Ν. Παππάς: Τα δικαστήρια κρίνουν και δεν νομοθετούν

ΠΑΠΠΑΣ-ΕΡΤ1ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ούτως ή άλλως. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει -διερωτώμαι αν κάποιοι το εισηγούνται κιόλας στο δημόσιο διάλογο- είναι να συγγράψουμε τις διατάξεις στα δικαστήρια. Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει  η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που  νομοθετούν. Νομίζω ότι τέτοιες σκέψεις, όσοι τις έχουνε, πρέπει να τις εγκαταλείψουν σύντομα. Τώρα με τον  διαγωνισμό μπαίνει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.amna.gr/

Comments

 1. NIKGEO says:

  Η βουλή νομοθετεί ,τα δικαστήρια κρίνουν.Εδώ βέβαια έχει ταυτιστεί η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.
  Ωστόσο η κυβέρνηση και η διοίκηση ευρύτερα οφείλουν να συμμορφώνονται σε αποφάσεις της δικαιοσύνης.
  Αν για παράδειγμα το ΣτΕ αποφανθεί ότι ο νόμος πάσχει στα χ σημεία είναι νομικά,πολιτικά και κοινοβουλευτικά απαράδεκτο η κυβέρνηση να επαναφέρει τον ίδιο ακριβώς νόμο προς ψήφιση στη βουλή όπως και η νομοθετική επικύρωση των συνεπειών ενός διαγωνισμού διενεργηθέντος βάσει αντισυνταγματικού πλαισίου.
  Το ορθό είναι να εφαρμόσει την απόφαση και να συμμορφωθεί.
  Αυτό σημαίνει αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με διάκριση των εξουσιών.
  Όλα τα άλλα που ακούγονται για έξοδο από το αδιέξοδο με τροπολογίες είναι νομικισμοί μακριά από την ουσία.

 2. mediogatos says:

  Ασφαλώς και τα δικαστήρια ούτε κυβερνούν, ούτε νομοθετούν, ούτε ρίχνουν Κυβερνήσεις, όπβς σκόπιμα με θεατρινίστικο τρόπο και παιδαριώδεις συλλογισμούς δηλώνουν οι κ.κ. Παππάς και Τσίπρας!
  Μόνο που τα δικαστήρια συνταγματικά δικαιούνται να κρίνουν τους νόμους και τις πράξεις της Κυβέρνησης και της διοίκησης και να τις επανεφέρουν στην τάξη αγαπητοί “ηγέτες” μας! Οπου και όταν υπάρχει και λειτουργεί αστική δημοκρατία, έστω με τα κενά ή τις αδυναμίες της…
  Το να κριθεί ένας νόμος αντισυνταγματικός δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση ή να κρεμαστεί κάποιος στο Σύνταγμα… Ούτε μετέπειτα να καρατομηθεί κάποιος δικαστής…
  Σημαίνει ότι η Κυβέρνηση-εκτελεστική εξουσία, οφείλει να συμμορφωθεί νομοθετικά με τις επιταγές του Συντάγματος και ν’ ακολουθήσει την επιβαλλόμενη διαδικασία.. Να αφήσει -εν προκειμένω για της τηλεοπτικές άδειες- να αποφασίσει το ΕΣΡ αφού πρώτα νόμιμα συγκροτηθεί, όπως προβλέπει το Σύνταγμα!
  Από εκεί και πέρα όλα θα ρυθμιστούν με τον κατάλληλο νόμο και όλοι οφείλουν να συμμορφωθούν με αυτόν. Ούτε η δημοκρατία θα καταρρεύσει -όπως μάς …απειλούν οι κ.κ. Παππάς, Κρέτσος, Τζανακόπουλος κ.α.- ούτε τα δημόσια ταμεία θ’ αδειάσουν… Οσοι “ξαναπάρουν” άδεια θα αφήσουν εκεί που είναι τα λεφτά τους κι όσοι τυχόν προστεθούν θα δώσουν τον ανάλογο οβολό τους… Πού είναι το πρόβλημα;
  Αλλά φοβάμαι ότι όλο το βρόμικο …παιχνίδι απέβλεπε και στον πλήρη ενταφιασμό υπαρχόντων ΜΜΕ και εργαζομένων σε αυτά δημοσιγράφων κ.α. και στον πλήρη έλεγχο μέσων και ανθρώπων στο νέο “τοπίο”, που δεν θα είναι καθόλου λαμπερό αλλά πολύ θολό μην πω και σκοτεινό….

Leave a Reply

%d bloggers like this: