Η ΝΔ προτείνει ή στελέχη των ΜΜΕ ή πρόσωπα που γίνονται υπουργοί

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΒΗΜΑΣΧΟΛΙΟ

Η ΝΔ έχει στυλώσει τα πόδια και δεν συναινεί στο ΕΣΡ. Ζητάει την κατάργηση του νόμου Παππά (4339/2015), που αποτελεί αντιγραφή σε ένα μεγάλο μέρος του νόμου Ρουσόπουλου-ΝΔ (3592/2007) μιλάει για την ανεξαρτησία και ξεχνάει το πιο βασικό. Τις εποχές που πρότεινε ως μέλη της Αρχής στελέχη των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων(!) και τη θητεία των βουλευτών και υπουργών της, στο ΕΣΡ, φυσικά ως ανεξάρτητες προσωπικότητες”, όπως συνέβη με τη Σοφία Βούλτεψη.

Πίσω από τη στάση της ΝΔ κρύβεται η διάθεση να μην αλλάξει τίποτα στην τηλεόραση. Να μην αυξηθεί ο αριθμός των σταθμών  που θα εκπέμπουν από 4 του νόμου Παππά σε 6 των (μελλοντικών) βεβαιώσεων Παππά, και να μην πληρώσουν οι σταθμοί για τις άδειες.

Comments

 1. mediogatos says:

  ‘Ολα είναι πιθανόν να θέλει να μείνουν ίδια ή και να γίνουν χειρότερα η ΝΔ κι ο κ. Μητσοτάκης! Γιατί ποιος είπε ότι άλλαξε σε κάτι η ΝΔ; Ποιός είπε ότι καταργήθηκε η λαϊκή σοφία που λέε騔 ο λύκος κι αν εγέρασε…”; Δυστυχώς για τη χώρα και το λαό της όλοι είναι πο΄λύ κακοί κι ανίκανοι (και υποταγμένοι…) διαχειριστές της εξουσίας για την επιβολή όσων αποφασίζονται φανερά ή κρυφά σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, G7, G20, Νταβός και διάφορες …λέσχες Μπίντελμπεργκ κα. παρόμοια…

 2. NIKGEO says:

  Ο νόμος Παππά έπεσε ως αντισυνταγματικός.
  Στον συριζα- ανελ κάνουν σαν να μην συνέβη τίποτα και θέλουν να συγκροτηθεί εσρ για να εφαρμόσει το νόμο Παππά, δηλαδή 4 κανάλια ή όσα αποφασίσουν αυτοί.
  Ενώ πρέπει ο νόμος Παππά να καταργηθεί στο σύνολο του και να ψηφιστεί νέο θεσμικό πλαίσιο χωρίς τον περιορισμό των αδειών σε 4 και μετά να συγκροτηθεί εσρ και να κινηθεί η διαδικασία από το μηδέν ,στην κυβέρνηση θέλουν την συγκρότηση εσρ για να επικυρώσει τα αποτελέσματα ενός ανύπαρκτου νομικά πλέον διαγωνισμού.
  Βαφτίζουν τις προσωρινές άδειες σε βεβαιώσεις λειτουργίας.
  Πρώτον μόνο το εσρ μπορεί να τις χορηγήσει.
  Δεύτερον πώς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις λειτουργίας σε μη λειτουργούντες σταθμούς όπως των Μαρινάκη,Σαββίδη;Πλέον δεν υφίσταται νομικά διαγωνισμός ,ούτε υπερθεματιστές.Πρόκειται για ανώνυμες εταιρείες χωρίς λειτουργία,πρέπει να επιστραφούν οι εγγυητικές και τα καταβληθέντα τα χρήματα.Ούτε ο υπουργός ούτε το εσρ δεν μπορούν μα χορηγήσουν προσωρινή άδεια σε ανύπαρκτους,μη λειτουργούντες σταθμούς.Πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός ,μέχρι τότε καμμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει στο φάσμα.Βεβαιώσεις λειτουργίας μπορεί υπό προϋποθέσεις να χορηγηθούν μόνο στους 8 λειτουργούντες σταθμούς εθνικής εμβέλειας ( 7 αδειοδοτηθέντες από το 1993,που μετά την λήξη της άδειας λειτουργούσαν με παράταση των αδειών ήτοι Ant1,Mega,Alpha,Star,Epsilon,Σκαϊ,Μακεδονία καθώς και το αρτ,που έλαβε σχετική άδεια με απόφαση του εσρ.).
  Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα,νομικά τερτίπια που θα οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες.
  Για αυτό η λύση είναι κατάργηση του συνόλου του νόμου Παππά,ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου θα γίνει διαγωνισμός από το εσρ,συγκρότηση εσρ.
  Όλα τα άλλα είναι μισές κουβέντες,προσπάθειες διαχείρισης ενός βατερλώ από την κυβέρνηση.

Leave a Reply

%d bloggers like this: