για ψυχαγωγική πρόγραμμα
  ( σόου,τηλεπαιχνίδι,ελαφρά ψυχαγωγία) θα δικαιολογείτο η πρόσληψη εκτάκτων συνεργατών.Αν και στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα η ερτ θα έπρεπε να κάνει εσωτερικές παραγωγές ή έστω παραγωγή μέσω θυγατρικής εταιρείας παραγωγής.Αλλά το ψυχαγωγικό πρόγραμμα το έχει εγκαταλείψει.

 2. mediogatos says:

  Τα ίδια Παντελάκη μου (ή μάλλον Λάμπη μου και Διονύση μου…) τα ίδια Παντελή μου! Ή απλώς η γνωστή ιστορία -χρόνια τώρα στην ΕΡΤ- επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα! Άρα επαναλαμβάνεται και το αίσχος, καθώς ντροπή δεν υπάρχει πουθενά! Πρώτα -λένε- δεν πάνε καλά τα …νούμερα, μετά βρίσκουν ότι γι’ αυτό φταίνε οι παρουσιαστές κ.α. συντελεστές, γιατί δήθεν το δημοσιγραφικό επιτελείο είναι είτε ακατάλληλο, είτε κατώτερο των απαιτήσεων του κοινού, είτε “κουρασμένο” είτε “βαλτωμένο” (λόγω σιγουριάς της θέσης …) είτε , είτε κ.α. (Δεκάδες δικαιολογίες βρίσκονται…). Οπότε μετά οι σοφοί ιθύνοντες βρίσκουν τις λύσεις, δι’ επιφοιτήσεως της αγίας Παρασκευής… Αν δεν μπορούν να κάνουν -με εξωτερικούς δημοσιογράφους ή άλλους συντελεστές- συμβάσεις έργου ή εργασίας ορισμένου χρόνου, τραβάνε από τη φαρέτρα των λύσεων -εξυπηρετήσεων την “μικτή παραγωγή”, τουτέστιν συνεργασία ΕΡΤ με κάποια εταιρία και όλα ΟΚ! Μετά πασάρουν εκεί για τις αμοιβές τους δημοσιογράφους (να μην φαίνεται ότι κάνει προσλήψεις το μαγαζί…), κοστολογούν κάθε εκπομπή και σκάει η ΕΡΤ το παραδάκι στην εταιρία κι αυτή στους συντελεστές, κρατώντας φυσικά και τα δικά της για τη όλην σύμπραξη… Απλά πράγματα, απ’ έξω τα ξέρει αυτά ο Ταγματάρχης, δεν χρειάζεται καν να ρωτήσει ..συνταγματάρχη ή ταξίαρχο… Οπότε όσοι ήταν άνεργοι ή περιφερόμενοι ή απλώς καλεσμένοι σε πάνελ εκπομπών βρήκαν σταθερή δουλειά, τώρα που ο κλάδος τραβάει ακόμη μεγαλύτερα ζόρια εξ αιτίας της αριστερής (;) κυβέρνησης Προσέξτε δε και κόλπο… Δεν είναι και οι εφτά που διάβασα ΣΥΡΙΖΑ για να θολώσουμε και τα νερά και να κάνουμε και κανά ρουσφετάκι σε όσους είπαν ένα καλό λόγο για κάποιους, ώστε πάντα να υπάρχει κι ένα παράθυρο ανοικτό προς άλλα Κόμματα. Τώρα τί σχέση έχει ο φίλος μου ο Τρίμης με την τηλεόραση ούτε ο Παππάς δεν ξέρει, όπως και η άλλη Συριζαία (έως το κάκκαλο κατά δήλωσή της) και παρειφερειακή σύμβουλος Νότιου Τομέα Αθήνας Αναστασία Γιάμαλη… Οι υπόλοιποι λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί και τηλεοπτικά πρόσωπα, αλλά δεν καταλαβαίνουν εκεί στην ΕΡΤ ότι δύσκολα τα πρόσωπα κάνουν τόσο γκελ στο κοινό ώστε να καλύπτουν την εντύπωση που αφήνει το περιεχόμενο των εκπομπών; Εχουν δοκιμασθεί όλες οι μέθοδοι για να κάνει νούμερα η δημόσια τηλεόραση, αλλά δεν είχαν σχεδόν ποτέ τα προσδοκώμενα αποτελέσματα… Γιατί πέραν από μια καχυποψία ή “κούμπωμα” του κοινού βαραίνει και η προσέγγιση των θεμάτων επικαιρότητας, ο τρόπος εκφοράς των απόψεων, η επιλογή των καλεσμένων κ.α. Τέλος, αφήνω στο περιθώριο τη συνέπεια, ότι με τέτοιες κινήσεις ξανά το προσωπικό της ΕΡΤ νιώθει παραγκωνισμένο, περιθωριοποιημένο, υποτιμημένο κ.α. και φυσικά αρκετοί θα βρουν τρόπο να δουλεύουν από τυπικά έως πολύ λίγο και χαλαρά! Οποιος ξέρει την ΕΡΤ το βλέπει ήδη στην οθόνη του το …έργο!

  • Laura says:

   Ακριβώς οπως τα λες mideogate. Ο τροβαδούρος της δηθεν αριστεράς ( ή μάλλον τους ξέφυγε ;;; ) στον μονόλογο του στο στούντιο Ε αναφέρθηκε σε ” μετατάξεις ” σε δήμους.Άλλωστε ο βαθμοφόρος και ο καλλιτέχνης θελουν να ” παραδώσουν στον επόμενο το ” περίπτερο ” νοικοκυρεμένο ” και χωρίς “αναμνήσεις ” φορτωμένο

 3. Λουξ says:

  Τόση υπεράσπιση στη…διοίκηση “χτυπωντας” τγν διοίκηση έχω να δω από στημένο αγώνα κατς του 80. Γνωστή ηπρακτική, εξαλλου και αυτη εκει γύρω στην ίδια δεκαετία εφαρμόστηκε από ντουρους συνδικαλισταραδες στην ερτ και αλλού και απ οτι φαίνεται την χρησιμοποιούν ακόμα.

 4. TV maniac says:

  Δεν τελείωσαν ακόμα όλα και μην βιάζεστε φίλοι μου. Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πέρα για πέρα καυτή για την ΕΡΤ. Θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο εκπλήξεις που ούτε φαντάζονται οι τωρινοί διοικούντες. Σημειώστε το κάπου αυτό και θα τα ξαναπούμε να γιορτάσουμε μαζί την Εθνική εορτή.

 5. mediogatos says:

  Τί εννοείς και σε ποιόν αναφέρεσαι ΛΟΥΞ ότι υπερασπιζεται τη διοίκηση ενώ τη…”χτυπά”; Δεν το εξηγείς να καταλάβουμε πόσο ανώτερο πνεύμα είσαι;

Leave a Reply

%d bloggers like this: