Όχι συμβάσεις έργου στην ΕΡΤ έως τον Ιανουάριο

 

ΠΟΣΠΕΡΤΜε ιδιαίτερη σφοδρότητα αναβίωσε η διαμάχη διοίκησης ΕΡΤ – ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά το δικαστικό μπλόκο στις προσλήψεις των 51 συμβασιούχων. Η ΠΟΣΠΕΡΤ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, έχοντας στο πλευρό της την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΘΑ, ενάντια στη νέα μέθοδο προσλήψεων για την κάλυψη πάγιων αναγκών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ΕΡΤ δεν μπορεί να ανοίξει τις αιτήσεις και τους φακέλους των ενδιαφερομένων ούτε να αξιολογήσει τα στοιχεία τους μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής, που προσδιορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2017.

Η διοίκηση της ΕΡΤ επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ, δηλώνοντας πως οι συνδικαλιστές δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας, αλλά αντέδρασαν επειδή δεν μετείχαν στις επιτροπές αξιολόγησης των προσλήψεων.

Το ζήτημα για την ΕΡΤ είναι ότι σε αυτήν τη μορφή προκήρυξης για 51 θέσεις με μπλοκάκι αντέδρασαν έντονα τόσο η Ένωση Συντακτών όσο και η ΠΟΘΑ-ΕΤΕΚΤ, η οποία επίσης κατέθεσε αγωγή, ζητώντας κανονικές θέσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις.

 

 

Comments

 1. sodisgusted says:

  Aσχετο αλλα θα ηθελα καποιος να μου πει γιατι οσοι ανήκουμε στον καλλιτεχνικό κλαδο στην ΕΡΤ (μουσικοι παραγωγοι κλπ) αποκλειστηκαμε από τυχον αυξησεις ενώ καποιιοι διοικητικοι πηραν? Γιατι εμεις παντα ημασταν στην απεξω?

  • Άκης Αθ. says:

   Γιατί ο “σοφός νομοθέτης” έχει εξαιρέσει τους καλλιτέχνες από το νέο μισθολόγιο. Ξέχασε όμως να μας πει, αφού εξαιρείται από τις διατάξεις αυτές, με βάση ποιες θα πληρώνεται…

 2. erwtisi says:

  Υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με αυτό το δικαστήριο;

 3. δημητρης says:

  βυσμα εχεις;;;

 4. erwtisi says:

  Όχι.

Leave a Reply

%d bloggers like this: