Αγωνία στο MEGA για την επαναφορά του καναλιού

mega-thumb-large_1Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις διοίκηση και εργαζόμενοι του Mega. Η κατάθεση της σχετικής διάταξης από τον Νίκο Παππά θα προσδιορίσει και το μέλλον του καναλιού. Εκτιμάται πως θα ασκηθούν πιέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση ώστε και το Mega να συνεχίσει να εκπέμπει με βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού με την είσοδο παλιών και νέων μετόχων.

Comments

 1. NIKGEO says:

  Το διαβάζω και γελώ.Δεν χρειάζεται την βοήθεια της νδ ούτε κανενός άλλου κόμματος το mega.Από την στιγμή που το ΣτΕ κήρυξε το νόμο ως αντισυνταγματικό ο διαγωνισμός είναι ως μη γενόμενος,βρισκόμαστε νομικά στην κατάσταση προ της ψηφίσεως του νόμου Παππά.Όσοι διαδίδουν ότι θα ψηφιστεί διάταξη που θα χορηγεί προσωρινή άδεια ( βεβαίωση το λένε στον συριζα,που έχει ταλέντο στη μετονομασία όπως π.χ. της τρόικα σε θεσμούς) μόνο σε όσους συμμετείχαν στον ανύπαρκτο νομικά διαγωνισμό είτε είναι άσχετοι παντελώς είτε το κάνουν γιατί δεν μπορούν να παραδεχθούν την πραγματικότητα.Μια τέτοια διάταξη που θα αποκλείει το mega ( δεν νομίζω να τους νοιάζει το Ε,Μακεδονία και αρτ) είναι καραμπινάτα αντισυνταγματική.Ούτε μπορούν να χορηγήσουν προσωρινή άδεια σε Μαρινάκη,Σαββίδη,Ανεξάρτητο Πάροχο και Καλογρίτσα καθώς δεν λειτουργούν τηλεοπτικό σταθμό.Η σωτηρία του mega βρίσκεται στα χέρια των μετόχων και των επενδυτών,που δεν αποκλείεται να είναι και κάποιος εκ των πρώην υπερθεματιστών.

  • Admin says:

   και εγώ διαβάζω και γελώ. Διότι δεν κηρύχθηκε ο νόμος 4339/2015 αντισυνταγματικός. Μόνο η διάταξη περί μεταφοράς των αρμοδιοτύων από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ για τη χορήγηση των αδειών. Δείξτε μας την απόφαση της Ολομέλειας που να αναφέρει πως είναι αντισυνταματικός ο νόμος.

 2. NIKGEO says:

  Για όποιον γνωρίζει στοιχειώδη νομικά στην ελληνική έννομη τάξη: Όταν το ΣτΕ (όπως και κάθε δικαστήριο καθώς υπάρχει διάχυτος και παρεμπίπτων έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων) κρίνει ότι μια διάταξη νόμου είναι αντισυνταγματική κηρύσσει την αντισυνταγματικότητα και εκδίδει απόφαση.Δεν κρίνει το σύνολο των αιτιάσεων και των λόγων που υπάρχουν στο εκάστοτε ένδικο βοήθημα.
  Εδώ ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός τελείωσε.Ας ρωτήσουν κανέναν από τους τόσους συνταγματολόγους,είναι και ο καθηγητής κ. Χρυσόγονος ευρωβουλευτής.
  Το σκεπτικό δεν το έχει διαβάσει κανείς.
  Στην κυβέρνηση γίνεται μια νομική ανάγνωση της απόφασης ερειδόμενη όχι τόσο στην νομική πραγματικότητα όσο στο πολιτικό στραπάτσο που υπέστη (θυμίζω ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Δεθ “δεν υπάρχει πιθανότητα να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός”): Λένε κουτοπόνηρα ότι κρίθηκε αντισυνταγματικό μόνο το άρθρο που μετέφερε την αρμοδιότητα για την διενέργεια του διαγωνισμού άρα να συσταθεί εσρ για να εφαρμόσει τον υπόλοιπο νόμο Παππά με βασικότερο σημείο τις 4 άδειες.
  Αυτό δεν στέκει νομικά.Το Εσρ έχει συνταγματικά την συνολική αρμοδιότητα για την αδειοδότηση των καναλιών ήτοι και τον καθορισμό του αριθμού των καναλιών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
  Πρέπει με νέο νόμο να επιστρέψει στο εσρ η αρμοδιότητα αδειοδότησης στην ολότητα της και μετά να συγκροτηθεί νέο εσρ,που θα προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού.
  Η χορήγηση προσωρινών αδειών (κι ας τις βαφτίζουν βεβαιώσεις) μπορεί να γίνει μόνο από το εσρ και μάλιστα μόνο για τους λειτουργούντες σήμερα σταθμούς (ήτοι mega,ant1,alpha,star,skai, makedonia,art) καθώς ο διενεργηθείς διαγωνισμός και οι εκδοθείσες διοικητικές πράξεις είναι άκυρες, σαν να μην διενεργήθηκε ποτέ και σαν να μην εκδόθηκαν ποτέ.
  Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι έχει γίνει και διαδίδει ότι θα χορηγήσει προσωρινή άδεια σε όσους συμμετείχαν στον ανύπαρκτο νομικά διαγωνισμό δηλαδή θεωρητικά και στους Μαρινάκη, Σαββίδη, Καλογρίτσα και Ανεξάρτητο πάροχο.Με αυτή την σκέψη είναι φανερό ότι στοχεύει στον αποκλεισμό τοy ημιθανούς mega.Όμως αυτό είναι μακριά από τη νομική πραγματικότητα:θα επικυρώσει με νόμο τα αποτελέσματα ενός ανύπαρκτου νομικά διαγωνισμού και θα παρακάμψει έστω την απόφαση του ΣτΕ λες και δεν υπήρξε;Αν το πράξουν βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο κι αυτός ο νόμος να πέσει ως αντισυνταγματικός.Βέβαια μπορεί να σκέφτονται ότι στον χρόνο εκείνο δεν θα είναι στην κυβέρνηση.

Leave a Reply

%d bloggers like this: