ΑΙΧΜΕΣ

ΑΙΧΜΕΣΤρεις “γαμπροί” και δύο “νύφες”. Αλαφούζος, Σαββίδης και Μαρινάκης συνεχίζουν να αναζητούν πρόγραμμα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ή και υποδομές.

 

Οι “νύφες” τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή είναι δύο: Ο Alpha και το Star και οι κουβέντες γίνονται με όλους.

 

Όλα αυτά αν δεν αποφασίσει διαφορετικά το ΣτΕ.

 

Σε αυτή την περίπτωση πάντως υπάρχει δέσμευση από το Φάληρο (ΣΚΑΪ) για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Alpha, μέσω της εταιρείας παραγωγής του ομίλου.

 

Δεν θα συνεχίσει στο εγχείρημα Σαββίδη ο Κώστας Αρβανίτης. Διαφώνησε με τις επιλογές στα πρόσωπα της ενημέρωσης και θα συνεργαστεί με άλλο δίκτυο…

 

Comments

 1. NIKGEO says:

  Aν το ΣτΕ εκδώσει άμεσα υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα, με κυριότερα τα εξής:

  1) Ο νόμος Παππά δια του οποίου μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα αδειοδότησης από το εσρ στον υπουργό αλλά και ορίστηκαν οι άδειες σε 4 κρίνεται αντισυνταγματικός και αντίθετος στο κοινοτικό δίκαιο.
  Ο διαγωνισμός ακυρούται. Δεν μπορούν να ξεκινήσουν να εκπέμπουν οι νέοι Μαρινάκης και Σαββίδης. Ο πρώτος πιθανόν να μπει σε υπάρχον μεγάλο κανάλι που παραπαίει,δείχνει όμως ότι με τις απαραίτητες αλλαγές μπορεί να έχει μέλλον.Ο δεύτερος δεν είναι βέβαιο ότι ενδιαφέρεται ή είναι καναλάρχης εξ ανάγκης μετά την έκπτωση Καλογρίτσα λόγω αδυναμίας καταβολής του τιμήματος.Θα συγκροτηθεί εσρ και θα διεξαχθεί νέος διαγωνισμός με όρους, τα γενικά πλαίσια που έχει θέσει η απόφαση.

  2) Ο νόμος κρίνεται συνταγματικός ως προς την μεταφορά της αρμοδιότητας αλλά κρίνεται ο περιορισμός των αδειών σε 4 αντισυνταγματικός και αντίθετος με το κοινοτικό δίκαιο.
  Οι παλιοί σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να κλείσουν. Οι νέοι αμφίβολο ότι μπορούν να εκπέμψουν.Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει εκ νέου.

  3) Ο νόμος κρίνεται συνταγματικός ως προς την μεταφορά της αρμοδιότητας αλλά για τον περιορισμό των αδειών σε 4 κρίνεται σκόπιμη η υποβολή ερωτήματος στο αρμόδιο δικαστήριο της ΕΕ σχετικά με την συμφωνία του εν λόγω περιορισμού με το κοινοτικό δίκαιο, το οποίο είναι υπέρτερη πηγή δικαίου από το Σύνταγμα.
  Σε αυτή την περίπτωση οι παλιοί δεν μπορεί να κλείσουν πριν τελειώσει η εκκρεμοδικία.Οι νέοι αμφίβολο ότι μπορούν να εκπέμψουν.

  4) Ο νόμος κρίνεται συνταγματικός στο σύνολο του.
  Εκκρεμούν κι άλλες αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ κατά της διαδικασίας διενέργειας του διαγωνισμού αλλά και της κατακύρωσης.Δεν έχουν ακόμα συζητηθεί.Είναι βέβαιον ότι το κράτος θα επιχειρήσει να κλείσει τους μη αδειοδοτηθέντες. Οι τελευταίοι θα ζητήσουν προσωρινή δικαστικη προστασία.Το λουκέτο πάλι θα εξαρτηθεί από το ΣτΕ.

  Αν τώρα το ΣτΕ καθυστερήσει να εκδώσει την απόφαση, το πράγμα περιπλέκεται περισσότερο.Οι νέοι θα ξεκινήσουν εκπομπή. Οι παλιότεροι αμφίβολο ότι μπορεί να κλείσουν.Η ανασφάλεια δικαίου μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα του δημοσίου μακροχρόνια καθώς θα κληθεί να πληρώσει αποζημιώσεις είτε σε όσους πέσει μαύρο είτε και στους νέους καναλάρχες αν συνεχίσουν να λειτουργούν και οι υπόλοιποι.

Leave a Reply

%d bloggers like this: