Απάντηση του ThePressProject στην ΕΣΠΗΤ

ThePressProjectΑγαπητέ κύριε Μπερεδήμα,

Με έκπληξη διαπίστωσα σήμερα ότι η Ένωση σας δημοσίευσε ανακοίνωση που μιλά για εργασιακή εκμετάλλευση στην ιστοσελίδα ThePressProject.gr. Αναρωτιέμαι αν είναι πάγια τακτική της Ένωσής σας να δημοσιεύει άκριτα χωρίς κανένα έλεγχο τον ισχυρισμό οποιουδήποτε, εφόσον ουδέποτε κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις.

Η ανακοίνωσή σας, η οποία προφανώς βασίζεται σε παραπληροφόρηση, κάνει λόγο για υποχρεώσεις της εταιρίας «τουλάχιστον 7 μηνών» αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό ψέμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν επιδείξατε καμία διάθεση να ενημερωθείτε για τους ισχυρισμούς κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι κατά την προσωπική μου άποψη, έχουν μοναδικό στόχο να βλάψουν την ιστοσελίδα. Άλλωστε κανείς από αυτούς που υποτίθεται ότι καταγγέλλουν απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία δεν έχει δεχτεί ούτε την στοιχειώδη επικοινωνία μαζί μας προκειμένου να λυθούν οι διαφορές.

Ως προς την ουσία της «καταγγελίας» σας ενημερώνω ότι δεν χρειάζεται να με καλείτε να καλύψω τις υποχρεώσεις μου. Πέραν του ότι ο ισχυρισμός για “δεκάδες χιλιάδες ευρώ” ακούγεται εντυπωσιακός, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να βλάψουν την ιστοσελίδα μας ενώ έλαβαν 3 μισθούς μέσα σε ένα μήνα και παρόλη τη συμπεριφορά τους ξεκίνησε η αποπληρωμή και του Οκτωβρίου, του τελευταίου μήνα πριν εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Η υποτιθέμενη καταγγελία σας δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο στο δημόσιο διάλογο αφού όλα τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης και της διαδικασίας πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων και των αποδείξεων περί των κινήτρων των συγκεκριμένων εργαζομένων βρίσκονται σε δημόσια θέα με προσωπική μου πρωτοβουλία.
Είναι κρίμα λοιπόν η ΕΣΠΙΤ να παίρνει μονομερή στάση, χωρίς πρώτα να μου ζητήσει εξηγήσεις ή να μιλήσει και με τους άλλους εργαζόμενους του TPP προκειμένου να μην προχωρήσετε σε μια συκοφαντική δημοσίευση κατά του μέσου και του έργου τους.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα σας και την απάντησή μου και παρακαλώ να τηρήσετε τον κώδικα δεοντολογίας, αφού είστε μια ένωση που εκπροσωπεί δημοσιογράφους, ώστε να έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να εξηγήσουν τα πραγματολογικά στοιχεία.

Κώστας Εφήμερος
ThePressProject

Leave a Reply

%d bloggers like this: