Ιδρύουν την ‘Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ρ.Τ.

«Οι καιροί ου μενετοί», οι ευκαιρίες δεν περιμένουν, πρέπει να δράσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στην πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα, οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε στη χώρα μας, με πλήρη ανατροπή του τρόπου ζωής μας και μετά την επιχειρούμενη διάλυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από την προηγούμενη κυβέρνηση, τολμάμε να δημιουργήσουμε μια νέα συλλογικότητα, στόχος της οποίας είναι η ανασύσταση και η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς και η προσπάθεια αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων.

Η ταπεινή προσπάθειά μας, η οποία τώρα ξεκινά να πλαισώνεται από συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, φιλοδοξεί να διαμορφώσει όρους και προυποθέσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Δεν κομίζουμε νέα πράγματα στον στίβο των διεκδικήσεων, διότι αυτά είναι καταγεγραμμένα και έχουν επισημανθεί από όλους. Εκείνο όμως που θέλουμε να προτάξουμε είναι το νέο ήθος, ως στοιχείο ποιοτικής διαφοράς των διεκδικήσεών μας. Η εικόνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην ΕΡΤ δεν είναι αυτή που μας αξίζει. Οι ευθύνες όμως δεν θα είναι η δική μας προτεραιότητα.

Δεν θα αναλωθούμε σε στείρες και αντιπαραγωγικές αντιπαραθέσεις.

Μπορεί το όραμά μας να μοίαζει ουτοπικό για τα δεδομένα αλλά μας αφυπνίζει και μας συνεγείρει ώστε να δράσουμε πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ο νέος δρόμος που θέλουμε να χαράξουμε περιέχει συνεργασίες, αλλαγή νοοτροπίας, δουλειά και όχι τυφλό διεκδικιτισμό και κατακερματισμένη επιθετικότητα. Μόνο με συλλογικότητα, ενότητα και συνολικές αλλαγές διορθώνονται τα λάθη.

Το στοίχημα για την ανάκτηση του κύρους της ΕΡΤ δεν μπορεί να περιμένει άλλο, πόσο μάλλον χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων της. Η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής και άοκνη, γι’αυτό σας καλούμε να πλαισιώσετε μαζικά αυτόν τον αγώνα με εγγραφή που θα διανεμηθεί σε όλην την ΕΡΤ από την συντονιστική επιτροπή.

Η συλλογική προσπάθεια και ο κοινός αγώνας έχουν πάντα αποτέλεσμα. Για τα επόμενα βήματα της Ένωσης Εργαζομένων της ΕΡΤ που αφορούν την οργάνωση και τη δράση της, θα ενημερωθείτε άμεσα.

Υπάρχει ένας τρόπος να συμβάλλει κανείς στην αλλαγή: να μην παραιτείται.

 

25/10/2016

 

Tο Δ.Σ.

Comments

 1. Επιτέλους κάτι αλλάζει !!!

 2. Υποκινητής says:

  Ανώνυμη ανακοίνωση με σπόνσορα την διοίκηση (φαντάζομαι εταιρικό mail ee@ert.gr δεν παίρνει ο καθένας). Τελικά έχουν βάλει όποιον μπορούν για διάσπαση…

 3. Ούτε Γουλιά says:

  Τι θέλουν τα παιδιά; Ταμπέλα ΔΤΝΕΡΙΤ; Εφτασεεεε

 4. Γιωργος says:

  bye bye Ποσπερτ

 5. Κορτω says:

  Δύο γαιδαροι μαλωνανε. Από τη μία το καλφαγιανισταν από την άλλη το κοντιζαν κ μπαντερ ο…Τελης. Ότι να ‘ναι…

 6. Τι έξυπνο σκίτσο…….
  Η ΕΡΤ δεν είναι το ραδιομέγαρο με τη γελοία πινακίδα κατάλοιπο της ΝΕΡΙΤ!!!
  Η ΕΡΤ είναι οι άνθρωποι της και το απέδειξαν! Φαίνεται στα σχέδια δεν υπάρχει η ΕΡΤ3 και οι περιφερειακοί σταθμοί.
  Μετά απο την ανυπόγραφη ανακοίνωση των γνωστών – αγνώστων!
  Όσο είναι άγνωστοι παραπέμπουν στην οργάνωση ΕΕΕ οι τριεψελιτες οι κεγομενοι( εθνικοί ένωσης Ελλάδας)….. Δηλαδή χρυσή αυγή! Δεν έχω στόχο να τους στοχοποίηση αλλα είναι ανιστόρητοι!!!! Εκτός εαν εννοούν την 3 Ε την κοκα Κολα!!!! Άρα ουτε γουλιά!!!
  Ουστ για να μη πω τίποτα χειρότερο!

 7. Τελικά αυτός ο ΣταλιΝίκος είναι 1.000 χρόνια μπροστά…στη διάσπαση του αγωνιστικού μετώπου!

  Να υπενθυμίσουμε ότι συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων οργανωμένο από εκπροσώπους των εργοδοτών ΔΕΝ νοείται κ. Παππά!!!

  Σταματίστε το σταλινισμό! Έχετε καταστρέψει το ΣΥΡΙΖΑ!!!

 8. γεο says:

  Δυστυχώς για τους εργαζομένους της ερτ ο ανθρωπος που ειναι ο πρόεδρος της ποσπερτ για τους παλιους που τον ξέρουν καλά δεν εχει καλή φήμη .Αν εσείς οι νεώτεροι δεν πετάξετε απο πάνω σας τα κομματικά παλτά δεν πρόκειται να δείτε ασπρη μέρα.Το ερώτημα μου είναι, δεν εχετε καλύτερους να ασχοληθούν με τον συνδικαλισμό μεταξύ 2500 υπαλλήλων?

 9. ANTOUAN says:

  Antouan Αυτό θέλουν οι θεσμοί ή τρόικα ή όπως αλλοιώς μας αρέσει να τους λέμε. Το θέλουν και τα αφεντικά γιά να διασπάσουν τους συνδικαλιστικούς θεσμούς. Για φαντάσου να γίνουν τέτοιες μικροενώσεις σε κάθε επιχείρηση Τύπου; Θα υπάρχει τότε Ενωση Συντακτών ή Ενωση Κινηματογραφιστών; Θα υπάρχει η ενωση ΕΡΤ, η ενωση π.χ. Ελευθ. Τύπου ή Νέων ή εικονοληπτών ΑΝΤ1 κ.ο.κ. Τοο συνδικαλιστικό κίνημα χάνει την οντότητά του, τη δυναμική του. Άλλο να απεργούν 2.000 άτομα κι άλλο 20, 30 ή εκατό. Θα μας πιέζουν και δε θα μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Λέτε να ξεκινάει από την ΕΡΤ η υλοποιίηση ενός τέτοιου σχεδίου, που θα βολέυει και όλες τις μετέποιτα κυβερνήσεις;

 10. Υποκινητής says:

  Έσκασε και στα προσωπικά email τώρα η ανυπόγραφη ανακοίνωση, μια χορηγία της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΕΡΤ ΑΕ…

Leave a Reply

%d bloggers like this: