Παππάς για Λοβέρδο: Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε

ΠΑΠΠΑΣΠΗΓΗ: Real.gr / του Βασίλη Σκουρή
«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατ. ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.real.gr/

Comments

 1. NIKGEO says:

  Ο λαϊκισμός εκατέρωθεν δεν έχει όρια.Έλεος μη νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο.
  Πρώτον δεν έχει εισπραχθεί παρά το 1/3 των ποσών που προσέφεραν όσοι υπερθεμάτισαν για την λήψη άδειας.
  Δεύτερον τα χρήματα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορούν να κατευθυνθούν στις δράσεις που ισχυρίζονται δεδομένου τα συμφωνηθέντα στο μνημόνιο ΙΙΙ (MoU III,όπως και στα προηγούμενα άλλωστε) άλλα προβλέπουν.
  Τρίτον αν η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει ότι ο διαγωνισμός πάσχει νομικά λόγω αντισυνταγματικότητας της μεταφοράς της αρμοδιότητας από το εσρ στον υπουργό τότε το πρόβλημα το έχει το κράτος , που διεξήγαγε έναν διάτρητο νομικά διαγωνισμό,τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν και να διεξαχθεί νέος διαγωνισμός.Και το κράτος όπως εκπροσωπείται από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση γνώριζε κατά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού ότι υπήρχε αυτή η εκκρεμοδικία και πήρε το ρίσκο χωρίς να περιμένει την απόφαση, ας υποστεί τις συνέπειες.Και οι υπερθεματιστές γνώριζαν την εκκρεμοδικία και ας μην κλαψουρίζουν, εξάλλου κι αυτοί δεν παραιτήθηκαν των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν καταθέσει, γεγονός που δείχνει ότι συνεχίζουν την αντιδικία.
  Το επιχείρημα για επιστροφή των χρημάτων κατ’ ουσίαν προσπαθεί να φέρει τους δικαστές προ ηθικού διλήμματος και να ασκήσει πίεση μέσω τετελεσμένου.Αλλά τι θέλουν να κάνουν οι δικαστές τα στραβά μάτια αν όντως υπάρχει νομικό πρόβλημα επειδή το κράτος θα μαζέψει κάποιο ποσό; Αυτό αντιβαίνει στην λογική. Ας οργάνωνε και διεξήγαγε το κράτος τον διαγωνισμό υπό τους σωστούς όρους.Όμως το κράτος γνώριζε πολύ καλά ότι υπάρχει κίνδυνος ο νόμος να καταπέσει και ανέλαβε την ευθύνη του.Απλά επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα προσπαθεί να πιέσει. Είναι και τα νεύρα που ο φίλα προσκείμενος δεν έλαβε άδεια και στράβωσε η δουλειά.Διότι νομικό πρόβλημα δεν υπάρχει , ούτε χάος ούτε καταστροφή. Θα καταργηθούν όσα σημεία του νόμου τυχόν κριθούν συνταγματικά, θα συσταθεί εσρ, θα προχωρήσει η διαδικασία.
  Από την άλλη και οι της αντιπολίτευσης πρέπει να αισχύνονται που τόσα χρόνια διατηρήθηκε το προσωρινό καθεστώς και δεν προχώρησε η οριστική αδειοδότηση.Σε αυτο δεν έχουν πειστική απάντηση. Και δεν μιλω από το 2010 και μετά , τότε θα πει κανείς υπήρχαν σπουδαιότερα προβλήματα, πτώχευση του κράτους, φόβος για έξοδο από το ευρώ, συνεχείς εκλογές, μεγάλες φουρτούνες.
  Αλλά από το 1999 που έληξαν οι πρώτες άδειες γιατί η διαδικασία δεν προχώρησε.
  Επιτέλους τόσα χρόνια μετά πρέπει να μπει τάξη. Αλλά το λάθος να μην διορθωθεί με νέο λάθος, μαύρο σε υγιείς επιχειρήσεις, κλείσιμο της αγοράς προκειμένου να δημιουργηθεί ολογοπώλιο, με το οποίο η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να συνεννοείται καλύτερα.

 2. mediogatos says:

  NIKGEO, σωστός! Και με συνεχιζόμενο λαϊκισμό και με φαιδρολογήματα -αντί επιχειρημάτων- βομβαρδιζόμαστε ως κοινωνία, γιατί οι … πολιτικοί ξέρουν ότι έτσι συνηθίζει σε ορισμένα πράγματα ο “λαός”, αποκοιμιέται και μασάει ευκολότερα ό,τι του σερβίρουν… Πολλοί ακόμη και κουτόχορτο! Οποιοι σκέπτονται και θυμούνται λίγο θα ανακαλούν στην μνήμη τους ότι συνεχίζεται το παιχνίδι “εσείς κάνατε εκείνα, εσείς βαρύνεστε με τ’ άλλα κ.ο.κ.” τα οποία αποτελούν εύκολη δικαιολογία για τους σημερινούς να φορτώνουν τα πάντα στους χθεσινούς! Ρε, δε ψήφισε ο κόσμος για να κάνετε τα ίδια ή να κρύβετε τις αδυναμίες, ανικανότητες, λάθη και σκοπιμότητές σας π΄σιω απ’ το τι έκαναν οι προηγούμενοι κι οι κάθε προηγούμενοι… Ο κόσμος ψήφισε για πρόγραμμα, ρεαλισμό, αξιοκρατία, ικανότητα, οσυιαστική στήριξή του, παργματική μάχη να κερδηθούν ή έστω να επιτραπούν κάποια πράγματα από τους δανειστές και χρηματοδότες της χώρας… Δεν ψήφισε για Βαρουφάκηδες, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνηδες κ.α. , ούτε για πολεμικές αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια κ.λπ., ούτε για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφύλων ή για τα θρησκευτικά κ.λπ! Χέστηκε για άολ’ αυτά και φυσικά ούτε η τσέπη του θα δει χαϊρι ούτε η ανάπτυξη θά’ ρθει μα’ αυτά.
  Ακόμη και για τις τηλεοπτικές άδειες , όσοι σκέφτονται ακόμη στοιχειωδώς και δεν τρώνε βελανίδια, γραμμένα έχουν και τα κανάλια κι εσάς κ.κ. κυβερνώντες… Σάμπως θα κερδίσουν ποιότητα προγραμμάτων ή αντικειμενικότητα και πλουραλισμό ενημέρωσης αν είναι 4 ή 6 ή 8 κι αν βγαίνουν ή δεν βγαίνουν οικονομικά; Ή μήπως θα βαθύνει η δημοκρατία και θα γεμίσει η χώρα διαφάνεια και κάθαρση…Μεγαλοπρεπώς όχι θ’ απαντήσουν οι εχέφρονες! Οπότε κατά το “δε μας χέζεις ρε Νταλάρα…” του Χάρρυ Κλυνν σε δίσκο του, ας πούμε κι εμείς “δεν μάς χέζεις ρε Παππά…”…
  Φέρνεις έναν νόμο κύριε… Οφείλεις να δεχτείς όσα προβλέπει το Σύνταγμα, δηλ. να κριθεί σύμφωνος ή όχι προς το Σύνταγμα… Κι αφήνεις τα παιχνίδια, τις πιέσεις, τους βρόμικους ηθικούς εκβιασμούς δεξιά κι αριστερά και ειδικά στους δικαστές του ΣτΕ… Στο κάτω κάτω τι θα γίνει κι αν καθυστερήσει λίγους μήνες η όποια αδειοδότηση; Εδώ καθυστερούν χρόνια τόσα άλλα σοβαρότερα, καθυστερούν ΠΔ ή Υπ. Αποφάσεις παρ’ ότι έτσι μπλοκάρεται η ουσιαστική εφαρμοφή ψηφισμένων νόμων, καθυστερούν μήνες ερμηνευτικές εγκύκλιοι δένοντας τα χέρια ασφαλιστικών ταμείων για συντάξεις κ.α. δικαιώματα, υπηρεσιών κ.λπ. Αλλά τώρα οι κ.κ. Παππάς και Κρέτσος (άλλο φρούτο της Αριστεράς και δαύτος…) κόπτονται για τους υπερθεματιστές, που οι δύο δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα για το τί σημαίνει “τηλεοπτικός σταθμός απαιτήσεων” και μπορεί να μας΄μοστράρουν τίποτε Κανάλι 9, extra, art κ.α. Να γελάσει κάθε πικραμένος…
  Ποιος εγγυάται ότι αν γίνει μια διαφορετική διαδικασία κι αν αυξηθούν οι άδειες δεν θα συγκεντρωθούν αντίστοιχα ή περισσότερα χρήματα; Αλλά και 20 ή 30 ή και 50 λιγότερα να μαζευτούν θα κρίνουν αν και τί θα …σωθεί; Οχι βέβαια γιατί όσα λέγονται είναι για πολύ μαλάκες (συγγνώμη συν-αναγνώστες)! Ακόμη και 250 εκ. να διατεθούν στους φτωχούς, αναξιοπαθούντες, άνεργους, άστεγους ή όποιους άλλους -θύματα της κρίσης- θα αντιστοιχούν το πολύ 5 ευρώ στον καθένα! Ωραία σώθηκαν τώρα οι λογής λογής αναγκεμένοι της χώρας….
  Φυσικά όλα αυτά δεν “λευκαίνουν” κανένα ΠΑΣΟΚ, καμιά ΝΔ ή καμιά συγκυβέρνηση που δεν έδωσαν ποτέ οριστικές και νόμιμες άδειες… Αλλά το να γυρίζουμε και δήθεν να ψάχνουμε ενόχους και αιτίες της καταστροφής στο παρελθόν δεν λύνει κανένα πρόβλημα του σήμερα και του αύριο! Μάλλον βολεύει να συντηρείται το ίδιο φθαρμένο και καθαρά ωφελιμιστικό για όσους είναι μέσα και κοντά του “πολιτικό καθεστώς” της μεταπολίτευσης, δηλ. όλα τα συστημικά Κόμματα, από ΧΑ έως και ΚΚΕ… Γιατί όλοι ξέρουν δεκαετίες ότι η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις & υποχρεώσεις (πολιτικές και οικονομικές) ως συμμέτοχος σε συμμαχίες ή ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΝΕκ.α.) ότι δεν μπορούσε να είναι πραγματικά ελέυθερη, αδέσμευτη, ανεξάρτητη, αυτόνομη, αυτόβουλη σε πολλά ζωτικά πράγματα… Οπότε ανέκαθεν η εσωτερική διακυβέρνηση υπέκειτο σε πιέσεις, περιορισμούς κ.α. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τη χώρα -οπερέτα που φτιάξαμε και λειτουργούμε φταίνε όλα τα παραπάνω και οι ξένοι…

Leave a Reply

%d bloggers like this: